Ga naar inhoud

Voorstellen En Meteen Met Wat Vragen Aankomen...


Zimon

Aanbevolen berichten

Goedenavond (of anders als je dit tijdens een ander dagdeel leest)!

Mijn naam is Simon maar inmiddels door mij collega's die het mij onwijs gunnen gebombardeerd naar Zimon. Vandaar deze nog beschikbare forumnaam.

Enkele weken geleden heb ik voor onze vakantie naar Italie de auto van mijn dromen gekocht:

Een Z4 3.0i sterling grau met zwarte soft-top en 17 inch (volgens mij) originele z4 velgen. Leer, xenon, uitgebreide audioinstallatie en al dat soort verwennerij. Teller stond net boven de 30.000 km en uit de aankoopkeuring weinig gekkigheid gekomen.

De bijna 4000 km door Duitsland, Oostenrijk en Italie waren van wereldklasse. Munchen meteen maar even bezocht om het virus nog meer op te lopen (BMW Welt en Museum).

Mijn vorige auto's waren: alfa 159 2.2 jts sportswagon en een alfa 147 2.0 twinspark.

Ditmaal dus voor het eerst een Beamer en voor mij de eerste keer met achterwielaandrijving, oooh ja en mijn eerste cabrio en mijn eerste auto met 200PK + en...en...en....zonder kraakjes, olie- en bezineslurpen maar wel met karakter. Het kan dus wel!

Ik heb enkele vragen:

- zo nu en dan gaat voor mij om onbekende reden het waarschuwingslampje met een rondje / kruisje en een uitroepteken branden. ABS/ druksensor (heb het boekje niet bij de hand) geloof ik. Heeft iemand ervaring of weet je wat het kan zijn? Het is dus voor mij niet duidelijk hoe het komt dat het lampje soms zomaar gaat branden. Als ik de auto uit zet en opnieuw start kan het ook zo zijn dat het weken niet meer aangaat.

- wat is de benaming van het onderdeel (wat bij mijn auto mist) het aluminium plaatje onder de auto wat de carrosserie richting onderzijde motor afschermd?

- graag ook jullie mening over winterbanden tijdens de komende koude maanden. Omdat ik nieuw ben voor wat betreft achterwielaandrijving merk ik nu al af en toe wat 'verradelijke' acties van de kont. Waarom wel / waarom niet op je Z4? Heb je nog een setje liggen? PB me graag!

Ben zeker van plan om tijdens de eerste zonnestralen van 2011 naar een meeting te komen.

Sportieve groet van,

Zimon

Link naar reactie
  • Reacties 14
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Welkom Simon :P . Leuke auto heb je aangeschaft, je introductie doet inderdaad al vermoeden dat je er veel plezier mee hebt en nog gaat beleven.

Winterbanden geven wat meer grip in de sneeuw, zeker aan te raden als je door 'moet' rijden de winter.

Ben zeker van plan om tijdens de eerste zonnestralen van 2011 naar een meeting te komen.

Als je dan toch winterbanden hebt, hoef je niet op de zonnestralen van 2011 te wachten :m:

Link naar reactie

Wat een warm welkom! Dank daarvoor. Over mijn gestelde vraag en jullie reacties:

Het lampje gaat zomaar en blijft dan branden, het is inderdaad het lampje met het oranje / gele rondje en driehoekje i.c.m. uitroepteken. Als het aangaat dan werkt de tractioncontrol dus niet (banden blijven spinnen bij optrekken op nat wegdek).

Als ik de motor uitzet en opnieuw start dan is het vaak weer weg om zomaar dagen of weken later weer eens aan te gaan. Ik ben dan niet aan het spinnen of aan het toppen zoals hiervoor werd geschreven ;-)

Foto's uploaden ga ik me even inverdiepen. Zag dat het prof. knip en plakwerk niet werkt. Ik zal ook even de nummerplaten wegmoeten rembranden volgens mij (goed voorbeeld doet volgen).

Wordt vervolgd!

Groet,

Zimon

Link naar reactie
hey zimon raar dat hij blijft branden als ik een beetje uitbreek of t is glad licht hij even oranje op, 5 seconden ofzo.

het kan ook zijn dat je het knopje DSC (oid) even moet indrukken als ik die langer dan 6 seconden indruk staat mijn TC ook uit en gaat het spinnen wat makkelijker. en dan blijft het lampje branden.

Helaa lightning87, het lijkt erop dat er echt een storing is. Rare is alleen dat het zomaar op komt en dan ook zomaar weer (na opnieuw starten) dagen / weken weg is.

Ik vermoed dat ik naar een z4 / bmw specialist moet....

Link naar reactie

Hallo Zimon,

Welkom, ben benieuwd naar de plaatjes :rambo:, wat betreft het irritante lampje zijn er twee mogelijkheden, lampje er uit halen :schater: of natuurlijk Ruud (Roodkapje de Z3/4 specialist op het forum) bellen (www.avvr.nl) :rolleyes:

Veel succes, zal uiteindelijk wel niet z'n probleem zijn.

Link naar reactie
Foto's uploaden ga ik me even inverdiepen. Zag dat het prof. knip en plakwerk niet werkt. Ik zal ook even de nummerplaten wegmoeten rembranden volgens mij (goed voorbeeld doet volgen).

Hoi Simon,

Ik wil je er wel bij helpen hoor. Numero uno, het uploaden, informatie vind je in 1 van de 2 links in mijn handtekening. mocht je (nog) hulp nodig hebben met het weg'rembranden' van je kenteken, stuur maar een PM met de betreffende foto(s):thumbup:Klik op mijn naam -> Verstuur bericht

Link naar reactie

Respect :thumbup: , van Alfa naar BMW. In mijn vriendenkring heb ik de nodige Alfisten tussen zitten en ik weer niet wat het is, maar altijd gezeik met de auto's en niet overwegen om iets anders te gaan rijden. Ik heb zelf lang geleden 3x een Alfa 145 gehad waarvan 2 op gas. Oh lala wat een drama was dat zeg. Zelden zo vaak bij een garage gestaan. Gelukkig waren dat leaseauto's anders was ik nu aan het bedelen bij het station en op zoek naar een kartonnen doos om in te slapen. Kortom, goed keuze :thumbup: .

Oh ja, winterbanden. Niet twijfelen maar regelen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.