Ga naar inhoud

Zoektocht gestart Z4 3.5 IS (inmiddels gevonden)


Aanbevolen berichten

Zoektocht gestart Z4 3.5 IS

 

Beste members,

 

This al weer een tijdje geleden dat ik hier actief was op het forum maar we zijn er nog😉

Het kriebelde al een tijdje maar na de verhuizing van Emmen naar Arnhem is het tijd geworden voor de volgende stap.

De ZZZZ (E85) gaat plaats maken voor een wat luxere en nieuwere ZZZZ (E89) 3.5 IS moet ook een beetje aan mijn leeftijd denken hè 🤣 De oude ZZZZ staat momenteel te koop op marktplaats en ja met een hoge inzet. De auto hoeft niet weg maar het meer een interesse peiling. Als er members zijn op het forum die interesse hebben dan graag info via PB. 

 

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/bmw/m1265292276-bmw-z4-3-0-i-roadster-aut-2004-grijs-unieke-uitvoering.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

 

 

 

 

aangepast door HOFFR02
Link naar reactie

Kleine update, vandaag wezen kijken en proefgereden. Klein bedrijf gespecialiseerd in BMW. Auto is door hun zelf geinporteerd en komt van BMW zelf, in Nederland verkocht en weer terug ingekocht aangezien de eigenaar zakelijk moest gaan rijden. Een minpuntje is dat er geen CC in zit, Toink al een PB tje gestuurd voor wat meer informatie over achteraf inbouwen van een CZc. Wat we gaan doen met de oude Z is nog even afwachten, optie is inruil op de E 89 maar er is ook een serieuze gegadigde die komt vrijdag kijken.

 

http://www.autotrader.nl/auto/bmw-z4/2011/veldhoven/8l45k/bmw-z4-roadster-35is-aut-m-pakket-navi/ 

 

Link naar reactie
  • Administrator

Mooi hoor! Dit wordt hem dus definitief?

 

Ik vind aan het interieur mooi dat het zo wat “breekt”. Black-black, maar toch net niet helemaal. :clapping:

Link naar reactie

Mooi hoor, heb ook voor een Zwart/zwart gekeken, maar het was me allemaal te zwart. Dit breekt het net even zoals gezegd. Al had ik ook ren zwart met bordeax interieur op het oog maar die werd voor mijn neus weggekaapt.

 

Bij mijn ZZZZ ontbrak ook CC (Duitse import) en de verkoper heeft er voor mij kostenloos zo’n John Gold ding met twee geheugens in gezet. Liever had ik het origineel, maar ik wilde ook niet langer wachten met zoeken en hier wen je ook aan. 

 

Op marktplaats is een aanbieder uit België actief die voor 300 origineel kan inbouwen. Geen id of dat wat is?

 

Het enige echte nadeel van die John Gold is dat het pookje wel eens verward word met de richtingaanwijzer... maar dat kan ook omdat ik in 7 verschillende auto’s rij...

Link naar reactie

Thanks, de Belg had ik ook al gezien op marktplaats zal volgende week is even bellen voor info.

echter als ik het topic van Toink heb gelezen is het alleen de schakelunit die vervangen moet worden en inleren / programmeren zou het zo simpel zijn?? 

Link naar reactie

Zo even een update van de inmiddels geslaagde zoektocht, wat een fantastische auto is die 3.5SI echt een genot om in te rijden maar met name het geluid met het op en terugschakelen blijft een brede glimlach op je gezicht toveren. :cynical: een aantal zaken die inmiddels zijn uitgevoerd zijn;

 

  • Een nieuwe schakelunit met CC (uit de USA) gemonteerd en a.s. woensdag naar Laarman in Den Ham om het een en ander in te leren. Nu maar hopen dat dit gaat lukken :) Het verwisselen van de schakelunit is a piece of cake :hef: Waar je wel op moet letten is dat je (in mijn geval) de kofferbak niet dichtgooit bij een keyless entry systeem nadat je de accu hebt losgehaald :nono:Je gaat hem dan ook niet meer openkrijgen:headwall: Gelukkig zit er in de motorruimte een plus aansluiting waardoor ik een andere accu kon aansluiten en walla de kofferklep kon weer open :clapping:Na een proefrit bleek dat alle functies van de stuurbediening inclusief flippers het niet deden, dus maar weer de schakelunit gedemonteerd, je wordt er handig in op deze manier :default_sCo_unsure:Sleepring van de oude unit overgezet en jawel alles doet het weer, waarschijnlijk heeft de oude sleepring een opdoffer gehad van de ontplofte airbag aangezien de unit uit een schadeauto kwam.
  • Cobra klasse 3 alarm inbouwen bij Jacobs CAR Comfort Veldhoven.
  • Remklauwen gekleurd maar niet naar tevredenheid. Ga ze binnenkort laten poedercoaten denk ik :cool:

Nog in de planning;

  • Zijknipperlichten vervangen
  • kortere antenne

Nog een paar foto's welke zijn gemaakt op Schouwen Duivenland

 

 

Bewerkt Z4-1.jpeg

Bewerkt Z4-2.jpeg

nummer 2.jpeg

nummer 1.jpg

  • Like 1
Link naar reactie

Ja prachtig hoor. Veel plezier met netjes houden :default_cool:

 

En de bijrijdersstoel lijkt het zitvlak Alcantara of stof te zijn?

 

laat ik zo zeggen is het interieur een bepaalde speciale uitvoering die ik kan googlen ofzo? 

Link naar reactie

Mooi hoor, ja ik geloof dat zwart stof aantrekt, zeker in een parkeer garage.....heeft de mijne ook last van, het zal wel.

Link naar reactie

Zo vandaag naar Laarman in Den Ham geweest voor het verversen van de software. Spannend om te zien of de CC ook zal gaan werken,🤔 na een uurtje updaten zonder enige fouten begonnen aan de proefrit.

En ja hoor in tegenstelling tot wat de meeste dealers vertellen het werkt gewoon ook zonder de dure tellerunit 😃 Twan (Toink) bedank voor de info en het goede adres in Den Ham. PS je moest de groeten terug hebben 😉

Bijkomend voordeel is dat ik nu ook de kap met de sleutel kan openen, (kon hem alleen sluiten) Bijgaand nog een paar foto's.

 

 

IMG_2895 2.JPG

IMG_9929.JPG

IMG_7669.JPG

IMG_2065.JPG

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.