Ga naar inhoud

velgen specialist / styling 42 velgen laten spuiten of lakken


BeemerZ

Aanbevolen berichten

Weet iemand een goed adres, liefst ergens in of richting het noorden van Nederland, waar ze mijn velgen kunnen spuiten of lakken?

Liefst wel iemand met ervaring (lees: geen prutser) zodat ik over een jaar niet weer zit.

Mijn styling 42 velgen hadden last van wat corrosie plekken en ik heb ze daarom laten polijsten. Nu zijn ze wel weer helemaal netjes maar niet beschermd d.m.v. een laklaag en dat betekent poetsen tot je erbij neervalt wil je ze mooi houden. Het liefste zou ik ze toch willen laten spuiten of lakken zodat ze weer zo goed als origineel zijn. Het gaat alleen om het velgbed, het binnenste van de velg (dat eruit kan volgens mij) is nog helemaal gaaf dus daar hoeft niks aan te gebeuren.

Is het überhaupt wel verstandig om ze te laten spuiten? Heeft hier iemand ervaring mee?

Ik wil de velgen het liefst zo origineel als mogelijk.

DSC_0078.JPG

Link naar reactie
  • Reacties 11
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[off-topic] Ik heb dezelfde velgen. Twee jaar geleden laten polijsten en in de lak laten zetten door een bedrijf welke gesitueerd is in het midden/oosten van Noord-Brabant.

Het was een beetje broddelwerk achteraf gezien. De twee delen waren niet van elkaar gehaald, dus kwamen er na een jaar of twee van de velgen alweer van die mooie witte vlekken van onder de binnenring uit. :sleepy:

Misschien is poedercaoten een goed alternatief?

[on-topic] Zie reactie van Bart. Beetje zoeken op het forum of via Google doet wonderen :sleepy:

Link naar reactie

De velg van PietSnel is een orginele 42 BBS velg (styling 42). De buitenste gepolijste rand hoort niet zilver gespoten te zijn maar heeft origineel een laag blanke lak op het gepolijste gedeelte.

Ik heb dezelfde velg op laten knappen bij Wheeltrim in Nijkerk. Niet de goedkoopste maar wel hoge kwaliteit.

In jouw geval is de velg al opnieuw gepolijst dus het gaat alleen nog om een blanke laklaag. Houd er wel rekening mee dat de rand gevoelig blijft voor corrosie (op de aansluiting met het hart). Zeker niet in de winter meer rijden, dat is vragen om problemen.

Link naar reactie

Bedankt voor de tips! Het zijn idd de originele BMW/BBS velgen waar de auto trouwens ook nieuw mee is geleverd, helaas was de buitenste rand lelijk geworden en heb ik ze laten polijsten waardoor de corrosie plekken (en de blanke lak laag) zijn verdwenen. Ik gebruik de auto niet in de winter dus dat is geen probleem gelukkig, als ik ze eenmaal netjes heb dan blijven ze dat ook. Bedankt!

Link naar reactie
  • 2 weken later...
Is het überhaupt wel verstandig om ze te laten spuiten? Heeft hier iemand ervaring mee?

Ik heb ervaring met het zelf opknappen van deze velgen. Ik heb ze gewoon geschuurd, geprimerd en dan met velgenzilver gespoten, daarna blanke lak. De randen zijn dan hetzelfde zilver als de spaken. Vond ik persoonlijk mooier.. Heeft me een paar avondjes gekost. Ik heb de spaken afgeplakt met een grote cirkel plastic, tape naar binnen toe de randjes in. Hetzelfde met de banden die er nog omheen zaten. appeltje eitje verder.

dsc00938l.jpg

dsc00939yv.jpg

hier is ook wel wat info te vinden:

bimmerportal

Link naar reactie
  • 10 maanden later...

Idem als DJLeonardo, ik heb het zelf gedaan. Gewoon rustig de tijd nemen en de stappen volgen die op internet vaak genoeg staan beschreven. Motip primer, velgenspray en blanke lak doen wonderen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.