Ga naar inhoud

Trekhaak


Cruise

Aanbevolen berichten

Ik kan je niet helpen helaas. Bel dit bedrijf anders even die hebben een Z4 met afneembare trekhaak te koop. Wellicht kunnen ze je een merk doorgeven. Suces <_<

Bedankt voor de tip maar ik heb deze auto al bekeken. Er zit een BMW trekhaak onder van westfalia. Logo's alles zit er in maar het nummer op de trekhaak komt niet voor bij westfalia.

Daar is wel een vakman bezig geweest!

Link naar reactie

Ik heb inmiddels met de RDW gebeld. Het volgende is het geval.

Een auto mag nooit iets trekken als er geen trekgewichten op het kenteken staan. Geen ene kilo (dus ook geen 750kg). Die regel dat je met ongekeurde trekhaken tot 750kg kan trekken is ergens begin jaren 90 afgeschaft. De fabrikant is verantwoordelijk voor de trekgewichten op het kenten, deze bepaald hoeveel de auto mag trekken.

De trekhaak fabrikant laat zijn trekhaak ook keuren, daarmee wordt vast gesteld hoeveel de trekhaak zelf mag hebben. Dit gewicht kan afwijken met wat de fabrikant van de auto opgeeft.

Wanneer er geen trekgewichten op het kenteken staan zal je naar de RDW moeten om de installatie te laten keuren.

Link naar reactie
Wanneer er geen trekgewichten op het kenteken staan zal je naar de RDW moeten om de installatie te laten keuren.

En het nieuws is ;)

:birthday: deze is niet RDW gekeurd. Dus zal je langs de RDW moeten voor een keuring. Je kan in NL niet zomaar klakkeloos een trekhaak uit het buitenland monteren :clapping:
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
En het nieuws is :rolleyes:

De trekhaak is goedgekeurd en mag er onder. Er mag echter geen kilogram mee getrokken worden.

Het verhaal is als volgt.

Na het afschaffen van het inlegvel voor de trekhaak is de eigenaar van de auto er verantwoordelijk voor dat er een goedgekeurde trekhaak onder de auto zit. Deze moet gekeurd zijn door de trekhaak fabrikant. Daar voldoet deze trekhaak aan. Trekhaak technisch is er geen probleem voor de Z4.

We zijn voor de trekgewichten apart bij de RDW geweest. Hierbij hebben wij de verklaring van de trekhaak overlegt. Echter ze hebben in de typegoedkeuring na gezocht en BMW heeft expliciet aangegeven dat er op het kenteken bij de trekgewichten 0 moet komen te staan. Van BMW mag er geen kilogram mee getrokken worden. Er is dus wel een haak die tot 1200kg belast mag worden, daarmee kan het technisch wel maar het mag van BMW niet.

We hebben dit ook in duitslans bij de TUv nagevraagd ook daar geven ze aan dat ze de constructie goedkeuren maar er mag trekgewichten krijg niet op kenteken....omdat BMW bij de typegoedkeuring van de auto heeft aangegeven dat er niet achter mag.

Ik heb dit zelfde toen ook maar voor de oldtimer nagevraagd. Daar konden wel trekgewichten op het kenteken komen omdat er trekgewichten in het werkplaatshandboek had staan. Daar bestaan echter weer geen goedgekeurde trekhaken voor.

  • Like 1
Link naar reactie
  • 2 weken later...
En dus ben je niet verzekerd als je brokken maakt met je aanhanger/caravan/hondenkar/autoambulance en weet ik veel wat allemaal. :rolleyes:

EEEh dat dan weer wel. er staat namelijk AF op de groenekaart wat wil zeggen dat de aanhanger is mee verzekerd. Het enige probleem is als je gecontroleerd wordt niet verder mag rijden met de combinatie

Link naar reactie
  • 5 jaren later...

Het kromme in nederland is wel dat een motorfiets of driewieler de helft van het maximum gewicht van het voertuig op zijn kenteken bijgeschreven kan krijgen als trekgewicht. Een stabiele auto daarentegen mag niks trekken als er geen trekgewicht is vermeld.

Link naar reactie

EEEh dat dan weer wel. er staat namelijk AF op de groenekaart wat wil zeggen dat de aanhanger is mee verzekerd. Het enige probleem is als je gecontroleerd wordt niet verder mag rijden met de combinatie

Het WAM-plichtig voertuig is misschien dan wel verzekerd met aanhanger/caravan... Dat wil niet zeggen dat je geen aansprakelijkheidsprobleem hebt. De verzekeraar heeft uitkeringsplicht bij vastgestelde schuldschade maar zal het zeker op je verhalen als je geen aanhanger mag trekken. Je draait dus alsnog voor de schade op!

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.