Ga naar inhoud

Wisten jullie dit?


(S)toploss

Aanbevolen berichten

  • Reacties 4
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

In de kantlijn v/h roodkapje artikel kwam ik de verwijzing tegen naar dit artikel :

Mannen beetje maf bij mooie meiden

Door: Dr. Phil op 4 sep 2009 Uit: Recent, Wetenschap. Reacties op dit artikel zijn te volgen via RSS 2.0.

Mannen die met een vrouw praten, raken per seconde IQ-punten kwijt. Dat ontdekten onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Mannen die zelfs maar een paar minuten met een leuke dame babbelen, doen het slechter op geheugentests dan mannen die niet met iemand praten die ze aantrekkelijk vinden. Volgens de onderzoekers doen mannen die een leuke vrouw tegenkomen zó hun best om goed over te komen, dat ze een groot deel van hun brein belasten met het versieren. Daardoor is er minder intelligentie aanwezig om andere taken uit te voeren.

Vrouwen worden echter niet dommer van een aantrekkelijke kerel.

Aanleiding voor het onderzoek was de ervaring van één van de wetenschappers. Toen hij met een mooie vrouw aan het kletsen was, kon hij zijn eigen adres niet eens meer oplepelen. Er ging een lampje bij hem branden: komt dit misschien doordat ik hier erg mijn best sta te doen om een date te regelen?

Een simpele test toonde aan dat dit inderdaad het geval was. Veertig heteroseksuele mannen werden gevraagd een simpele test te doen. Ze kregen reeksen letters te zien en moesten aangeven of een bepaalde reeks hetzelfde was als de reeks ervoor. Vervolgens werden de mannen aangesproken door vrouwelijke leden van het onderzoeksteam. Die kletsten zeven minuten met de proefpersonen. Daarna werd de test herhaald.

Ineens werd dezelfde test veel slechter gemaakt. Vrouwen die zeven minuten met aantrekkelijke mannelijke wetenschappers hadden gepraat, waren daarvoor en daarna even goed. Mannenhersens gaan bij het zien van een mooie vrouw schijnbaar in de ‘voortplantingsmodus’. Alle andere dingen worden bijzaak, eerst moet er een dame worden veroverd. Heb je als man een examen of moet je solliciteren? Kom dan onderweg beter geen mooie vrouwen tegen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.