Ga naar inhoud

Nieuwe Velgen Op De Z3


TJ Tom

Aanbevolen berichten

Na een jaartje rondneuzen op dit forum besloten om toch maar eens een draadje aan te maken :)

Ik rij momenteel met een Z3 (M44) 1.9L uit '96 aangekocht in '97 welke voorzien is van een setje Z-line Style-36 velgen. Dit zijn in mijn ogen de lelijkste velgen die er op een Z3 kunnen geplaats worden en ik droom dus ook al jaren van een setje deftige velgen die deze auto eer aan doen. Na lang dromen over de M3 Evo en de M5 Frankfurter velgen besloten dat de Frankfurter velgen toch de velgen zijn voor een Z3, hoogst persoonlijk natuurlijk. Ik ben echter nooit tot aanschaf overgegaan omdat ik 1. geen originele M-velgen kan betalen als student, 2. geen Replica's onder een auto wou steken waar vaak dierbare familie in vervoert moet worden vanwege de veiligheid en 3. ik geen fan ben van tweedehands velgen omdat je nooit weet of er zorg voor gedragen is.

Ik heb echter de laatste tijd veel goede verhalen gehoord over Italiaanse replica's en replica's in het algemeen en blijkbaar zou het versplinteren en breken van replica velgen echt niet zo vaak voorkomen. Enige risico is blijkbaar de lak die niet deftig zou zijn. Ik ben dus ook aan het rondkijken naar M5 Frankfurter replica's en blijkbaar kost het mij tussen de 700 en de 900 euro voor een setje met banden. Op een velg wil ik heus besparen maar banden die moeten van mij van kwaliteit zijn aangezien dit het enige contact tussen de wagen en de baan is... Kwestie van optijd te kunnen stoppen :) ook als het nat is. Een setje velgen, zonder banden, zou ik kunnen krijgen voor €650.

Aangezien ik 17" te klein vind en 19" te groot vind lijkt 18" mij de sweet spot, ik zit echter nog met een aantal vragen aangezien ik absoluut niets van auto's ken.

De maten... Ik weet ondertussen wat voor wat staat maar wat nu juist past en niet past en wat goed en niet goed rijd daar weet ik absoluut niets van. Ik veronderstel dat er hier wel genoeg mensen zijn die andere velgen op hun Z3 geplaatst hebben die hier meer ervaring mee hebben dan. Waar moet ik specifiek achter vragen wanneer ik voor velgen ga shoppen :)

Mijn excuses voor mijn ongeschooldheid...

Link naar reactie
  • 4 weken later...
  • Reacties 44
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Tom, ik ben zelf ook nog (zeker een jaartje) student, en heb m'n auto toch redelijk voordelig in onderhoud bij Roodkapje. Daar heb ik ook altijd velgen gehaald, Ruud had altijd mooie setjes liggen. Ga daar 's rondkijken! Die sets komen vaak van Z3's en Z4's af waar goed mee gereden werd dus misschien dat je daar wat aan hebt. De prijzen zijn ook niet belachelijk..

Link naar reactie

Ik heb nog een breedtesetje style 32 (OEM) zonder banden liggen mocht iemand interesse hebben.

Foto's op verzoek.......zal ze binnenkort in de "Te Koop sectie" plaatsen........richtprijs 300 euro.

Groeten

Ad

Link naar reactie

Ik kom ze op MP voor behoorlijk meer tegen! :thumbup:

Dat klopt zeker en er mag ook meer geboden worden.....wie biedt :guitar: wie maakt me los.

Heb overigens geen haast.....ze liggen niet in de weg......ik heb nog geld om te eten.....als ik er iemand blij mee kan maken voor dat geld......OK :lol:

Groeten

Ad

Link naar reactie

Er zijn inderdaad nog mooie velgen voor onder een Z3 maar ik heb mij echt vastgezet op de Style 172 en met iets anders zal ik niet zo snel gelukkig zijn :) Hoe het er uit gaat zien met die in 18" onder een Z3 van '96 weet ik niet maar slecht zal het volgens mij niet zijn. Ik heb overigens contact opgenomen met Wheelpoint.nl. Wellicht dat sommigen deze shop kennen maar dit was de enige winkel met een iets of wat deftige en overzichtelijke site die ook antwoordde op mijn vragen via mail.

Iemand van de shop raadde mij eerst ET 44 aan omdat dit beter overeen komt met de originele velgen (ET 47 blijkbaar) maar ik wil dat de velgen/banden gelijk lopen met het body wat veel mooier oogt. Hiervoor raadde hij ET 34 aan en dit zou moeten passen op een Z3 normaal. Dit met 225/40 R18 banden.

In ieder geval, een van de dagen maak ik een tripje naar Nederland (Uden) om mijn velgen te gaan halen.

@Enzo

Heb je toevallig geen thread ofzo met meer info over deze "Ruud" of "Roodkapje" of wat hij juist doet want zijn naam komt wel bangelijk veel voor op dit forum.

Link naar reactie

Tom, in mijn voorsteltopic staan heel veel foto's met de styling 172 in 18 inch onder m'n zilveren Z3! Ik weet niet zo 1, 2, 3 hoe ik hier een link kan plaatsen daarvan maar even zoeken dan kun je 'm vinden! Let overigens wel, het gaat dan om replica's he!

Over Roodkapje is meer te vinden op www.avvr.nl, of www.z3specialist.com, en bel maar 's even met hem, hij heeft vaak mooie setjes velgen liggen geschikt voor Z3 en Z4.

aangepast door Ronlittle
linkje geplaats
Link naar reactie

Bedankt! Die velgen staan inderdaad killer op een Z3, zoals ik al wel dacht! Maar man wat een mooie 1.9 heb jij gehad, je zou mijn lak eens moeten zien, die van u komt precies net uit de garage! Mooie velgen ook, heeft zo iets nostalgisch op een Z3 maar ik ben momenteel op zoek naar een "moderne" sportieve look. Ik weet inderdaad dat het om replica's gaat, kan ook niet anders aangezien de echte iets van een €2500 kosten? Maar over TAM en WSP Italy heb ik nog niets slechts gehoord dus ik heb er vertrouwen in!

Is je oude Z3 herspoten of originele lak?

Link naar reactie

De oude, dat was originele lak! Zorgde er heel erg goed voor en een maandje of 3 voor deze foto is genomen was hij opnieuw gepolijst met lakverzegeling daarna..

Maar 1 ding als tip: De velgen die ik had stonden wel mooi, maar had zo'n ongelofelijke last van spoorvorming en trillingen, stuur naar rechts trekken... Het heeft me heel veel dure merkbanden gekost om dat een beetje eruit te halen! Het hoeft niets te maken te hebben met het feit dat het replica's zijn, maar ik denk dat je niet moet bezuinigen op banden etc want je weggedrag is 1 van de belangrijkste eigenschappen die je niet wilt verpesten!

Link naar reactie

Ik weet inderdaad dat het om replica's gaat, kan ook niet anders aangezien de echte iets van een €2500 kosten?

Buiten de prijs zijn de échte ook voor een 5 serie, dus denk niet dat je weg komt met de beschikbare ruimte in de wielkast. Wel een heel mooi model velg, ben benieuwd naar de foto's!

Link naar reactie
Gast Z3-Widebody

Maar over WSP Italy heb ik nog niets slechts gehoord

Als je toch voor replica gaat, dan is WSP Italy een van de betere..

Let wel goed op dat hun naam ergens aan de binnenzijde van de velg moet staan..

mee-gegoten in het aluminium.

Link naar reactie

Die ik had waren van WSP volgens mij :).. maar weet je, bel gewoon 's met www.avvr.nl want ik kan me herinneren dat Ruud een aantal setjes van die velg had! Zelfs 2 paar origineel. Of die van Z3 rijders of van hem zijn, weet ik niet, maar bellen kan geen kwaad. Kan je geld schelen.

Link naar reactie

Ik heb Ruud een mailtje gestuurd, ben eens benieuwd wat het antwoord gaat zijn :) Buitenlandse nummers zijn momenteel geblokkeerd op mijn gsm :(

Ik heb ook net een mailtje gestuurd naar Wheelpoint, ik zou graag volgende week mijn velgen op de auto hebben staan. Voor de zekerheid, ik heb de velgen

in 18" met ET 34 "besteld" in combinatie met (hoogstwaarschijnlijk) Continental Conti Sport Contact 5 banden (225/40/R18).

De velgen kosten mij €499 (voor 4 TAM replica's)

en de banden kosten mij €157 per stuk.

Totaalprijs komt dus neer op iets van een €1127.

Maar dus, gaat dit passen?

@ Enzo, die velgen onder uw nieuwe Z3 (de style 172 dus die je al hebt weggedaan) welke ET-waarde hadden die en met welke banden maat? Dat zag er in mijn ogen namelijk perfect uit!

Link naar reactie

Oeff goeie vraag! Voor en achter was de ET hetzelfde, het was geen velgenbreedset.

Bandenmaat was voor 225/40/18 en achter 255/35/18.. Maar dat was volgens mij nog niet op de foto's te zien, daar had ik nog voor 215 en achter 225. Maar ik wilde wat bredere banden.. Dus ben naar 225 en 255 gegaan van Pirelli!

En zeg maar je hoor... voel ik me niet zo oud als 24 jarige haha.

Het is veel geld maar als het goed is zul je er veel plezier van hebben! Ik zou alleen he.... toch zorgen voor een bredere bandenmaat achter dan de 225, of voor 215 zetten. Dan is je kans op spoorvorming kleiner, anders ga je je ergeren aan het trekken van het stuur op de weg...

Kun je je order nog aanpassen? Dan zou ik voor een bredere bandenmaat achter gaan!

ps: volgens mij gaat dit wel passen, kan iemand dat cofirmeren?

Link naar reactie

Banden zijn nog niet besteld omdat ik eerst van alles zeker wil zijn, wat dus blijkbaar een goede beslissing was :) Ik ga niets overhaast kopen wat mij meer dan €600 kost. Ik weet momenteel alleen dat er Continental CSC5's onder komen. Ik ken niet veel van banden maar deze band heeft goede reviews en wordt vaak genoemd dus het lijkt mij zeker geen verkeerde beslissing. Ik zal zien dat ik achteraan een bredere set koop, 255 ook waarschijnlijk.

Ruud heeft zijn Style 172 velgen verkocht trouwens :)

Ben momenteel nog aan het twijfelen of ik een reserve velg zou kopen of niet, ze zijn verdomme moeilijk te vinden die 172 replica's!

Dat gaat hier een tof jaar worden, voor de portomonnee :P

Nieuw stoffen kap

Velgen

Banden

Nieuwe spiegels

Zelf polieren en eventueel wrappen

(Moest er iemand tweedehands/gebruikte/beschadigde spiegels hebben voor de linkerkant -> PM :) )

Edit:

Welke ET waarde had je nu weer, of ik heb er over gelezen? Ook 34?

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.