Ga naar inhoud

BMW Z4 3.2 M Roadster 2006 Zwart


Aanbevolen berichten

Beschrijving

Ik hoef hier niet uit te leggen dat de Z4M een auto is zoals ze niet meer worden gebouwd. De laatste analoge Z4 met handbak en atmosferische motor. Een Engelse roadster maar dan van BMW met hun mooiste atmosferische zes-in-lijn ooit gebouwd, de S54 uit de M3 E46, die vijf keer de prijs voor motor van het jaar won. Een motor die bovenin het toerenbereik van karakter verandert en dan door mag naar 8000 toeren.

Wouter Karsten zegt altijd dat iedere auto beter wordt van 100 pk erbij. Een Z4M is een uitzondering op die regel, 343 PK in een kleine roadster is echt meer dan genoeg. Een Honda S2000 heeft er 100 minder! Ik heb het knopje van de DSC dan ook nooit durven aanraken. Richard Hammond deed dat wel: 

https:youtu.be/0FTcr2IFeg0?si=0SWWuLskJWY7oWgY

De auto is natuurlijk vooral gemaakt om lekker mee te touren. 

Voordat ik hem kocht zocht ik de historie uit. Mijn auto werd in 2009 bij een Duitse dealer gekocht door een fysiotherapeut in Noord-Holland als tweede auto. Hij ruilde hem in op een Mini bij een dealer, die hem doorverkocht aan een handelaar van wie ik hem  in januari 2017 kocht. De auto had toen 90 dkm gelopen. 

Ik heb er goed voor gezorgd. Oude auto's breng ik niet bij de dealer maar bij een specialist. Deze breng ik bij BMW-specialist Admiraal in Oude-Tonge waar ze hem altijd met een glimlach ontvangen. De auto heeft daar altijd zijn jaarlijks onderhoud gehad. Ik liet na aanschaf vervangen de delen die in het interieur altijd slijten (knopjes op het stuur/radio en de instaplijsten). Ik liet ook de interieurlijsten op het dashboard vervangen door originele individual-lijsten van leer met een accent rood (Imolarot). De originele geslepen aluminiumlijsten heb ik er nog bij, ze zijn te zien op de laatste foto. 

Naast dat de jaarlijkse beurten zijn verricht is het misschien nog goed om te vermelden dat in 2020 de lagerschalen werden vervangen (nodig bij de S54) bij km-stand 100.479.  Afgelopen jaar  liet ik de remmen voor vervangen, werd een nieuwe set Michelin Supersport gemonteerd en werden de remmen aan de voorzijde gedaan. Ik verving ook de accu (Varta Silver dynamic). Deze auto heeft geen achterstallig onderhoud, de facturen van het onderhoud sinds 2017 zitten erbij. Het enige waar wat mee moet is een slijtplekje op het leer van het stuur.

Verder heb bij de auto gekocht een zwarte (stof)hoes, een druppellader, de originele Nederlandse folder en de kappen waarmee de openingen bij de geopende kap kunnen worden afgewerkt (zeer gezocht, niet meer nieuw te krijgen). Alle boekjes zitten er ook bij. 

Ik heb nu vijf auto's, waarvan drie cabrio's. De oplettende lezer was hierboven al opgevallen: ik rij er te weinig mee. Op marktplaats is een advertentie te vinden: https://www.marktplaats.nl/v/auto-s/bmw/m2085209512-bmw-z4-3-2-m-roadster-2006-zwart
 

foto001.JPG

foto004.JPG

foto008.JPG

aangepast door Gijs
Link naar reactie
  • Gijs wijzigde de titel naar BMW Z4 3.2 M Roadster 2006 Zwart
  • Reacties 3
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Prachtwagen.

 

Ik heb er ook een en rijd er ook heel weinig mee, maar de keren dat ik 'm uitlaat is er altijd weer zo'n grote grijns op mijn gezicht dat ik er geen moment aan denk om hem weg te doen.

 

Denk er goed over na. Ik ken diverse mensen die hun E46 M3 of Z4M wegdeden en spijt kregen. En er weer eentje terugkochten, vaak voor veel meer want ze worden ook niet bepaald goedkoper.

 

Ik denk dat je op basis van wat ik zo kan zien met 35K een redelijke vraagprijs hanteert, maar ik zou de presentatie qua foto's wel wat verbeteren in deze prijsklasse.

 

Succes met de overwegingen en/of verkoop!

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Je zou zomaar eens gelijk kunnen krijgen maar heb hem toch verkocht en vanmorgen geleverd aan iemand die al een half jaar op zoek was. Ik heb er mooie herinneringen aan. 

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.