Ga naar inhoud

Shoveltje

>>Donateur 2021<<
 • Aantal items

  1160
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  52

Shoveltje won de laatste dag op 8 oktober 2020

Shoveltje had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

202 Uitstekend

Over Shoveltje

 • Titel
  3.0 member

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z4 3.0i SMG / BMW X3 x-Drive 30i / 1980 Harley Davidson LowRider 80 c.i.
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Heinenoord

Recente bezoekers van dit profiel

1987 profielweergaven
 1. Shoveltje

  Motorolie z3 97

  Geldt voor de meeste BMW blokken, niks mis mee !
 2. Shoveltje

  Motorolie z3 97

  Ik zal niet ontkennen dat Kroon goede producten levert, maar die kentekencheck vertrouw ik niet zo; als ik het kenteken van mijn Jeep invoerde (uitgerust met een 4.7L V8) kwam die terug met een 5.7L V8. Lijkt leuk, maar dat is een totaal ander blok met andere wensen. Daarnaast kon ik kiezen uit 5 verschillende voor- en achter diffs en 2 verschillende tussenbakken. Ook adviseren ze voor de tussenbak Agrifluid IH, terwijl de betreffende NV247 bak alleen de originele Mopar NV245/247/249 Transfer Case Fluid lust. Helaas voorbeelden te over van overleden tussenbakken die met iets anders genoegen mo
 3. Veel zoeken op de bekende sites als Marktplaats, (buitenlandse) fora of op eBay.co.uk en dan zoeken naar Engelse achterlichten van aanbieders/slopers die meestal alleen in de UK verzenden, maar een vriendelijk mailtje wil nog wel eens helpen. Soms komen ze ook voorbij op exotische lokaties als Estland en Letland van sloperijen aldaar; lijkt niet erg logisch, maar ze hebben ze vaak wel.
 4. Vermoedelijk de schakelsensor of de keuzesensor op de bak. Z.s.m. uitlezen om te zien of dat inderdaad de oorzaak is en er dan indien mogelijk niet meer of zo min mogelijk mee rijden. Mogelijk start de auto binnenkort helemaal niet meer, dus neerzetten bij dealer of specialist, auto stilzetten in "N" dan kan ie nog gerold worden, staat ie in een versnelling of in "P" dan moet ie met dolly's verplaatst worden. De sensoren zijn in de afgelopen jaren aardig wat duurder geworden, kosten samen nu zo'n 430 euro, terwijl ik er een jaar of 3 geleden 125 per stuk voor betaa
 5. Shoveltje

  Sticky Steering

  In Duitsland wordt niet de ring vervangen, maar het lager. Er is hier en daar de nodige twijfel of dat wel de oorzaak c.q. oplossing van het probleem is, dus misschien -als je het nog niet gedaan had- staat hier of hier nog wat nuttige informatie. Overigens heb ik de ring (na het spelen met vet op diverse lokaties) verschillende keren moeten bijstellen om tot een goed resultaat te komen, en daarbij ging het wel om meer dan 7 mm. Succes met het vinden van een oplossing
 6. en dat zou best wel eens zo kunnen blijven. Een paar jaar geleden tijdens een Europatoer zag ik ook ineens een paar van die ABS gerelateerde lampjes oplichten. Bij uitlezen kwam er een druksensor melding te voorschijn. Na het wissen hiervan niets meer gezien totdat een ABS sensor het begaf en deze melding er ook weer tussen stond. ABS sensor vervangen en nooit meer wat over de druksensor gezien.
 7. Een leuke rit door mijn voor- en achtertuin waarin zelfs voor mij onbekende stukjes zaten ! Mooi weer, een leuk klein groepje en goed geregelde/gereserveerde wekoms-, lunch- en diner lokaties. Goed gedaan Marco, mag je vaker doen !
 8. Herkenbaar, zo'n kerstboom. In dit geval stonden er bij uitlezen meldingen over de ABS, de druksensoren, de DTC en de ABS-sensor. Het bleek gelukkig de laatste te zijn, makkelijk te vervangen en kost je de kop niet. Duimen dat het hier ook zo is en anders de druksensoren. De ABS unit is een veel vervelender (duurder) verhaal. Succes met uitlezen en vervangen.
 9. Wij gaan ook mee ! Lunch+diner x2 ::)
 10. Bedankt, Maurits, dat was inderdaad een van de topics die ik bedoelde, met als bijbehorende achterliggende overweging de pasvorm, spiegels, en dergelijke. Eigenlijk ging mijn voorkeur al wat die richting uit, maar je breed (laten) informeren is altijd verstandig, dus laat ze maar komen met hun op- en aanmerkingen
 11. Gezocht: binnenhoes voor E85 Zoals hierboven vermeld zoek ik dus een binnenhoes voor een E85. Ik heb al wat topics doorgelezen, maar wil graag wegen of er specifiek goede of juist slechte ervaringen zijn met bepaalde types zodat ik de juiste, zachte, binnenhoes voor mijn Z kan gaan bestellen. Mocht iemand nog ergens een goede gebruikte hebben liggen dan heb ik daar ook wel belangstelling voor. Dank voor de -toekomstige- reacties .
 12. Wat spullen om preventief onderhoud te plegen, maar eens zien wanneer we daar tijd voor kunnen maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt eventueel de cookie instellingen zelf beheren, anders gaan we er van uit dat je akkoord gaat.
Privacybeleid | Richtlijnen | Registratievoorwaarden & Forumregels