Ga naar inhoud

Vakantiereis Kroatië


Aanbevolen berichten

Reisverslag vakantiereis Andijk – Kroatië.

Zaterdag 19 juni was het eindelijk zover dat de vakantie begon. We hebben de Beamer weliswaar al vanaf Maart maar afgezien van een weekend naar het altijd gezellige Maastricht waren we nog niet geweest.

Ondanks dat wij al een 10 tal jaren met diverse VW cabrio's hebben gereden en daarmee ook meerdere keren op vakantie waren geweest was dit gezien de beperkte bagage ruimte een nieuwe uitdaging. Dus vrijdagavond alles bij elkaar zoeken en beginnen met passen en meten maar binnen het uur zat alles in de juiste tas en paste ook in de auto. Nu had ik het geluk dat we kort voor de vakantie een originele topkoffer hadden gekocht die uitstekend dienst kon doen voor de overnachting onderweg.

1andijk3.jpg

Om 07.00 uur begon de reis met als einddoel München waar ik volgens TomTom omstreeks 16.00 uur zou moeten aankomen. Het weer was geen echt vakantie weer, zwaar bewolkt en 15 graden, dus bleef het dak dicht maar lekker om te rijden. De rit verliep erg voorspoedig maar ongeveer een uur voor het bereiken van de eind bestemming begon het te regenen. De overnachting was geboekt in een hotel in het dorpje Grasbrunn ten oosten van München. Nu is de naam dorp iets of wat overdreven want behalve het Hotel bestond het dorp uit maximaal 50 huizen. Maar goed het hotel en het eten was goed voor elkaar.

2munchen3.jpg

De volgende ochtend regende het nog steeds. Aanvankelijk stond ik in twijfel of ik door Oostenrijk via de snelweg zou rijden of binnendoor. Het weer maakte zondags voor vertrek de keuze erg makkelijk het zou de snelweg worden. Volgens de informatie van de ANWB bestond de kans op vertraging en file wegens de vele werkzaamheden aan de diverse tunnels op de A-10 maar wonderwel konden we zonder oponthoud voorspoedig door Oostenrijk rijden. Tanken begint daarbij ook een stuk prettiger te worden gezien de prijs van € 1,28.

Onderweg nog een tolvignet voor Slovenië gekocht en ondanks dat het nog steeds onophoudelijk regende vol goede moet door richting Kroatië. Onderweg kwamen we nog een groep Italiaanse motorrijders tegen die er uit zagen als een stel "verzopen katten" en dan ben je blij dat je een dak boven je hoofd hebt.

3oostenrijkheenreis6.jpg

Kort voor het bereiken van de grens met Kroatië stopte de regen en kwam zowaar de zon tevoorschijn bij een temperatuur van 22 graden. Eerst nog even een tijdje doorgereden zodat het dak droog kon worden en tijdens het tanken( € 1,21) voor het eerst het dak omlaag. Als je twee dagen met het dak erop hebt gereden is dit een ware verademing.

Omstreeks 16.00 uur het eindpunt bereikt en alles uitpakken maar eerst een biertje tegen het stof.

19bath3.jpg

Maandag was echter het slechte weer ook aangekomen op ons vakantie adres in Futana en besloten we terug te rijden naar Postojna in Slovenië om de druipsteen grotten aldaar te bezoeken. Mooi om te zien maar erg toeristisch. Na een verblijf van enkele uren terug richting Kroatië en langs de kustweg richting Porec.

7maandag2.jpg

6grottenpostonja9.jpg

einde deel 1

Link naar reactie
  • Reacties 10
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

De dagen daarna begon het weer zich te herstellen en woensdag konden we eindelijk naar zee.

10vsar16.jpg

Uitzicht over Vsar

Na het weekend zijn we verder getrokken richting Rovinj waar vrienden van ons zich bij ons voegde. Zij waren met hun Alfa Sud naar het 100 jarig bestaan van Alfa Romeo in Milaan waren geweest.

Dinsdags vertrokken naar het eiland Brijun om Tito's voormalige zomer verblijven te bezichtigen. Hiervoor moest men met de boot naar het eiland waarna er een 3 uur durende excursie volgde.

12rovnj12.jpg

de 30 jarige Alfa Sud.

13brijunieiland5.jpg

Natuurlijk ook even lekker BBQ'n.

15rovinjbbq2.jpg

Lekker eten bij het appartement.

Na 3 dagen Rovinj was het tijd om te vetrekken naar ons laatste adres in Senj. Ondanks dat het maar 180 km is hebben we er toch 5 - 6 uur over gedaan met natuurlijk de nodige stops.

Vanuit Senj zijn we onder andere naar de Plitvica meren geweest.

Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van het lokale openbaar vervoer, fantastisch.

Het park bestaat uit een aantal meren die op diverse hoogten liggen en deze meren stromen in elkaar over. Als bezoeker loop je over vlonders van het ene naar het andere meer. Daarnaast kom je overal watervallen tegen. Na een bezoek van meerdere uren terug richting de bus en naar huis.

21plivicmeren85.jpg

Plitvica watervallen

21plivicmeren2.jpg

Met openbaar vervoer erheen.

einde deel 2

Link naar reactie

De overige uitstapjes hebben wel gedaan met onze eigen auto, een uitstapje naar het Velebitski nationaal park en het eiland KRK. Vanaf onze hotel kamer konden we dit eiland goed zien maar om er te komen moest je een rit maken van 60 km maar bij het mooie weer geen straf hoor. De wegen zijn in het algemeen goed te noemen in Kroatië.

18brugnaarkrk2.jpg

Tolbrug naar KrK.

19senj5.jpg

Gezien vanaf ons hotel.

De tocht naar het Velebitski nationaal park verliep iets minder. In het park aangekomen moet je een toegangskaartje kopen en toen de parkwachter ons zag vertelde hij direct dat wandelen zonder gepast schoeisel en met een korte broek geen goed idee was. Maar hij had ook een alternatief wat 6 km verderop lag, wat hij echter niet vertelde was dat het 6 km over een graffel/grind pad was. Dus nadat we op ons gemak (25-30 km/u) de 6 km hadden afgelegd kwamen bij de botanische tuin aan. De tuin was minder botanisch dan we ons hadden voorgesteld maar wel een erg mooie natuur en na een 2 uurtjes te hebben rondgelopen zijn we begonnen aan de 6 km terug.

p1010290x.jpg

De auto was wat stoffig na het bezoek.

20selejbitnatpark14.jpg

De botanische tuin.

p1010291n.jpg

Onderweg met zicht op het eiland RAB.

Na 4 dagen in Senj was het tijd om de terugreis te beginnen. Hiervoor zouden we langs Trieste rijden richting Udine en daarna naar de Plöckenpas richting Oostenrijk. Het weer was prachtig en erg warm 32 graden maar ons hoor je niet klagen. Mooie pas met de typisch Italiaanse bochten, 180 graden en in de bocht een donkere tunnel maar erg leuk om te rijden en mooie vergezichten.

oostenrijk16.jpg

Plöckenpas

Link naar reactie

Aan Oostenrijkse zijde gaat het rustiger toe en na een lekkere lunch en diverse stops voor foto’s/drinken of tanken de eindbestemming voor deze dag bereikt, Matrei. Omdat het nog steeds fantastisch weer was hadden we besloten de terugreis in 3 dagen te doen.

De volgende ochtend was het weer echter minder leuk slechts 18 graden en zwaar bewolkt maar toch het dak open natuurlijk. Na 10 km bij het bereiken van de Felbertauerntunnel stond er een waarschuwing voor regen dus voordat we de tunnel inreden eerst maar het dak dicht doen. Dat was zeker geen verkeerde beslissing want aan de andere zijde van de tunnel regende het “kats and dogs”. Normaal gesproken nemen we altijd een foto van de tunnel waar we doorheen gereden zijn maar dat hebben we deze keer maar overgeslagen. De rest van de ochtend bleef het regenen, dan weer wat harder dan weer wat minder maar water kwam er omlaag.

25kufstein.jpg

Na een koffiepauze in Kiefersfelden de autobahn A-93 op richting Rosenheim maar door de regen was harder rijden dan 60 – 70 km/u niet mogelijk en verstandig. (de topkoffer is echt waterdicht)

In de buurt van München, het intussen droog geworden, begon de zon weer te schijnen en liep de temperatuur weer op riching 24 graden. Verder over de autobahn naar ons doel van vandaag bad Wimpfen iets ten noorden van Heilbronn.

Na een heerlijke avond in dit historische stadje de volgende dag onder een wolkenloze lucht een uitgebreid ontbijt op het terras van het hotel.

26neckarsumduitsland12.jpg

Nadat de spullen gepakt waren op weg voor het laatste stuk naar Nederland.

In totaal hebben we met de Beamer 4040 km gereden in 19 dagen. Heel veel gezien en een ervaring rijker waarbij ons opviel dat de Beamer een erg fijne reisauto is en dat het bagageprobleem er voor ons niet is.

Herman en Conni.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.