Ga naar inhoud

Even Voorstellen. Nieuwe Z4MC eigenaar


BerZ4MC

Aanbevolen berichten

Even Voorstellen. Nieuwe Z4MC eigenaar

Goedendag allemaal,

 

Onlangs een Z4MC gekocht van een goede vriend van me. 100k km, met een setje originele wielen en een set OEM CSL wielen. Was eigenlijk in de markt voor een 3.0si, maar toen kwam deze op mn pad.

 

Ben benieuwd om mijn ervaringen te delen met jullie en ook tips te ontdekken op dit forum mbt onderhoud en eventueel meet-ups en dergelijke!

 

Auto staat in regio Rotterdam

 

Alvast bedankt!

824614BC-E54E-48BF-971C-5C6C4A6A53EE.jpeg

  • Like 1
Link naar reactie

Hij heeft inderdaad zwarte bekleding. In de korte tijd dat ik deze heerlijke wagen heb, heb ik wel al een slechte ervaring met een aantal zogenaamde specialisten. 
 

Ik heb het gevoel dat je bij wagens als deze echt een goed mannetje nodig hebt voor onderhoud. Iemand in regio Rotterdam die een tip heeft?

 

Ik wil bijvoorbeeld de bak en diff olie verversen. Waar kun je dat het best doen?

Link naar reactie

Van harte welkom! Gefeliciteerd met deze heerlijke auto. De S54 motor is echt een pareltje!

 

Ik heb geen tip voor je qua specialisten in de regio Rotterdam, alleen in oost- en noord NL. Ik weet niet hoe handig je bent maar vervangen van diff en bakolie is ook goed zelf te doen, niet veel moeilijker dan een motoroliewissel behalve dat je ietsjes meer los moet halen om bij de vulplug te komen. Voordeel is dat je 100% zeker weet dat de juiste olie er in gaat.

 

Ook voor motorolie geldt: Alleen "Castrol supercar 10W60" en niet bij een of andere lokale garage iemand er iets anders in laten gooien, daar is de S54 te gevoelig en kostbaar voor.

 

Verder is het overigens bij goed onderhoud een robuust blok, het enige bekende punt zijn de drijfstanglagers die ik bij de mijne ook zelf vervangen heb, evenals afbrokkelende kettinggeleiders. Geen heel schokkende ingreep en je kunt overwegen dit preventief te doen als het nog niet gebeurd is. Zeker als de vorige eigenaar regelmatig heeft genoten van de 7900RPM dan zou ik je aanraden de drijfstanglagers te vervangen voordat de krukas wordt aangetast. Tot slot lees je wel eens horrorverhalen over de VANOS, maar bij de latere S54s zoals in jouw auto zou ik daar niet zo bang voor zijn. Als het blok wat olie zweet zoals de mijne 3 jaar geleden, dan is vaak een o-ringetje bij een oliedrukregelaar op het blok verhard, is redelijk makkelijk te vervangen.

 

Gezien het feit dat dit een performance auto is, is hij eigenlijk erg betrouwbaar als je op die paar kleine dingetjes let en gewoon goed onderhoud pleegt. Mijn M Roadster gaat intussen richting 300dkm en rijdt nog net zo strak en heerlijk.

 

Heel veel plezier gewenst!

aangepast door timewa
Link naar reactie
  • Administrator

@BerZ4MC: Rotterdam - Reeuwijk is niet heel ver natuurlijk. Ben je al eens bij Ruud van Vuuren geweest? Die heeft zeer ruime ervaring met de S54 en dooet sowieso alleen onderhoud aan Z3s en Z4s.  Telefoonnummer vind je hier: https://www.z3specialist.nl/. Wel bellen of even langsgaan, op mails reageert hij niet.

 

Verdre heb je ook nog de mannen van SPBA in 's-Gravendeel. Die doen niet alleen Alpina's, maar ook AG en M BMWs. 

 

Beide zijjn vanuit Rotterdam prima te doen.

 

 

 

Link naar reactie
  • 2 maanden later...

In Oude-Tonge heb je Admiraal, een familiebedrijf waar ze alleen maar BMW doen. Ik breng er al mijn BMW's en de Mini van mijn vrouw, al jaren en tot volle tevredenheid. Nix marmer, zelfs geen praatjes, gewoon wat je zoekt. 

 

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.