Ga naar inhoud

kinderzitje mogelijk?


7-BC-6

Aanbevolen berichten

ben al een tijdje op het forum aan het zoeken maar kom er niet achter of het enigszins mogelijk is een kinderzitje in een z3 (qp)- aan de bijrijderskant - te plaatsen; las ergens dat t niet toegestaan zou zijn (op grond waarvan dan niet?) maar als ik google dan lijkt het bij tweezitters mogelijk zolang de airbag maar is uitgeschakeld; iemand ervaring e/o aanbevelingen? Probeer te voorkomen dat de QP de deur uitmoet; bevalt me uitstekend voor het dagelijkse woon werk-verkeer; als het niet anders kan - het moet uiteraard geen onverantwoordelijke bedoening worden - een 5 serie maar liever nog even niet. ben benieuwd naar jullie ervaringen.

gr Sander

Link naar reactie
  • Reacties 14
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Zonde als je daarvoor je Z moest wegdoen... en hop daar is Willem met de waterpomptang: Link , link en link.

Laat je weten hoe het afloopt?

Dank Bart, voor de snelle reactie; erg bruikbaar. als t eind van t jaar zover is plaats ik wel een link naar een fotootje waaruit blijkt dat de qp er nog steeds is. nu maar hopen dat het aanstaande kroost net zo gecharmeerd is van de pas aangeschafte eisenmann :rolleyes:. gr Sander

Link naar reactie

Het aanstaande kroost er gelijk aan wennen. Net als stofzuigen in de babykamer als ie ligt te pitten en NIET de bel en de telefoon uitzetten 'omdat anders de baby wakker wordt' [lijst aanvullen naar eigen behoefte].

Ga je later een hoop plezier van hebben....

Link naar reactie

Hoi Sander,

Ik werk voor 's Werelds bekendste kinder-autostoeltjes fabrikant :rolleyes: en ik kan aangeven dat het geen probleem is om de babystoel of later de kinderstoel op de bijrijdersstoel te plaatsen (je mag me er niet op vastpinnen helaas). Dit dan wel als de airbag is uitgeschakeld uiteraard.

Ik weet uit onderzoek dat het rijden met een kinderstoel in combinatie met de airbag bijna een garantie is voor levensgevaarlijke situaties. Het uitschakelen van de airbag is een absolute MUST hoe lastig het ook is.

Een ZEER belangrijke tip: zorg dat je weet hoe de installatie van de stoel moet worden gedaan! 80% van alle installaties gebeurt nog niet zoals het zou moeten. IsoFix helpt hier al bij maar daar is de ZZZ niet mee uitgerust, de ZZZZ weet ik niet.

Voor tips ga je naar een goede kinder-autostoelen-specialist en LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING, ook als man!

Vraag beantwoord?

Groeten,

Rogier :unsure:

Link naar reactie

Bij de ZZZZ kan het wel, want ik heb het er zelf ook in zitten origineel vanaf fabriek.

Isofix aansluitingen en airbag schakelaar aan de zijkant van het dashboard, en airbag controle lampje op het midden paneel zodat je kan zien dat de bijrijder airbag aan/uit staat.

Ik gebruik het zelf niet maar de vorige eigenaar ging ook vaak met kleine op stap. :rolleyes:

Link naar reactie
:schater:

Knap dat je die merken kent! Werk jij ook in "de branche" :unsure: ?

telt "kinderen hebben" ook?

Als het die niet is dan is het Maxi Cosi. Ben inmiddels expert in kinderzitjes We hebben er 4 :rolleyes:

Zeg eens, klopt het dat Maxi Cosi geen isofix zitjes heeft voor kinderen tot 9 jaar?

Link naar reactie
Zeg eens, klopt het dat Maxi Cosi geen isofix zitjes heeft voor kinderen tot 9 jaar?

Bij Maxi-cosi is momenteel IsoFix alleen tot een leeftijd van ca. 3,5 jaar.

Na deze leeftijd gebruik je de gordel van de auto zelf en is het kinderzitje deels een boosterzitje om het kind juist te positioneren (heupen op juiste hoogte brengen) en deels een side-impact bescherming. Voor side-impact bij zo'n grote stoel is IsoFix minder interessant omdat IsoFix het onderste deel van de stoel vast houdt. Vandaar nog geen IsoFix op de grotere stoelen.

Groeten,

Rogier :rolleyes:

Link naar reactie

Werk aan de winkel voor Maxi Cosi dus. Mijn zoon is 3 en zit in een Romer Kidfix (met isofix dus) totdat ie een jaar of 6-7 is schat ik zo (hij is wat groot voor z'n leeftijd)

kidfix%20robbie.jpg

Uit testen blijkt dat een isofix stoel beter beschermd bij een aanrijding. Maxi Cosi heeft ze dus niet in die klasse. Ook wel handig dat zo'n stoel vast zit aan je auto en dus niet van de bank dondert als er geen kind in zit. :rolleyes:

Link naar reactie
Ook wel handig dat zo'n stoel vast zit aan je auto en dus niet van de bank dondert als er geen kind in zit. :rolleyes:

Deze oplossing is iets goedkoper en werkt voor de meeste auto's ook (niet bij auto's met dichte hoofdsteunen helaas :blink: )

rodixr001.jpg

En dit heeft de concurrentie niet:

rodixr002.jpg

Da's pas RELAXED :wave: reizen toch? En hij is goedkoper.... B)

Groeten,

Rogier :wave:

Link naar reactie

bedankt voor alle reacties; is me duidelijk dat het geen enkel probleem is om een kinderzitje te plaatsen; dat is wel een hele geruststelling want was er bijna van overtuigd dat mn schoonvader een puntje had toen ie zei dat 't tijd werd voor een 'echte auto'; tja hij heeft een espace dus begrijpt t niet helemaal. groeten

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.