Ga naar inhoud

0-100km/h?


Sandyman

Aanbevolen berichten

Hoi,

ik heb een leuke Android app gemaakt om te meten hoe snel je van 0-100km/h accelereert. De app heet Appcelerate (woordgrapje) en kan vrijwel automatisch de meting verrichten.

Hij kost 0,99 in Google Play, maar als je de app binnen 15 minuten weer verwijdert, kost het je niks. Al moet ik toegeven: 15 minuten is wel erg kort.

Zo gebruik je Appcelerate:

  1. Je zoekt eerst een plek waar je veilig een meting kunt doen. Autorijden is leuk, maar het blijft een verantwoordelijke bezigheid! Helaas hebben we niet allemaal een startbaan in de achtertuin liggen.
  2. Start de app, zorg er wel voor dat de motor loopt. Dit is nodig om de drempelwaarde te bepalen (en om de zwaartekracht te kunnen filteren tijdens de meting). Dit doe je door op de button "Calibrate" te drukken en het duurt ongeveer 1-2 seconden.
  3. Als je klaar bent voor de meting, druk je op "Measure". Op dat moment gaat de app 'luisteren' om te kijken of de gemeten versnelling boven de drempel uitkomt. Wanneer je optrekt zal de app dit merken en zal de meting starten.
  4. Wanneer je de ingestelde snelheid (100km/h of 60mph) hebt bereikt, zal de app automatisch de meting beëindigen en het resultaat tonen. Tijdens het rijden hoef je dus niet je telefoon te bedienen en er zelfs niet naar te kijken!

Je kunt een aantal opties instellen via het menu:

  • meten van 0-100km/h (Metric) of 0-60mph (imperial) [Mode]
  • gevoeligheid: een te hoge gevoeligheid kan leiden tot een "valse start". Als dit gebeurt: gevoeligheid verlagen. De standaard gevoeligheid staat op Medium. [Sensitivity]
  • je kunt de resultaten van stap 2 van het stappenplan (Calibratie) resetten wanneer je bijv. de oriëntatie van je telefoon verandert. [Clear]

Voor je de app kunt gebruiken moet je eerst de disclaimer accepteren. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het veilig gebruiken van je auto en het rijden op de openbare weg.

Voor de beste resultaten blijf je zoveel mogelijk rechtuit rijden. Wanneer je een bocht neemt tijdens de meting, zal dit het resultaat behoorlijk beïnvloeden.

De versnellingsmeter in telefoons is niet supernauwkeurig. Je zult waarschijnlijk lichte variaties opmerken in de resultaten. Zie de app als een leuke gadget en niet als een geijkte meter.

Feedback is meer dan welkom, zeker ook als je ergens ruimte voor verbetering ziet!

Link naar reactie

Beste tool ooit: racechrono+10hz gpsje. De enige setup die een betrouwbare tijd kan geven. (al kan torque geloof ik ook met een gpsje werken).

Alle systemen die geen 10hz gps gebruiken geven geen nauwkeurige en realistisch weergave.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.