Ga naar inhoud

Z4 volgens FIA GT3 specificaties


BMW-Z-CSi

Aanbevolen berichten

  • Administrator

BMW heeft een Z4 GT3 versie in de planning. Dus er komt wellicht wel een goed alternatief voor een M.

http://www.fiagt.com/newsitem.php?key=2286

Aldus ome Mario:

BMW Motorsport Director Mario Theissen said: “[...]Our programme will include works entries at 24-hour classics for the first time since 2005. [...] Furthermore, we will also expand our customer racing programme, and will be offering a new car in the form of a BMW Z4 that complies with GT3 regulations. In general, we are well positioned to demonstrate the performance of our cars to our customers around the world in 2010.”

Link naar reactie
  • Reacties 6
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ze hebben nog lang geen toelating om Le Mans of de LMS series te rijden, ook in FIA-Gt nog niet.

Probleem is dat de huidige M3 niet aan de GT2 reglementen voldoet. Dan is er maar één wijze om toch te kunnen deelnemen, dan moeten je tegenstrevers in de klasse met jouw (afwijkende) wagen akkoord gaan. En of Porsche en Ferrari staan te wachten op BMW...

Daarom heeft BMW een vorm van alternatief uitgedoktert : Op de Nordschleife (24 uren van de Ring) worden ze met open armen ontvangen. Ze gaan zelfs het volledige kampioenschap meerijden met team Schnitzer ! En de 24u van Spa hebben altijd een nationale categorie, waar haast alles inpast, wat nergens anders terecht kan (zoals Moslers, enz)

Ik ga volgend jaar iig regelmatig eens naar de VLN races kijken :muur:

Link naar reactie
Oppassen, want veel dingen beginnen met gewoon eens te gaan kijken :birthday:

Als je bedoelt dat ik bang moet zijn om zelf actief te worden, dan ben je te laat...

Z3 Qp on track

of competitie...

Rallysprint Zolder

En die VLN races zijn best een aanrader, ga er ook al kijken sinds eind jaren '90.

Leuke sfeer, geen saaie racetrack, gevuld deelnemersveld,....

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Daar is ie dan toch, de BMW Z4 GT3 met :unsure: 3 V8, door BMW Motorsport!!. Toch duidelijk een trackday wagentje...

GT3-versie BMW Z4

BMW komt niet met een M-versie van de Z4, maar doet veel moeite om ons dit gemis te laten vergeten. Eerst was er al de Z4 sDrive35is, nu blijkt dat BMW Motorsport ook met een heuse GT3-versie op de proppen komt.

De BMW Z4 GT3 (niet de auto van de foto, dat is de sDrive35is aangezien BMW Motorsport nog geen beeld heeft) krijgt de 4,0-liter V8 uit de M3 onder de kap, die voor de gelegenheid is opgevoerd naar 480 pk. De krachten gaan via een sequentiële zesbak naar de achterwielen. De speciale Z4 voldoet aan de GT3-regels en kan zodoende worden ingezet in het FIA GT3-kampioenschap, het International GT Open en de ADAC GT Masters. Bovendien kan de Z4 GT3 voldoen aan diverse 24-uurs-evenementen.

Speciale racewielen en race-ABS zitten bij de prijs inbegrepen. Airconditioning is een optie. Een koopje is de Z4 GT3 niet: wie eentje wil bestellen bij BMW Motorsport, moet een zak met 298.000 euro’s meenemen. In het tweede kwartaal van 2010 vinden de eerste exemplaren een ongetwijfeld gelukkige eigenaar.

Onlangs lanceerde BMW de Z4 sDrive35is om de liefhebbers van de oude Z4 M enigzins tegemoet te komen. Qua prestaties en verbruik overtroeft de nieuweling de oude M, maar sommigen zullen wellicht toch de atmosferische rasp missen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.