Ga naar inhoud

Voorstellen en mijn zoektocht


TsaArno

Aanbevolen berichten

Na de nodige maanden passief mee te hebben gelezen tijdens mijn zoektocht naar een Z4, zal ik mij toch maar eens voorstellen.

 

Na vijf jaar met tevredenheid in een Megane RS Trophy rond te hebben gereden, ben ik toe aan wat meer comfort. Minder vermogen dan de Megane wilde ik echter niet. Helaas is de keus redelijk beperkt in het 250pk+ segment wanneer je geen 5 deurs familie sedan wilt. Even pre-midlife-crisis denkende, met mijn 30 jaar levenservaring leek mij een cabrio ook wel leuk ;-)
Na enige tijd naar een E85 te hebben gekeken, vond ik deze toch als daily-drive met 20.000km+ per jaar wat te oud.

 

Een zoektocht naar een auto in deze prijscategorie, met mijn leeftijd bleek echter nogal een uitdaging te zijn. Bij vele dealers werd ik niet serieus genomen; ben uiteindelijk mijn vader mee gaan slepen om in ieder geval proefritjes te kunnen maken..

Zonder dealers te namen-and-shamen, wil ik Dusseldorp Hoogeveen bij naam noemen als de dealer waar ik gelukkig wel uitermate serieus genomen werd, top! Helaas vond ik de Z4 3.5i die ze enkele maanden geleden hadden staan optisch gezien in een te slechte staat om de vraagprijs te verantwoorden.

Enkele proefritjes verder in onder andere een 3.0i en een 2.3i ben ik tot de conclusie gekomen dat ik een 3.5i wil hebben met DCT, bij voorkeur met M bumpers. Helaas is de 3.5is buiten het budget.

 

Al snel kwam ik erachter dat de markt in Nederland blijkbaar nogal klein is met betrekking tot 3.5i'tjes, zodoende ben ik Europees gaan kijken.

  • Italië barst van de prijstoppertjes, maar je ziet regelmatig verontrustende verhalen en de taalbarrière is doorgaans ook aanzienlijk; geen Italiaanse auto voor mij.
  • Voor mijn werk kom ik regelmatig in oost Europa, ik ben bekend met de services en wegen daar, alleen een zeer scherpe prijs zou mij over de streep kunnen trekken.
  • Uiteindelijk een mooie Z4 Hamann gevonden in Oostenrijk, helaas net te laat gereageerd, de auto was verkocht.
  • Momenteel een mooie Z4 gevonden in Frankfurt, het zou 'm weleens kunnen worden. Alles zit er qua opties op, behalve cruise-control/tempomat. Geen cruise-control is voor mij een deal-breaker.


 

Het tempomat verhaal

De aanbieder van de Z4 claimt een actief gebruiker te zijn op het Duitse Zroadster.net , waarop geclaimd word dat je voor zo'n 300 euro cruise-control kan laten retrofitten. Ik lees echter op diverse andere fora hele andere verhalen, het zou allemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Roodkapje zit met zijn bedrijf bij mij om de hoek, die beaamde dat het inderdaad niet zo vanzelfsprekend is dat dit mogelijk is.

 

Bij een dealer in Utrecht geïnformeerd naar de mogelijkheden, via het VIN nummer. Na enkele herinnering belletjes, na drie dagen ook andere dealers gaan benaderen. Wilde ook uitsluitsel kunnen geven aan de verkoper van de Z4, en was bang dat ie in de tussentijd aan een ander verkocht zou worden. Nadat ik hele tegenstrijdige reacties kreeg, ben ik er voor gaan zitten en heb contact opgenomen met het merendeel van de BMW dealers in Nederland.

 

De tussenstand:

  • EKRIS Amersfoort: niet mogelijk
  • EKRIS Utrecht: "kost duizenden euros" , overweeg after-market setjes van 'John Gold'
  • Dusseldorp: ~1000 euro
  • Kalfsbeek: niet mogelijk
  • Hans Severs: niet mogelijk ivm niet mogelijk achteraf inbouwen remfunctie cruise-control
  • Jan de Jong: 1815 euro
  • BMW Amsterdam: Ivm stuurwiel verwarming niet mogelijk
  • Van Poelgeest: 800 euro

 

Ik wacht nog even de daadwerkelijke offertes af, zodat ik uit een kan zetten welke onderdelen er aangeboden worden. Het baart mij wel zorgen dat ik zulke tegenstrijdige berichten krijg, het zijn tenslotte allemaal officiële BMW dealers. 

Ik hoop deze week de knoop door te kunnen hakken :)

aangepast door TsaArno
Link naar reactie

Een hoop dealers weten niet echt waar ze het over hebben blijkbaar.

Vraag het eens aan de ecu specialist of een andere dergelijke aanbieder (marktplaats even afstruinen zoek op bmw ecu uitlezen of programmeren)

 

Link naar reactie

En daar issie zelf. :cool: Cruise control inbouwen kan inderdaad gewoon. Ik zou naar Laarman gaan, zij hebben het destijds voor mij ook geregeld. Topservice!

 

Verder is het geen dealeroptie die achteraf in te bouwen is dus elke dealer die "nee" zegt heeft officieel gelijk. De anderen willen je een aanbod doen met al dan niet nieuwe tellerunit erbij. Het wérkt zonder nieuwe unit, alleen ontbreekt dan het lampje rondom de snelheidsmeter zodat je kan zien op welke snelheid de cc staat ingesteld. Die staat trouwens wel in het display tussen snelheidsmeter en toerenteller in... dus wat maakt 't uit.

aangepast door Toink
Link naar reactie

Je kan ook overwegen om de ZZZZ door de verkoper daar in Dlnd. van CC te laten voorzien.

Je laat het door hem regelen/reserveren -onder voorbehoud van de koop- op de dag na je aankoop. Je zult dus een dagje langer daar in Ffurt moeten logeren daarvoor. Lijkt me geen straf, maar wel zekerheid aan gaande de CC.

Link naar reactie

TsaArno

Een  3.5i wil hebben met DCT, bij voorkeur met M bumper .

Geen cruise-control is voor mij een deal-breaker.


Gekker heb ik nog niet gezien .

Als je cruise-control  ECO style wil rijden koop je toch niet zo's auto.

Neem dan de kleinste motor variant "hou je nog geld over" en rijd je uiterst comfortabel.

 

Een racer met DS vering  koop dan een SM

Link naar reactie

Ik kan me best voorstellen dat als je 'm voor dagelijks vervoer gebruikt en lange afstanden moet afleggen (bijv. door DLD richting oost europa) dat cruise control toch een prettige optie is. Die gebruik ik ook dagelijks.

 

Dus als je het nog niet gekker gezien hebt, heb je volgens mij nog niet zo heel veel gezien :lol:

aangepast door GuidoK
  • Like 1
Link naar reactie

Voor naar Oost europa is dat handig als je alleen aan lange afstanden over goed geplaveit asfalt of beton denkt echter zijn er wel wat ander prioriteiten te bedenken die veel belangrijkers zijn als je het over comfort hebt  "bodem vrijheid" bij de slechte wegen.
Een cabrio als comfort in en naar oost Europa het kan . Ik kan me wel wat beters voorstellen als COMFORT de hoofd prio is  Wellicht .4  wiel drive . Winter enz .
Kan knap koud zijn daar en overal ligt geen asfalt.

 

Maar ja ik ben ook wel eens regelmatig in Oost Europa geweest.
En ik denk een achterwiel aandrijving geeft daar in de winter wel wat meer problemen maar wie ben ik .

Link naar reactie

MNZ3M: Dat iemand gemis aan cruisecontrol een dealbreaker vindt begrijp ik helemaal hoor. Mijn Z4 kostte in totaal bijna 100k nieuw... en één van de weinige zaken die er niet op zat was CC. Die heb ik achteraf laten inbouwen. In totaliteit heb ik er nu 20dkm mee gereden in 3.5jaar en de kosten van CC ga ik er nooit uit rijden. Het is puur voor comfort. Hoe leuk het allemaal ook is om lekker te toeren, als je 150km over de snelweg moet rijden en je constant moet opletten of je niet te hard of zacht rijdt, vind ik dat bloedirritant.

 

Voor mij was geen CC ook een dealbreaker geweest. Het is dat ik er vanuit ging dat een auto van bijna 100k die wel zou hebben....

Link naar reactie
  • Administrator

Ik vind er niks geks aan. Ik vind ook dat het tegenwoordig gewoon bij een auto van deze prijs hoort zoals hierboven al opgemerkt. En toch rij ik zelden meer dan een paar honderd kilometer achter elkaar (behalve in vakanties).

 

Al mijn auto's hebben cc, inclusief de hobby auto. Zou voor veel mede weggebruikers ook niet gek zijn. Hoe vaak je wel niet wordt "ingehaald" op de snelweg door mensen die je nog niet voorbij zijn of al weer iets minder hard gaan rijden en jou dan belemmeren om van baan te wisselen ...

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.