Ga naar inhoud

Nat onder de vloerbedekking aan passagierszijde


Cruise

Aanbevolen berichten

We zijn terug gekomen van vakantie en bij het schoonmaken bleek de vloerbedekking aan de passagiers van de Z4 nat te zijn. Na het verwijderen van de stoel en de bekleding los gemaakt te hebben stond er water op de bodem van de auto hoe verder naar voren hoe natter het was. Vandaag de hele dag met de föhn en de dweil gespeeld echter dat is symptoom bestrijding. Het water was gewoon normaal water, zeker geen koelwater.

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Link naar reactie
  • Reacties 7
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

  • Administrator

Zeker: het kan onder andere je voorruit zijn (of de afdichtingen daar omheen), folie in je deur, verstopte afvoerkanalen van je softtop en zo nog wat. Mark79 heeft laatst nog een andere mogelijke oorzaak bedacht (stop achterin de motorruimte op het schutbord). Als je de zoekfunctie even gebruikt vind je genoeg.

Toen ik het bij mijn vorige Z had is er uiteindelijk een nieuwe ruit ingekomen. Om vast te stellen waar het binnenkwam hebben we bij Roodkapje de stoelen en bekleding er uitgehaald en om beurten een man buiten met de tuinslang en de ander binnen met een zaklamp kijken of er ergens druppels te zien waren. Ik denk dat dat voor jou ook logisch is om te doen ... Ik zou er trouwens niet at te lang mee wachten, want los van dat het irritant is, gaat het ook echt stinken op den duur.

Link naar reactie

bedankt voor de tips, dat wordt zoeken :(. De Z4 is nu iigv droog van binnen na de regen checken of er weer water staat. Ik laat de rechter voorstoel voorlopig even binnen staan. vloerbedekking omhoog houden en kijken of er water komt.

Link naar reactie

deur open,en water aan de buitenkant langs het raam laten lopen dan kun je die optie misschien al uitschakelen.

als het daardoor lekt dan zie je water tussen de bekleding en de deur lopen aan de onderkant.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

De auto is gisteren teruggekomen van de dealer en is daar dus bijna 2 weken geweest. Er heeft wat onderzoekstijd ingezeten echter 2.5si had het goed. Een lek bij de voorruit. De voorruit was de originele frabrieksruit en het bleek een probleem te zijn met de afwerking van de voorruit vanuit de fabriek. Dit is opnieuw afgekit. De dealer is diverse malen met de auto door de wasstraat geweest echter daardoor lag het probleem niet. Toen de brandslang werd toegepast kwam het water het interieur in.

De auto is door de dealer opnieuw afgekit en de auto is weer waterdicht.

Link naar reactie
  • Administrator

Mooi dat het is opgelost! Zie je iets van dat opnieuw afkitten? Heb je misschien een plaatje van de opnieuw afgekitte plek, of is dat juist aan de binnenkant gedaan?

Link naar reactie

Van dat af kitten zie je niets tot dat je het spatbord en de afdekplaat bij de ruitenwissers gaat verwijderen. Helaas geen foto's genomen. Onderaan bij de voorruit bevind zich een lasnaad. Dit is de bevestiging van het schutboord aan het chasis zit vast gelast. Deze naden worden in de fabriek afgekit echter bij ons had de medewerker wel erg creatief gewerkt. Beetje jammer dat je er alleen na 4 jaar pas achter komt.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.