Ga naar inhoud

Chiptuning Z3 M Coupe


Emi

Aanbevolen berichten

Dag allemaal,

Ik overweeg mijn Z3 M Coupe te laten chiptunen. De motor levert in originele staat 321 pk en 350 NM. Na chiptuning zou dat zo'n 340 pk en 380 NM worden. Wel of niet doen? Zo ja, waar kun je dat het beste laten doen.

Dank.

aangepast door Emi
Link naar reactie
  • Reacties 9
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik heb dat gedaan en bevalt prima, auto hangt beter aan het gas reageert directer, kortom helemaal fijn. Toerental begrenzer ligt ook hoger en ja die 250 ga je ook overheen, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd en ja inderdaad in Reeuwijk geregeld, daar is tie standaard in onderhoud.....

En EMI misschien jezelf even voorstellen en wat fotootjes van je z3 M......

aangepast door pampus
Link naar reactie

De vermogenswinst met chiptuning op een atmosferische motor is vrij gering. Voordat mijn ECU defect raakte zat er ook een gechipte versie in. Het is allemaal wat directer. Persoonlijk vond ik het wat zenuwachtiger en onderin wat minder prettig, met name als je rustig aan het toeren bent. Nu zit de standaard M chip er weer in en dat bevalt mij prima. Ik vind m ook mooier lopen. De mannen bij de M-divisie weten echt wel waar ze mee bezig zijn, een chiptuner uit de polder zal dan wel vertellen hoe het echt moet? Uiteraard kan deze wettelijke millieueisen omzeilen die een autofabrikant niet kan maar de fabrikant daarvoor wel enorm veel kennis van in huis heeft en apparatuur.

Zoals ook bij motorfietsen fora zal dit wel weer de nodige discussie opleveren :-)

Zoals hierboven al is gezegd, ga inderdaad even langs bij Roodkapje in Reeuwijk, de Z3M specialist, hij heeft er veel ervaring mee en kan je aan de juiste chip helpen.

Link naar reactie
  • 2 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.