Ga naar inhoud

Display van z4 2,5i geeft FN aan ??


Aanbevolen berichten

Display van z4 2,5i geeft FN aan ??

Goedemorgen, 

 

Ik zou graag hulp willen hebben over mijn vraag. In het display verschijnen de letters FN. Wat zou dat kunnen zijn, in de handleiding kan ik niets terug vinden. Wel vertelde mijn vrouw dat ze gisteren moeite had om de auto in zijn achteruit te krijgen. Dit betreft een SMG bak. Zou het daarmee iets te maken kunnen hebben?

Hoor graag of iemand mij hierin duidelijkheid in Kan geven. Alvast bedankt .en ik weet zeker dat er iets uit gaat komen.

aangepast door leonardo
Tekst
Link naar reactie
  • Administrator

De "F" in FN is een foutcode.

 

Zeker als je ook problemen hebt met één of meer versnellingen zou ik hem direct even (laten) uitlezen. Het kan namelijk van alles zijn, van iets kleins tot iets groots. Als je bijvoorbeeld hier kijkt, en dan ook de links in dat draadje aanklikt, zie je drie totaal verschillende oorzaken. Even Googlen geeft nóg meer mogelijke oorzaken.

 

Uitlezen geeft je als het goed is snel zekerheid.

Link naar reactie

Als ik even Google, lijkt het te gaan om een defecte sensor in de SMG-bak. Zie bijv. hier: https://www.zroadster.com/forum/threads/smg-problem-fn-im-kombiinstrument.135145/

 

Ook op een paar Amerikaanse sites staat diezelfde oorzaak genoemd, het heet daar de 'travel-shift sensor'.. Na vervangen werkt alles weer. Er wordt wel aangegeven dat het onderdeel $ 170 kost. Bovendien is er lastig bij te komen, zodat de totale reparatie $ 850 kostte. Maar goed, dat is het verhaal van één Amerikaanse eigenaar - weet niet hoeveel waarde je daaraan moet hechten.

Link naar reactie

Vermoedelijk de schakelsensor of de keuzesensor op de bak.

 

Z.s.m. uitlezen om te zien of dat inderdaad de oorzaak is en er dan indien mogelijk niet meer of zo min mogelijk mee rijden.

 

Mogelijk start de auto binnenkort helemaal niet meer, dus neerzetten bij dealer of specialist, auto stilzetten in "N" dan kan ie nog gerold worden, staat ie in een versnelling of in "P" dan moet ie met dolly's verplaatst worden. :angry:

De sensoren zijn in de afgelopen jaren aardig wat duurder geworden, kosten samen nu zo'n 430 euro, terwijl ik er een jaar of 3 geleden 125 per stuk voor betaald heb.

 

Vervangen is lastig (ze zitten boven op de bak) maar een handige specialist (Lees Ruud van Vuuren in Reeuwijk) weet daar wel een slimme oplossing voor. 

 

Zie ook hier.  

 

Hopelijk is het een andere oorzaak en makkelijk op te lossen, anders wordt het sensoren wisselen (ze zijn allebei even oud en als de bak toch los is.. :sleep

 

Succes!

Link naar reactie

Beste forum vrienden,

 

Sorry voor mijn late reactie.

Maar de auto is vandaag naar de garage gegaan. Wel rijdend. Maar wel met wat hindernissen. Vanaf het moment van starten niets aan de hand. Dan verschijnt er in het display een rondje met tandwielen. Vanaf dat moment was het alleen maar mogelijk vanuit de transmissie om tot de 3e versnelling te gaan. Dus auto aan de kant gezet. Contact uitgezet. En opnieuw gestart en gaan rijden lampje ging niet meer branden en schakelde gewoon naar zijn 6e versnelling. Ik kan niets in de handleiding terug vinden van dat indicatie lampje. Weet iemand dat wel te vertellen. 

Verder maar afwachten hoe het verloopt bij de garage. Alvast bedankt voor het mee denken.

Groetjes Leon 

Link naar reactie
  • Administrator

Deze bedoel je?

 

 

SMG warning light.JPG

 

Die staat inderdaad niet in het overzicht van waarschuwings- en controlelampjes aan het begin van de handleiding (best opmerkelijk inderdaad). Het lampje staat wel verderop in de handleiding waar de werking van de SMG bak wordt beschreven. Daar staat ook de betekenis van het lampje (heb je op zich niet zoveel aan: het betekent dat je een storing hebt, maar dat wist je al).

  • Like 1
Link naar reactie

Thanks Maurits,

Ik kom er op terug zodra ik meer uitsluitsel heb van de garage.

Wordt vervolgd. 

 

Groetjes leon

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.