Ga naar inhoud

Hotel met BMW arrangement


Individual

Aanbevolen berichten

Afgelopen zaterdag stond er een artikeltje in de Volkskrant over een hotel met een BMW themakamer. Er kan ook een BMW arrangement geboekt worden, inclusief het rijden in de Z3 van de hoteleigenaar.

hotel_klein1259318879.jpg

Hotel Abdij de Westerburcht, Hoofdstraat 7, 9431 AB Westerbork.

www.westerburcht.nl

Tweepersoonskamers vanaf 79,50 euro p.n.

Het is wat je noemt een gezellig hoekje. Zo'n gewone, gemoedelijke Hollandse straat midden in een dorp in Drenthe. De snackbar heet Hoofdstraat 5, de bus naar Assen (twee keer per uur) stopt voor de Super de Boer, een paar jongeren hangen voor de deur van Het Wapen van Westerbork, fietsers pauzeren op een terras met een Hertog Jan, en bij Chinees-Indisch restaurant Lotus is het vandaag wat stil.

Niets aan de hand. Dit is een dorp in Drenthe.

Tot je bij hotel Abdij de Westerburcht binnenstapt. Althans, tot je de deur van kamer 13 opendoet. 'Ik heb een hele mooie kamer voor u', had de man bij de receptie gezegd. Een upgrade, altijd leuk. 'De B en W-kamer.' De burgemeesterskamer, nóg leuker.

Misverstand. Wie kamer 13 binnengaat, stapt boven op het ronde blauw-wit-zwarte BMW-embleem, en dan wel een met een doorsnee van pakweg anderhalve meter. In het kekke zwarte tapijt geweven. B-M-W. Verkeerd verstaan.

Zelden als hotelgast zo verbaasd geweest, verbouwereerd zelfs. Wat is dít? Midden op het platteland in Drenthe beland je ineens op een kamer van een jongen die kennelijk van de BMW Z3 Roadster houdt. Poster boven het bed, deel van de motorkap aan de muur, met de brochure Fascinerend BMW 1999 op het bureautje. Zelfs in de betegeling van de badkamer keert het merk terug.

De themakamer. We hebben er weer een. Acht van de 37 kamers van Abdij De Westerburcht zijn gepimpt. Deze is een hobby van de eigenaar: er staat werkelijk zo'n BMW-cabrio in de garage, en bij een 'BMW-arrangement' mag je er een uurtje in rijden. Wie kiest voor de golfkamer vindt zichzelf terug op St. Andrews, de oudste golfbaan ter wereld. Wie de bierkamer niet kan weerstaan, slaapt in een grote koperen ketel.

Origineel is de autokamer zeker: alleen de houten steunbalken en de dakkapel doen denken aan een gewoon gebouw. En verblindend is-ie ook. Wat jammer is, want dit (niet-gesponsorde) BMW-domein is eigenlijk een prima kamer.

Maar je ziet het niet. Het bed ligt fijn, de badkamer heeft een bubbelbad en behoorlijke douche, er staat een moderne telefoon op het nachtkastje, en de kast is dit keer een witte locker.

Je zou ook bijna al dat gemoedelijke vergeten. Beneden, in het grand café van het hotel, zitten Westerborkers te kaarten - een hele zaal vol. Aan de overkant sluit de Chinees om 9 uur zijn deuren. Ook bij de snackbar is het al donker.

De kamersleutel pak je bij dit hotel zelf: dat heeft wel iets. Trap op, gang door, nog een hoek om, en dan sta je weer in die autotempel. Nog steeds verbaasd. Zó modern; dan kun je enkel een beetje grinniken om de tv met matige ontvangst en het snoer van de bureaulamp dat te kort is en enkel reikt tot het stopcontact in de badkamer.

Bed in, even de airco aan met de afstandsbediening. Fout. Themakamer! Op het plafond flitsen drie felle blauwe ledlampjes aan (voor de sfeer, zo blijkt bij navraag). Huh? Dan druk je toch maar een keer op OFF, en nog een keer op ON, en weer OFF, alsof het toch iets met je zal gaan doen.

Morgenochtend weer de echte wereld in. Met bus 22 naar Assen.

bron

Link naar reactie
  • Reacties 11
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Aha, nu weet ik waar mijn logo's en typeplaatjes zijn gebleven..... :schater:

Die hoteleigenaar verdient een ere-lidmaatschap en een M-status op het forum!

Link naar reactie
Zal wel niet lopen dat hotel. Wie wil er nu in zo'n kut Z3 rijden :angry:

Bij ons is het nog veel erger. Als je bij onze plaatselijke pizzaboer een pizza bestelt, mag je een rondje met zijn auto om de kerk :banaan:

bmwwit.jpg

Zelfs op donderdag/pizza dag. Alle pizza's 7,50 euro :thumbup:

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.