Ga naar inhoud

Maurits

Administrator
  • Items

    10,453
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    240

Maurits won de laatste dag op 26 april

Maurits had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    E85 VFL Z4 3.0i met heel veel mods / Ex 90% originele E86 3.0siA / 99% originele XC60 / '05 997
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Op de boerderie

Recente bezoekers van dit profiel

9,402 profielweergaven

Maurits's prestaties

Platinum M member

Platinum M member (10/12)

507

Reputatie

3

Community antwoorden

  1. Hebben we het hier over de CD speler of CD wisselaar? Bij de wisselaar kom je op een heel ander antwoord uit dan bij de CD-speler in de headunit.
  2. Ik zie op internet verdeeldheid over of het 144 of A55 zou moeten zijn: Als je bovenstaande kleurenkaar zit, dan is A55 dus wat donkerder dan de standaard velgenkleur 144. Dat is wel altijd mijn indruk geweest van de Styling 135 velgen, maar ik geef geen garanties.
  3. Ik zie dat de zoekfunctie op "transportstand" inderdaad niks oplevert. Maar als je " transport modus" gebruikt dan vind je meer.
  4. ADMIN: De vraag + beantwoording loopt al in dit draadje.
  5. Je zou eens contact kunnen zoeken met Auto Snellink in Velp. Maar ik zou denk ik zelf liever iets verder rijden voor een partij die bewezen ervaring met E85/E86/E46s. Binnen grofweg een uurtje rijden voor jou kom je dan bijvoorbeeld uit op Autotechniek Luttenberg, Procar in Zwolle of Bas Roos in Oss.
  6. Mooie opkomst. Ik kreeg het helaas niet ingepa(a)st in de Paasdrukte, maar zou anders ook als dissonant ten tonele zijn verschenen (de Z4 staat nog geschorst in de stalling). @timewa: Zelfs je telefoon schrok (terecht) van die SL500 getuige de schok bij de overgang
  7. Yep, dat is een Isofix bevestiging en die is niet zo maar te verwijderen. Als dat wel zo zou zijn, zou het niet veilig genoeg zijn om een kinderzitje aan vast te zetten. Het kan wel, maar dan moet je hele stoel uit elkaar.
  8. ^ Dat heb ik destijds ook bij mijn qp gedaan, al had die donkerder hout. Maar @Patty het is precies wat @timewa zegt: je moet gewoon een beetje geduld hebben en niet bang zijn. Dan is het juist een hele leuke klus om wat van je Z4 te weten te komen. Er zijn ook meerdere zeer gedetailleerde, stapsgewijze handleidingen voor, zoals bijvoorbeeld deze van Pelican Parts voor de sierlijst op de middenconsole. Als je wilt zoek ik ook nog even voor een soortgelijke handleiding voor de panelen op het dashboard. Ik heb het twee keer gedaan (roadster aluminium -> carbonleer, coupe hout -> aluminium) en ik zou het weer doen. Als je een IKEA kast of bed in elkaar kunt zetten, ben je hiermee ook al een heel eind.
  9. Even aannemend dat jij niet een van de weinige Z4s met een handmatig dak gekocht hebt: ik denk dat de bovenste knop bij jou sowieso functieloos is. Als je een handmatig bediend dak hebt vergrendel je het dak daarmee in open toestand, maar als je een elektrisch bediend dak hebt, gaat die vergrendeling dus niet handmatig. Ik vraag me wel af of je (a) geen gerammel krijgt als er zaken zijn afgebroken en (b) of je deze afdekking niet "voor weinig" tweedehands op de kop kunt tikken uit een sloop Z4. Je zou dat bijvoorbeeld eens kunnen navragen bij de BMW Jager in Gorredijk, of Sylvia Auto-Onderdelen in Maasbommel. Beide hebben regelmatig sloop Z4s staan en dit onderdeel is bij mijn weten universeel voor LHD en RHD Z4s (anders dan bijvoorbeeld een aantal van de dashboard onderdelen).
  10. Ter vergelijking: wat is eigenlijk je huidige daily drive?
  11. Hoi Bram. Je kunt prima 25 k per jaar met een Z4 rijden. Zowel met de E85 / E86 modellen, als met een E89. Ik heb zelf meerdere jaren ongeveer 15 a 22,5 k per jaar met E85s en E86s gereden. De kilometerstanden die je noemt geven ook niet direct aanleiding tot paniek. Je moet maar zo denken: je wilt wel aan auto die ook gereden heeft en niet alleen maar stil heeft gestaan. Als je een exemplaar uit 2004 hebt, dan is er bij 150 a 200 dkm 7500 a 10.000 km per jaar mee gereden. Daar is echt niks mis mee. Ik zou vooral letten op een sluitende onderhoudsgeschiedenis en bij voorkeur ook aanpak van de klassieke Z4 pijnpunten (zie de aankooptips hier op het forum voor een overzicht).
  12. Alle eigenschappen die jij noemt, behalve redelijke doorlopende kosten gelden ook wel voor redelijk wat 911 modellen. En de aanschafprijs van een Roadster S hoeft niet zo gek ver meer te stijgen of je zit al in het bereik van qua staat en kilometerstanden vergelijkbare 997 cabrio en zijn al op of voorbij het niveau van bijvoorbeeld een late 996 4s cabrio. Als je een eerdere of latere 911 zoekt, of een bijzonderder uitvoering dan een Carrera (4)(S) kom je qua aanschafprijs inderdaad nog wel wat tekort.
  13. Maar als dat belangrijk voor je is, waarom zou je er dan één zonder kopen? Supereenvoudig is achteraf inbouwen in ieder geval niet en tenzij je de onderdelen goedkoop tweedehands op de kop kunt tikken, kost het je een godsvermogen.
  14. BMW adviseert zelf bij hun OEM buitencovers om auto’s daar ook niet te lang onder te laten staan. Ik denk dat als je je auto buiten laat staan, je hem beter wat vaker echt goed met de hand kunt wassen dan een buitenhoes te gebruiken. Ook al omdat je niet weet of het in die paar weken heel hard gaat waaien of gaat regenen.
  15. Maurits

    pekel en roest

    Ik zie dt nu pas, maar is je conclusie nou dat je Z4 geen roest heeft omdat je dealer er nog niks over heeft meegedeeld? Dan ga je denk ik uit van teveel vertrouwen in je dealer: die inspecteert de roestgevoelige punten van de Z4 normaal gesproken helemaal niet, ook omdat de klassieke plekken (onderkant deuren, met name aan de voorkant en plaatwerk achter de plastic sideskirts) geen APK afkeurpunten zijn. Klassieke plek inderdaad. Maar ik moet er wel bijzeggen dat je dan wel echt pech hebt gehad, E85s / E86s zijn in Nederland normaal niet heel ontvankelijk voor roest ook niet bij wintergebruik. In landen als Engeland is dat al anders
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.