Ga naar inhoud

Reactie topic knallen met porsche in Duitsland 24-02-2008


Sjonnie Kroket

Aanbevolen berichten

Zooooooooooooo, zijn weer terug kopje's zijn weer schoon :rambo: Het was weer top, en ouderwets als altijd meteen de eerste stop weer moeten aanpassen omdat een zeker stel niet tot 3 (of was het nou 2 kan tellen :thumbup: ) Toch weer 3 nieuwe auto's erbij en een nieuwe chauffeur voor een bepaalde M. Compressor Frank, wow wat een apparaat super vooral als je langskomt top geluid bijna net zo fraai als mijn M :schater: M coupe lekker meegescheurd, hoorde wel een verhaal dat je even midden op de snelweg naar je auto gaat staan kijken :) blijven rare jongens die QPe dudes ;) Frank en Saskia jammer je kan net niet meekomen met die P :P Zoals gezegt het was weer super niemand kwijtgeraakt. Alleen een zeker persoon met een Z4 M die weer een stop miste en vervolgens maar achteruit de snelweg verlaat om zich vervolgens nog bij ons te voegen niet wetende dat er een pollitiebusje 50m van ons vandaan staat. Verder gaat Dr. Phil zich specialiseren in een ander merk naast de Z3, is op slag verlieft geworden na het stuur van mij te hebben overgenomen. Enne Rob je hebt het lekker rustig aan gedaan mooi opgebouwt en niet harder dan 260 gereden.

Bij deze nog wat pic's

afb000vn4.jpgafb001te4.jpg

afb003bc1.jpgafb004jj9.jpg

Een beetje apart volk die Z3 rijders het verhaal achter deze foto was het feit dar er een Porsche als eerste in de rij staat waar iedereen braaf achteraan moest rijden, echter is deze foto gewoon gechanteerd en werd het de fotograaf niet gegund :m::schater:

afb007mz7.jpg

Wat zie ik nu Dr. Phil die vreemd gaat met een smile op zijn gezicht ;)

afb009bo9.jpg

En ja ook de M boy's wilden in een echte sportwagen zitten :D

afb010mu1.jpg

OK de waarheid ik zal er zelf maar mee komen anders krijgen we alleen maar praatjes de ;) 's vlogen mij links en rechts om de oren en een enkele gepimte 2.8 QPe :gossip:

Dus de volgende keer toch maar weer met het monster :m:

Link naar reactie
  • Reacties 50
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Iedereen bedankt voor een topdag!!

David, alle sterkte gewenst.

Martijn, grote klasse dat je nog terugkwam naar Dedemsvaart, 't is niet bepaald naast de deur!

@ Roger, ik heb geen 260, maar (even) 280 km/h gereden! Althans, op de teller.

Over 2 maanden ben ik er weer bij, bij leven en welzijn.

Link naar reactie

Eindelijk weer veilig thuis, terwijl ik begin van de avond toch al redelijk in de richting was :fiew: .. :schater: ! erg geslaagde knalrit, veel brute power, het was weer genieten, bedankt allemaal :thumbup: . 4 tankbeurten in 24u, een S54 neus en veerpootbrug rijker (nogmaals dank Frank) en iedere km genoten, zowel in NL als DE.

Na zo'n rit weet ik het zeker: mijn :m: QP :thumbup:

Link naar reactie

om onderstaand bericht te kunnen lezen, moet je even je mimiek oefenen. Denk aan de chauffeur van de Amstel reclame, zet je gezicht net zo, ga er net zo bij staan. Komt ie:

Tjonge, tjonge, tjonge!

Wat heb ik genoten en dat is slechts een understatement. Eindelijk kon ik in deze 'titanenstrijd' daadwerkelijk beproeven of een 2.8 automaat op kan tegen een M. Het moet gezegd, dat kan. Wat een simpel additioneel compressortje al niet vermag! Even wat feitjes:

- een teller in een 2.8 loopt tot 240, daarna komt nog een streepje (bij 250 neem ik aan), dan komt er een soort van lampje en daarna zit er een grijs driehoekig vlakje. Bij vol gas staat de tellernaald in dit vlakje...

- in de acceleratie tot zo'n 230 km/uur trek je goed mee met een M, meer dan zelfs. Daarboven is er niet echt sprake meer van accelereren en als je weer een groepje Z's om je heen hebt verzameld (wat rijdende weg gebeurt) dan valt op dat de 2.8 inloopt op de M voor hem en uitloopt op de M achter hem. Niet met een noodgang, maar toch!

- nagenoeg iedereen vertelde enthousiast over het geluid wat de 2.8 produceert als deze voorbijkomt, straaljagereffect pur sang.

- persoonlijk vond ik het mooiste verhaal dat van Aad die vertelde dat er een blauwe vlam uit de uitlaat komt als de automaat een versnelling lager schakelt. Ik vermoed dat dat de gecomprimeerde verbrandingslucht is die zo verschrikkelijk heet is dat deze als een soort gas uit een naverbrander achter de auto hangt. Moet in het donker toch een spectaculair gezicht zijn!

Al met al werd mijn euforische grijns steeds groter tot ik door Dokter Ruud op m'n plaats werd gezet. Toen hij achter het stuur van zijn M kroop reed hij me kwijt. Let wel, op topsnelheid en gelukkig niet zo rap. Ik kon er goed achter blijven hangen met de 2.8 automaat.

Wat heeft deze dag me echt geleerd:

- een M loopt door tot 7600 toeren, de 2.8 gooit zijn begrenzer er bij 6500 toeren op. Die 1100 toeren verschil maken het verschil in topsnelheid.

- als de toerenbegrenzer eenmaal is ingekomen, blijft de motor in de begrenzerstand hangen. Hij vertoont een wobbelig karakter, schud alsof de achterwielen uit balans zijn (wat ik aanvankelijk ook dacht) en rijdt niet harder meer dan 140-150. Eenmaal gereset door opnieuw te starten, is het weg. Helaas gaat dat op de snelweg niet.

- mijn remmen zijn aan vervanging toe

- een dagje knallen in Duitsland levert een dikke 900 km op

- tijdens het knallen is het verbruik 1 op 5

- qua accelaretie onovertroffen.

Al met al was het een superdag, gezellig en goed georganiseerd. Een van de volgende keren ga ik zeker weer mee en dan zet ik de automaat in de sportstand...

Link naar reactie

:thumbup: :fiew: goedemorgen weer allemaal.

Wat een dag weer zeg gisteren. Het was weer als vanouds, veel te laat weg uit Dedemsvaart. Niet stoppen op afgesproken plekken, wel stoppen op niet-afgesproken plekken, de vluchtstrook bijvoorbeeld. Nadia werd vannacht nog gillend wakker van het uitstapje van Arno.

Nieuwelingen die een kleine :thumbup: pizza bestellen in ons vaste restaurant in Duitsland :schater:

Vervolgens onderweg terug 2 auto's verdwenen, die zich naar bleek wel even hadden afgemeld.

Het was weer super.

Link naar reactie

Het was weer een mooie dag en het is de hele dag droog gebleven :thumbup:

Gelukkig maakt gezelligheid een boel goed! Want het rijgedrag van de :m: viel wat tegen.

Ach Arno die de snelweg op wandelt, :thumbup: laat het bij een eenmalige klassieker blijven (je hebt heel veel geluk gehad!!!)

Verder was het weer super. Ook al moesten we ongevraagd het geouwehoer van Roger aanhoren :fiew: die op de een of andere manier de walkie talkie in een auto-verzend-stand had staan.

En gelukkig hebben we aan Rob kunnen bewijzen dat we ondanks de stoere praatjes hier, geen idiote racers zijn maar sociale rijders die ieder zijn plek en plezier gunnen op de Autobahn (en daarbuiten).

Was een kort nachtje... dus weer een weekje bijkomen.

Werk ze allemaal!! Wordt weer aftellen tot de volgende knaldag.

:m:

Link naar reactie

Iedereen weer bedankt voor een supergezellige dag ! Ondanks dat ik momenteel (nog) :fiew: loos euh Z-loos ben heb ik super genoten gisteren.

Martijn super bedankt voor het "knallen " in je rode monster :thumbup: ..en de snelle terugrit :thumbup: ....Roger....die Boxster is toch best ok !

Gr,

David

P.S.

Een aantal van jullie heb ik helaas niet gedag kunnen zeggen wegens een onverwacht zeer naar bericht van het thuisfront !

De Foto's :

24022008039xs3.jpg

24022008040re6.jpg

24022008041lx8.jpg

24022008043xz7.jpg24022008042hs9.jpg

Link naar reactie

Dames en heren,

Bedankt voor wederom een geslaagde knaldag. :thumbup:

Alleen jammer dat er nu twee foto's van ondergetekende in een Porsche boxster rondzwerven op dit forum. :rolleyes: Hierdoor kunnen toch hele verkeerde ideeen onstaan over mijn ambities.

Allemaal tot de volgende pizza,

Marc

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.