Ga naar inhoud

Gezocht rechter buitenspiegel kleur zwart


Monique71

Aanbevolen berichten

  • Reacties 9
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Kan iemand mij vertellen of de standaard buitenspiegels nou kunnen draaien of niet?

Hoi Monique,

De " lollie" (RvE term :wave: ) is van dunwandig zink gemaakt. Dit zink gaat corroderen (roesten) en geeft daarbij een wit poeder af en maakt de wanden grof, schuurpapier achtig. Dit metaal vreet dan in zijn behuizing vast waardoor het draaien van de spiegel niet meer kan.

Moraal van het verhaal: draaien kon vroeger wel, maar als je het niet voldoende hebt bijgehouden dan zitten je spiegels nu vast waarschijnlijk.

Voor meer tips: RvE <_<

Groeten,

Rogier B)

Link naar reactie
Voor meer tips: RvE <_<

Thanks Rogier B)

Alle Z3 spiegels kunnen draaien, zowel de :wave: als de flapoor versies. Probleem zit hem inderdaad in de corrossie van de lollie, die het "scharnier" zodanig aantast dat ie niet meer kan draaien. Een voorbeeld van een RIP :wub: lollie:

IMG_6347.JPGIMG_6343.JPG

Dan is de spiegelvoet aan de buurt voor zijn portie corrosie en wordt het ook zichtbaar: lak gaat "bobbelen". Maar aangezien je rechterspiegel al afgebroken is, weet je dit allemaal waarschijnlijk al.

Een goede rechter flapoor ga je waarschijnlijk niet vinden. Mijn tip zou zijn om gewoon bij de dealer een retrofit kit :wub: spiegels (part nr 51 16 9 408 820) te kopen (heeft bij mijn BMW dealer na wat op en neer geklets 339 euro incl btw gekost, adviesprijs was iets van 380 euro incl BTW). Die zijn dan mat zwart, dus moet je wel nog laten lakken, kun je beste even checken bij een spuitbedrijf. Dan heb je wel weer mooie spiegeltjes op je Z!

Link naar reactie
ehh, ik vermoed dat je een getalletje bent vergeten?

Volgens staat er:

Hier kun je voor €29,-- (incl verzendkosten) meer dan €339 ook :unsure: spiegels kopen.
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Heej Monique,

Een adresje welke misschien nog wel een spiegel voor je heeft liggen (met een beetje geluk natuurlijk, maar zo werkt het in het leven :thumbup: ) is D-Parts (www.dparts.com) of RKV trading (doet eigenlijk in Z1 onderdelen maar heeft ook verrassend veel voor andere BMW's). RKV zal je even moeten googelen en daarna Rene(eigenaar) even moeten bellen.

Succes! :thumbup:

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.