Ga naar inhoud

James Bond Aston Martin te koop


IvoZ3

Aanbevolen berichten

Gelezen Autogespot.nl

Onder de hamer: beroemde Aston Martin DB5 van James Bond

Hij is sinds 1969 nooit verkocht geweest. Nadat de wagen als vervoersmiddel van James Bond in de film Goldfinger en Thunderball fungeerde werd hij voor slechts $12.000 verkocht aan een Amerikaan. Sindsdien is er nauwelijks mee gereden en de auto verkeert nog steeds in top conditie. Voor wie nog ergens een geschatte vijf miljoen dollar heeft liggen, de wagen wordt geveild! Op 27 oktober aanstaande zal de legendarische Aston Martin DB5 van James Bond door het bekende veilinghuis RM Auctions in Londen onder de hamer gaan.

De 5.000.000 dollar is de geschatte waarde die de bijzonder fraaie Engelse sportwagen moet gaan opleveren. Degene die de auto in bezit zal krijgen krijgt een legendarisch stukje erfgoed van de James Bond-series in handen. Dit is namelijk de auto die zo'n beetje de maatstaaf geworden voor alle andere films. Dan hebben we het nog niet over de talloze gadgets maar vooral om de klasse die de auto uitstraalt. Zet de auto naast de Z3 van James Bond tijdens Golden Eye en de Z3 ziet er dan toch uit als een kermisattractie. De auto zit tevens volgepropt met de gadgets van de films. Machinegeweren, een kogelwerend scherm, verwisselbare nummerplaten en vele andere gadgets om het de "bad guys" zo lastig mogelijk te maken. De afgelopen jaren onderging de DB5 het RM Auto Restoration programma waarbij de auto in een perfecte staat is gebracht. Op 27 oktober is het dan zover en zal de auto verkocht worden. Mogelijk is die vijf miljoen een lage schatting van de uiteindelijke prijs en zullen de echte James Bond fans nog meer geld uit de broek halen om in het bezit te komen van deze prachtige Aston Martin.

Link naar reactie
  • Reacties 13
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

  • Administrator
Gelezen Autogespot.nl

Onder de hamer: beroemde Aston Martin DB5 van James Bond

Mogelijk is die vijf miljoen een lage schatting van de uiteindelijke prijs en zullen de echte James Bond fans nog meer geld uit de broek halen om in het bezit te komen van deze prachtige Aston Martin.

Was achteraf een KOOPJE, als ik dat geweten had :schater:

Link naar reactie
  • Administrator
In het Louwmansmuseum stond er ook een????

Wikipedia zegt:

The Aston Martin DB5 is the most famous Aston Martin car due to its use by James Bond in Goldfinger (1964). Although Ian Fleming had placed Bond in a DB Mark III in the novel, the DB5 was the company's newest model when the film was being made. The car used in the film was the original DB5 prototype, with another standard car used for stunts. Two more modified cars were built for publicity tours after the film's release. In January 2006, one of those cars was auctioned in Arizona for US $2,090,000. The same car was originally bought in 1970 for £5,000 from the owner, Sir Anthony Bamford, by a Tennessee museum owner. The other car is located in the Netherlands in the Louwman Collection Museum, and this car was mainly used for promoting the movie.

Wat is trouwens $12.000 met 41 jaar inflatiecorrectie? Volgens mij was dat toen helemaal niet waanzinnig goedkoop, volgens Wikipedia was zes jaar eerder de nieuwprijs namelijk £4,248. Ik heb geen idee wat toen de wisselkoers was, maar ik kan me toch niet voorstellen dat dit heel veel meer dan $ 12.000 was en dit was, oke zes jaar later, een tweedehandsje ...

Link naar reactie
Wikipedia zegt:

Two more modified cars were built for publicity tours after the film's release. In January 2006, one of those cars was auctioned in Arizona for US $2,090,000. .............................The other car is located in the Netherlands in the Louwman Collection Museum, and this car was mainly used for promoting the movie.

Er waren er dus 3!. Waarschijnlijk is die nu geveild wordt de echte en die in het louwmanmuseum een van de nepperts.

Link naar reactie
Vier zelfs, zoals ik het lees. Eentje voor de film, eentje specifiek voor de stunts in de film en twee achteraf. :rolleyes:

Die "specifieke" is waarschijnlijk een dummy geweest, een volkswagen Kever met een namaak carosserie erop of zoiets.

Voor stunts gaan ze echt geen dure autos gebruiken.

Link naar reactie
Er waren er dus 3!. Waarschijnlijk is die nu geveild wordt de echte en die in het louwmanmuseum een van de nepperts.

zo zie je maar dat in musea ook niet alles orgineel is zo zijn er bv tientallen Hitler-auto,s in verschillende musea in de wereld terwijl er mischien 3 of 4 de oorlog

en de plunderende yanks overleeft hebben maar wat is de echte ?? net zoals de boekenkist van Hugo de Groot daar zijn er ook 3 van :schater:

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.