Ga naar inhoud

BMW Z3M Hardtop & windgeruis


Gast midlife

Aanbevolen berichten

Beste Cabrio-rijders, mijn naam is Herman en zoals de schuilnaam al laat raden van middelbare leeftijd. En ondanks al die verhalen over midlife crisis e.d. heb ik gewoon dat gekocht wat ik allang leuk vind – een M-Cabrio. Ik ben dus sinds 4 dagen de trotse bezitter van een mooie zwarte BMW Z3M uit 2000. Eerst had ik plannen om deze uit Duitsland te halen, maar alles je alles bij elkaar optelt maakt het niet echt veel uit. Ik heb de wagen hier dus gekocht, met hardtop. Dat op zich is natuurlijk geweldig, maar toen ik zaterdag met ega even ging toeren viel mij op dat het windgeruis bij 140 km/h toch wel erg hinderlijk begint te worden. Ik neem aan dat het niet de bedoeling is geweest van BMW om een hardtop uit te brengen die dan al herrie gaat maken. Enig idee wat er mis zou kunnen zijn? Het zit er naar uit dat alles goed gemonteerd is. Elke tip is van harte welkom. Hartelijk dank Herman

Link naar reactie
  • Reacties 13
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

  • Administrator
Ik heb de wagen hier dus gekocht, met hardtop. Dat op zich is natuurlijk geweldig, maar toen ik zaterdag met ega even ging toeren viel mij op dat het windgeruis bij 140 km/h toch wel erg hinderlijk begint te worden. Ik neem aan dat het niet de bedoeling is geweest van BMW om een hardtop uit te brengen die dan al herrie gaat maken. Enig idee wat er mis zou kunnen zijn? Het zit er naar uit dat alles goed gemonteerd is. Elke tip is van harte welkom. Hartelijk dank Herman

Is het een OEM of van ander fabrikaat? Dat zou iets kunnen verklaren wellicht?

Los daarvan, 't is nou niet echt het weer om met het dak dicht te rijden, dus gewoon eraf dat ding, hoes erom en pas van het winter er weer op plaatsen.

140 rijden is hier overigens ook niet toegestaan, dus ga gewoon 120 rijden, hebbie er ook geen last van :m:

Link naar reactie

Het gaat hier om een originele kap - dus dat zou het probleem niet mogen zijn.

T.a.v. de 140 km/h - waarom koop je een vlotte wagen...

V.w.b. het dichte dak - ik weet niet hoe het weer in Arnhem en omstreken is, maar zo bijzonder was het weer bij ons tot vandaag nog niet, laat staan droog.

Ik wil het probleem oplossen voordat ik overga tot het stallen van de kap.

Hartelijk dank voor de reaktie!

Link naar reactie
Gast Z3-Widebody
Rubbers met vaseline insmeren...

Welke rubbers>, ben eigenlijk ook best benieuwd naar het antwoord.

Laatst ondervond ik ook iets soortgelijks, maar dat was meer een fluit-toon bij +180 en tegenwind.. tussen de voorruit en het dak, ter hoogte van de binnen spiegel, en ik krijg de kap niet vaster gedraaid.

Midlife, als je trouwens wilt dat ik dit niet in jouw topic vraag moet je het maar laten weten.. :m:

Link naar reactie
  • Administrator
Welke rubbers>, ben eigenlijk ook best benieuwd naar het antwoord.

Denk de rubbers op de voorruitstijl. Kan zijn de de kap nét iets te hoog er op ligt en er wind tussen dak en stijl kan komen ipv eroverheen wordt geleid, waardoor het gaat fluiten.

Zit er misschien vuil tussen?

Link naar reactie
Denk de rubbers op de voorruitstijl.
Yep :m: Je kan het proberen ik weet dat er nog iemand met dit probleem op het forum is die al van alles heeft geprobeert :m: Wellicht moet je eraan wennen. Ik wil je niet bangmaken maar de auto kan ook een ferme tik van voren hebben gehad. Is de kier gelijk bij de voorruit stijl :lol:
Link naar reactie
  • Administrator
Ik wil je niet bangmaken maar de auto kan ook een ferme tik van voren hebben gehad. Is de kier gelijk bij de voorruit stijl :lol:

Jaag het arme jong nou niet gelijk de stuipen op het lijf :m:

Lopen de portierglooiingen mooi door van spatscherm voor naar achteren? Kan natuurlijk ook zijn dat er iemand links of rechts in is gereden :m:

Link naar reactie

Goed, na deze toch iewat verontrustende mededelingen/suggesties ben ik nog een keer gaan kijken of ik iets van de suggesties terug kan vinden. Nou gelukkig niet hoor. De kaprand valt mooi onder de raamstijl, dus dat zit (volgens mij) ook goed. Verder lopen alle naden zo hoe het moet, maar dat had ik bij aankoop al bekeken. De wagen heeft dus geen tik gehad want dat is wel te zien. Ik zal de rubbers eens insmeren met vaseline en laat jullie weten wat het resultaat is. Nogmaals mijn dank voor de reakties/suggesties. Prettige avond, groet Herman

Link naar reactie

Het kan verschillende redenen hebben,

Versleten rubbers van de hardtop,

De voorste torx bouten zijn niet goed aangedraaid,

De achterste bevestiging is niet dicht,

Als je een chroom raamomlijsting hebt, kan dit ook een fluit veroorzaken,

Erger....

kromme voorruit stijl,

en zo kan je doorgaan.........

Moeilijk te zeggen dus, raad je aan met de hardtop eens langs een specialist te gaan als Cabrio Care in Naarden.

Ligt het aan de hardtop kan Marcel je daar helpen

Met de hardtop op hoort het behoorlijk stil te zijn namelijk.

Link naar reactie
Gast Z3-Widebody
Jaag het arme jong nou niet gelijk de stuipen op het lijf :m:

Lopen de portierglooiingen mooi door van spatscherm voor naar achteren? Kan natuurlijk ook zijn dat er iemand links of rechts in is gereden :m:

Voor zover te achterhalen en zichtbaar is, heeft de auto nooit dergelijke schades gehad.. dat weet ik zeker, je ziet ook geen rare kieren oid.

Die tip met dat vuil en de dakrand eens goed schoonmaken zou best weleens iets kunnen zijn :lol:

Het is trouwens alleen bij hogere snelheden (180+)

Link naar reactie

Zoals Chris al zei is het met een de vaste kap net zo stil als in iedere andere gewone sedan.

Ik vermoed dat het toch iets met de afstelling van de kap t.ov. de carosserie is. Opnieuw afstellen en steeds weer 140 rijden.

succes

Link naar reactie

Kijk met name of de bevestigingsbeugels van de hardtop wel goed aan de hardtop zelf vast zitten. Deze willen wel eens los zitten en dan denk je dat alles vast zit door de hoofdtork vast te zetten maar dan zit de bevestigingsbeugel nog niet helemaal vast aan de kap zelf. Was bij mij ook zo.

hardtopke0.jpg

Link naar reactie

Beste mensen, heel hartelijk dank voor de reakties! Ik ben inmiddels ook bij BMW (Bert Story) langs geweest en het advies was inderdaad "" afstellen". Dat ga ik dus aankomend weekend maar eens doen. Ik heb overigens wel alle rubbers bekeken en dat ziet er gewoon gezond uit.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.