Ga naar inhoud

Ook airbag lampje


rene1969

Aanbevolen berichten

Ook airbag lampje

Met het zoeken naar een oorzaak van een airbag en z4 dan wordt je niet vrolijk . Ook bij mijn z4 2006 in eens het lampje , ach dacht ik nog, het zal wel een lage accu spanning zijn 😕? Eerst uitlezen , geen fout code Dus lader er op , niks opgelost , accu pool los voor een tijd maar ook dat hielp niks , dus voor ik de hele auto ga slopen toch maar professionele hulp zoeken , nu is Reeuwijk te ver dus lokaal gezocht . Mijn collega rijdt een e39 alpine woont in Groesbeek en beval de garage “de ren” aan.

toch maar eerst ff buurten  of het was is, het aantal reparatie auto voor de deur stemde me gerust , m3’s, z4, 3 en 5 serie , en binnen netjes veel bruggen en netjes maar wel lekker toegankelijk voor geen oem bmw garage. Terug naar mijn probleem , het brandend lampje, monteur  uitleg gegeven en afspraak gemaakt , gelijk voorarm rubbers apk item gemeld en beurt, 

wachttijd 2 weken pff tja dus nog geen uitslag . Vorige week eindelijk de zzzz ernaar toe, eind van de dag uitslag , na wat zoek werk bleek er een breuk bij plus kabel dichtbij de accu , gelukkig geen sensor , matjes, gordelspanner of iets groots kapot. Met de nieuwe voorarm rubbers en lekkere nieuwe olie huiswaarts gekeerd , met een omweggetje naar Duitsland met tank stop, nu weer gehele maal happy . Garage is aan te bevelen 

 

Link naar reactie

Hmmm, bij mijn Z4 3.0i brandt het airbag lampje ook al een tijdje, is gekomen na een stoelwissel. Stekker ziet er verder goed uit. Bij een BMW specialist geweest, die leest wel een storing uit van de gordelspanner maar krijgt het lampje niet uit.. Kan het uberhaupt kwaad hier mee door te rijden?

 

Link naar reactie
  • Administrator

^Is de gordelspanner van de stoel die er nu in zit dan wel in orde? Moet je dan niet even de gordelspanner van de oude stoel(laten) monteren en kijken of dan nog steeds dezelfde storing wordt uitgelezen? Die moet je zo kunnen uitwisselen.

 

Een brandend airbag lampje is geen APK afkeurpunt, maar een adviespunt. Daar kan het dus geen kwaad voor. Maar een niet functionerende gordelspanner kan voor jezelf wel kwaad bij een aanrijding. Ik zou daarvan dus wel zeker willen weten dat die werkt ...

  • Like 1
Link naar reactie

Ik heb de gordelspanner overgezet van mijn oude naar nieuwe stoel (op de nieuwe was ie gedemonteerd). Goed om te weten dat het geen afkeurpunt is. Wel irritant dat dat lampje steeds brandt. Ik ga de stoel er nog een keer uithalen en kijken of er iets mis is in de bekabeling / stekkers. Dank!

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.