Ga naar inhoud

onderhoud van je Z3


janwillem

Aanbevolen berichten

Aangezien Ruud mij te ver uit de buurt is vanuit Groningen, ging ik tot dusver naar de reguliere BMW-dealer. Onlangs via een mailing kwam ik er achter dat er in Groningen ook een BMW-specialist zit: http://www.bmw.kan-beter.nl/. Mijn ZZZ is daar geweest en mijn eerste indruk is goed. De eigenaar, Albert Stiekel, is een voormalig vestigingsmanager van een BMW-dealer en heeft 2 ervaren BMW-monteurs in dienst. Uurloon is een stuk gunstiger dan bij de dealer en onderdelen worden rechtstreeks uit Duitsland betrokken, hetgeen ca. 35% scheelt.

M.i. een goed alternatief voor de dealer.

Link naar reactie
  • Reacties 10
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

ging ik tot dusver naar de reguliere BMW-dealer

Heb ik de eerste drie jaar ook gedaan met mijn 2.8; nu laat ik 'm onderhouden door de buurtgarage [chevrolet-dealer]: ¼ van de kosten tov Ekris...en ze kunnen 'm gewoon resetten e.d.

Link naar reactie

Er zit er toch al tijden een hele goede in klazienaveen, Een echte zzz specialist. Van Veggel ,is besmet met het zzz virus; maar ja, wanneer luisteren jullie eens. :newblush:

Link naar reactie
  • Administrator
De handel is ook een kwestie van gunnen in de buurt of niet -_-

Gunnen of niet, logistiek kan voor sommige mensen ook een ritje naar Reeuwijk een probleem geven. In mijn geval is het ook niet haalbaar om 200km af te leggen als ik de tijd er niet voor heb/gelegenheid ivm werk e.d.

Ruud heeft mij vorig jaar helemaal super geholpen met het M-onderstel e.d., maar mijn ouders zijn toen voor mij een dag naar Gouda geweest met de auto. Echt praktisch was dat allemaal niet en voor mij een reden om toch voor regulier onderhoud mijn vertrouwde adres in Arnhem aan te houden (ook een soort van gunnen ;) ), ondanks dat ik tegenwoordig in Borne woon. De kosten voor beurt klein en groot zijn gelijk en ook netjes de officiële stempeltjes van de dealer in mijn boekje <_<.

Heb zojuist mijn ZZZ weer opgehaald na hem een week kwijt te zijn geweest. De kardanas moest compleet worden vervangen (slijtage, trillingen bij accelereren), schokbrekerschotels achter waren versleten (piepen en kraken bij elke zandkorrel op de weg), koplamp netjes gerepareerd (het hertje), riemen aangespannen (krekelgeluid onder de klep), ruiten gingen niet meer soepel omlaag (erg irritant) en nog een paar kleine zaken, gecombineerd met APK en inspectie.

Ik heb een zo goed als nieuwe kardanas via eBay op de kop getikt voor nog geen € 50,00 incl. verzending. Helaas ontbraken de rubbers en bouten, dus die kwamen er nog bij. Incl. arbeidsloon en alle onderdelen was ik voor € 700,00 klaar. Niet verkeerd, aangezien het via de normaal weg (lees: officieel via de dealer) op ruim het dubbele zou zijn uitgekomen. Daarnaast rijdt de auto weer als een nieuwe!

De huurauto, een erg fijne Golf 1.4 TSI, komt daar nog wel bij, maar die heb ik door mijn arbeidsverleden voor een erg scherp prijsje gehuurd :newblush:.

Kortom: als Ruud in het Oosten komt te zitten, zou ik zeker gebruik van z'n diensten maken en wellicht dat ik in de toekomst eens op een zaterdag bij hem langshobbel voor 't 1 of ander als ik eens een keer vrij ben, maar uit praktisch oogpunt (en de kosten zijn gelijk) houd ik toch mijn onderhoud in Arnhem aan.

Rob

PS. mochten er nog mensen zijn die iets in de regio Arnhem zoeken, er is weer ruimte. PM me voor info.

Link naar reactie
De kardanas moest compleet worden vervangen

Hoeveel kms heeft jouw ZZZ dan wel niet op de teller?

Dat is toch een abnormale reparatie, ik dacht dat cardanassen een heel autoleven meegingen...

Link naar reactie
Hoeveel kms heeft jouw ZZZ dan wel niet op de teller?

Ik gok 206.324 km :rolleyes:

Dat is toch een abnormale reparatie, ik dacht dat cardanassen een heel autoleven meegingen...
Aan zijn rijstijl kan het niet liggen, rijdt vaak met een hele file achter zich door het landschap!

IMG_1627.JPG

Link naar reactie
  • Administrator
Ik gok 206.324 km :unsure:

Bijna goed! 206.885 :thumbup:

Aan zijn rijstijl kan het niet liggen, rijdt vaak met een hele file achter zich door het landschap!

IMG_1627.JPG

:schater::schater:

Weet ook niet hoe de cardanas versleten komt. Ik doe met remmen en banden altijd abnormaal lang, heb hem ook nog nooit bepaald op z'n valie gegeven, maar er zat toch slijtage en speling op de as (het waren niet de rubbers in iedergeval). Ding voor 50 euri van eBay geplukt, 600km gelopen, maar ze hadden hem dus uit elkaar gehaald en de rubbers en bouten weggemikt (gok ik, ze werden er niet bij geleverd, wist ik veel :unsure: ). Kostte dus toch een zak euro's voor die ontbrekende onderdelen :blink:.

Maar 't rijdt en schakelt weer als een zonnetje en de vibraties zijn helemaal foetsie nu :thumbup:. Mochten er mensen zijn met onverklaarbare vibraties bij het accelereren... check de cardanas :wave:

Rob

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.