Ga naar inhoud

Welke cabriokap?


HAL2001

Aanbevolen berichten

Er is vast al veel over gezegd maar ik kan niet kiezen. Welke cabriokap moet ik nemen? De mijne is aan vervanging toe. Stiknaden zijn los, ruitje los en 2 gaten er in. Stof is hier en daar in slechte staat en 2 spankabels zijn gebroken. Wat weet ik tot nu toe al?

Over het algemeen worden er 2 kappen geleverd. De kap die BMW ook levert met uitritsbaar ruitje. De kap die door vrijwel iedereen "Sonnenland" wordt genoemd met vast ruitje.

Meestal hoor je dat de kwaliteit niet veel uitmaakt, dat het handig is dat het ruitje te vervangen is bij de BMW-kap maar dat het Sonnenland ruitje ook voordelen heeft omdat het beter vast zit.

Cabriocare in Naarden wordt over het algemeen gezien als de beste leverancier. Daar kost een Twillfast OEM BMW-kap 1150 euro incl. alles. Men vertelde mij daar dat Sonnenland geen merk (meer?) is maar een soortnaam en dat het er om gaat welke stof wordt gebruikt. Over het algemeen blijkt dat A5 te zijn bij alle goedkope Sonnenland-leveranciers. Al die stoffen zijn terug te vinden op www.haartz.com de maker van al dat spul. Cabriocare levert Twillfast en zegt dat dat beter is.

Ik word nu geconfronteerd met prijzen die variëren van 670 euro all in voor een Sonnenland A5 (Memelink) tot 1150 euro voor Twillfast.

Ik ben een Nederlander (geen Hollander) dus ik vind het fijn als ik wat geld in mijn portemonnee kan houden maar aan de andere kant moet de kap wel een tijd meegaan en goed gemonteerd worden.

Tot overmaat van ramp kan ik bij een van de goedkopere leveranciers ook Twillfast krijgen maar dan wil deze monteur geen 3 maar 2 jaar garantie geven omdat hij niet achter de kwaliteit van Twillfast staat. Ik weet het dus allemaal niet meer en zoek nu hier naar antwoorden.

Link naar reactie
  • Reacties 15
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik heb eind deze zomer een nieuwe kap laten plaatsen door Martijn Memelink, substantieel goedkoper dan die ondergrens van EUR 690 die jij noemt... - edit - bedragen niet meer uit 't hoofd reproduceren :notok: bedrag lijkt sterk op wat jij noemt.

Het afritsbaar ruitje zag ik niet als voldoende argument om voor 'origineel' te gaan. Afgezien daarvan staat onze ZZZ altijd binnen en ben ik dus niet erg bang voor slijtage.

De kap die vervangen werd had er ruim 150.000km opzitten, geeft misschien een indicatie van hoe lang een nieuwe meegaat. Ben zeer tevreden met het resultaat, tegen deze prijs-/kwaliteitverhouding kan weinig op :notok:

Een mooi excuus om wat foto's te posten van de nieuwe sofftop.

Hij lijkt wat grijzig op de 2e en 3e foto, dat ligt aan de hoge ISO-waarde waarmee de foto's geschoten zijn (had geen zin in flitsen).

5022755732_dd4edde77e.jpg

5022753480_c8fa38e258.jpg

5022143215_107d69936c.jpg

Link naar reactie
Ik heb eind deze zomer een nieuwe kap laten plaatsen door Martijn Memelink, substantieel goedkoper dan die ondergrens van EUR 690 die jij noemt...

Grappig. Martijn staat zeer hoog op mijn lijstje. Tot nu toe beantwoordt hij al mijn vervelende vragen heel rustig en snel. Maar ik ben dan wel benieuwd wat jij betaald hebt. Aan mij vraagt hij 670 euro incl. BTW en montage en 2 nieuwe spankabels. Dat is inderdaad lager dan de 690 euro die in de eerste posting staat (zal ik aanpassen) maar om dat nu substantieel te noemen... :notok:

Je kap ziet er mooi uit. Kan het zijn dat je achterruit nu groter is dan de originele?

Link naar reactie
De kap die vervangen werd had er ruim 150.000km opzitten, geeft misschien een indicatie van hoe lang een nieuwe meegaat.

Denk niet dat als je een nieuwe auto koopt en er in 3 jaar 150.000km mee rijdt, je de kap moet vernieuwen.

Belangrijk is wel hoeveel jaar de auto buiten heeft gestaan.

Link naar reactie
Gast Z3-Widebody

Als je een kap neemt met vast ruitje, dan is die aanmerkelijk lastiger te vervangen, dan dat als je een uitritsbaar ruitje neemt..

Dat was voor mij de doorslag om toch voor een originele te gaan.. maar iedereen maakt natuurlijk zijn eigen afweging..

+

ik heb ook nog weleens de neiging om "graag" teveel te betalen.. :notok: :schater:

edit:

ohja, foto's maken alles leuker :notok: :angry:

DSCF0010.jpg

DSCF0026.jpg

DSCF0011.jpg

DSCF0012.jpg

DSCF0013.jpg

DSCF0015.jpg

Link naar reactie
Als je een kap neemt met vast ruitje, dan is die aanmerkelijk lastiger te vervangen, dan dat als je een uitritsbaar ruitje neemt..

Dat was voor mij de doorslag om toch voor een originele te gaan.. maar iedereen maakt natuurlijk zijn eigen afweging..

En waar heb jij het laten doen?

Link naar reactie
Aan mij vraagt hij 670 euro incl. BTW en montage en 2 nieuwe spankabels.

Heb 't even opgezocht: bedrag dat ik in mijn hoofd had was ex BTW, het totaalbedrag komt aardig in de buurt van wat hij jou aangeboden heeft.

Belangrijk is wel hoeveel jaar de auto buiten heeft gestaan.

Goed punt! In mijn geval had-ie een paar jaar in weer & wind voor z'n kiezen gehad, dáárvoor had-ie een netter baasje en stond-ie binnen...

Link naar reactie
Gast Z3-Widebody
En waar heb jij het laten doen?

https://www.bmwzforum.nl/index.php?showtopic=...=nieuwe+softtop

ps.

Nu ik het net even terug las, mijn reactie hierboven,.. is het net alsof een softtop met vastgestikt ruitje moeilijker is om te vervangen,

maar voor de zekerheid.. ik heb het dus wel over het ruitje ansich.. mocht ooit het ruitje scheuren oid.. dan is het vastgestikte ruitje aanmerkelijk

moeilijker om te vervangen dan een uitritsbaar ruitje..

Link naar reactie
  • 4 maanden later...

Ik heb afgelopen week mijn Z3 softtop laten vervangen bij Cabriopoint in Hoogeveen. Er is een nieuw Sonnenland dak geplaatst door een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in het plaatsen van cabriodaken. De eigenaar is een zeer enthousiaste man en erg servicegericht. Ik kon bijvoorbeeld de auto er een week laten staan en werd opgehaald en gebracht naar het station. Verder werd mijn BMW keurig afgeleverd. De prijs van het dak is erg concurrerend namelijk 650 euro (18-03-2011). Ik ben erg tevreden met dit bedrijf ook het advies wat ik meekreeg ter bescherming van de vaste ruit is waardevol, namelijk het plaatsen van een schuimrubber zwemnoodle tussen het ruit als het dak geopend is. Hiermee wordt het vouwen en scheuren enigszins voorkomen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.