Ga naar inhoud

remote software upgrade.


Zetter

Aanbevolen berichten

Ik wil geen remote software upgrades meer installeren. Na elke upgrade ben ik all mijn individuele settings (direct geprogrammeerd in de software) kwijt inclusief de stage 1 tuning die er in zit. Ergens op het internet heb ik een methode gevonden hoe dat zou kunnen: Via Car/Settings/General settings/Remote software upgrade/Deactivate function now  zou dit moeten kunnen. Maar de laatste menukeuze komt niet tevoorschijn. Ik krijg een tekst te zien, dat er een software upgrade klaar staat en een melding krijg wanneer ik die kan installeren. Dit bericht staat er nu inmiddels al maanden. En blokkeert dat deel van het menu. Kent iemand dit fenomeen en wat zou ik kunnen doen om installatie te voorkomen. Mogelijk verschijnt de deactivatie keuze dan wel.

Link naar reactie

Als die mededeling het zicht op het keuzemenu blokkeert zul je die dus eerst weg moeten halen en ik ben bang dat dat alleen kan door toch die update eerst te installleren. :sad:

Ik hoop voor je dat iemand mijn ongelijk bewijst. :rolleyes: Succes er mee. 

Link naar reactie

Nee hoor, blokkeert niet het menu, etc. De melding komt alleen te voorschijn ls ik in de algemene instellingen de "remote software upgrade" selecteer. Dus zit me niet in de weg. Vraag me af of ik kan aangeven of ik de upgrade niet wil installeren als de melding verandert in de mogelijkheid dat de klaar staande upgrade kan worden geïnstalleerd. Als dat zo is, is mijn probleem opgelost.

aangepast door Zetter
Link naar reactie
  • Administrator

Maar wordt je er dan wel aan herinnered dat er een software update klaar staat? Anders zou ik het gewoon lekker zo laten en die optie niet sleecteren. :wink: 

Link naar reactie

Dank voor je reactie. Ja in het scherm bij de menukeuze "Remote software upgrade" staat de melding dat de upgrade is ingelezen en dat ik moet wachten tot de melding komt, dat ik de upgrade kan installeren. Maar dat staat er nu al weken en er gebeurt (gelukkig) niets want dat wil ik ook niet. Mijn vraag is de volgende: Stel dat op een zeker moment ik toch de melding krijg, dat de upgrade kan worden geïnstalleerd, krijg ik dan de keuze of ik die wel of niet wil installeren, zodat ik installatie kan voorkomen. Aangezien met de huidige tekst in het scherm ik niet verder kan, is voor mij de vraag of iemand weet of de keuze voor wel of niet installeren verschijnt.

Link naar reactie

@sandere39 Ja ik ben bij de dealer geweest. Vorig jaar rond deze tijd had ik hetzelfde probleem. Ze konden het niet anders oplossen dan met het opnieuw installeren van de fabriekssoftware. Al mijn individuele software-aanpassingen en stage 1 tuning verdwenen natuurlijk. Door onachtzaamheid van mijzelf er niet op gelet of mijn auto nog wel op het alarm ging bij het afsluiten van de auto. Dat blijkt achteraf niet het geval. Toen ik dit uiteindelijk in de gaten kreeg ( de allrisk verzekering doet daar moeilijk over 🥺 ) terug naar de dealer. Allerlei onzinverhalen moeten aanhoren, die volgens derden (deskundigen) echte nonsens waren. De dealer kon het probleem niet vinden en gaven aan dat herstel ven deze functie wel eens 1 - 3 dagen kon duren (met natuurlijk een fikse rekening). Ben toen naar een BMW electronica-specialist gegaan, die het probleem in een goed half uurtje netjes oploste. Mij zien ze bij de BMW-dealer niet meer terug dat begrijp je.
Eerder voegde ik een bericht toe hoe de upgrade uitgeschakeld zou kunnen worden. Maar zover kom ik niet, omdat de functie voor "Remote Software Upgrade" geen andere keuze meer toe laat. Staat nu geblokkeerd met het bericht dat de upgrade klaar staat en ik een bericht krijg als ik de upgrade zou kunnen installeren. En dat wil ik nu juist niet. Ben ik alle aanpassingen weer kwijt. Dus zijn mijn vragen de volgende:
1) Als het systeem zegt dat de upgrade geïnstalleerd kan worden, krijg ik dan een keuze dit al of niet te doen?
2) Is daarna de optie beschreven in het artikel "How to disable Remote Software Upgrade...." inderdaad beschikbaar. De dealer weet dit niet.

Link naar reactie

Je zegt dat de functie "Remote Software Upgrade"  geen andere keuze meer toe laat. Dat is toch precies wat je wilt hebben: geen upgrade! Zou het kunnen zijn dat jou in tweede instantie geraadpleegde BMW techneut deze functie geblokkeerd heeft om de eerdere problemen het verlies van instelling / tuning te voorkomen?

Link naar reactie

Dank voor je reactie. Ik druk me denk ik niet goed uit. Op dit moment wordt de menukeuze hiervoor geblokkeerd. Maar ik ben bang dat als het systeem straks aangeeft dat de upgrade geïnstalleerd kan worden, ik die niet kan stoppen en dus al mijn instellingen kwijt ben. Daarom mijn vraag, kan ik de installatie stoppen, als de installatie wordt vrij gegeven? M.a.w. krijg ik dan een keuze?? Ik kan dit nu dus niet zien. De melding dat de upgrade in de auto staat en wacht op het vrijgeven voor installatie, blokkeert verder keuzes.
Nee mijn techneut heeft daar niets mee gedaan. Dat weet ik zeker. Dezelfde situatie heeft zich zoals ik zei vorig jaar ook voorgedaan. BMW heeft de software van scratch af aan er weer opnieuw ingezet. En ik heb er verder geen aandacht aan besteed, totdat zich dit fenomeen nu weer voordoet. Als hij dat wel had gedaan, had het probleem  zich niet opnieuw voorgedaan.

Link naar reactie

Freek,

 

Probeer dit eens:

 

Kan ik de BMW ConnectedDrive dienst Remote Software Upgrade in mijn voertuig deactiveren?

Ja. De BMW ConnectedDrive dienst Remote Software Upgrade wordt door de BMW Service Partner gedeactiveerd. Afhankelijk van de in uw voertuig geïnstalleerde software kunt u BMW Remote Software Upgrade ook in het menu "Auto", "Algemene instellingen" en "Gegevensbescherming" deactiveren.

 

 

Link naar reactie

Heel erg bedankt. Dit is de oplossing. Krijg nu een keuze menu, met veel mogelijkheden. Maar de belangrijkste is dat ik Remote software upgrade kan deactiveren. Uiteraard gedaan. En nu is het scherm met de melding dat ik moet wachten op installatie ook verdwenen. 
You made my day. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
 

  • Like 1
Link naar reactie

je bent toch zeker wel ffe bij de dealert langsgeweest om ze even te vertellen dat ze jou mogen bellen als ze nog eens een klant hebben met hetzelfde probleem...?

 

je hoort wel vaker dat bij een dealer sommige problemen gewoon niet opgelost worden,soms door onkunde soms vanwege vast zitten aan protocollen.

ik denk ook vaak dat ervaring met dergelijke zaken gaandeweg opgedaan moet worden en bij een dealer komt het gewoon niet vaak genoeg voor zoals bij de "specialisten"die veelal vanuit hun hobby of interesse cq noodzaak de bmw software programmering hebben ontrafelt.

Link naar reactie

Ben wel naar de dealer geweest om ze te vertellen dat ik geen vertrouwen meer in ze heb. Maar dat interesseert ze geen ene moer. Klanten zat die alles slikken en hun rekening blindelings voldoen.
Denk dat je gelijk hebt. Veel te weinig ervaring met wat specialere auto's. Ik ben er niet echt vaak geweest, maar heb nooit een M40i voor de deur of in de showroom zien staan. Maar wel keihard nonsens over de oorzaak verkopen, gaat mij te ver.
Trouwens de oplossing voor mijn probleem werd aangedragen door MaRRco, zie een eerder bericht in dit topic. Alle credits voor hem, hoor.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.