Ga naar inhoud

Rondje België - Luxemburg - Duitsland


Aanbevolen berichten

Laat ik hier ook maar eens in een paar posts een fotoverslagje plaatsen van mijn reisje in augustus. In tien dagen een mooi rondje door de landen uit de topictitel. Met veel architectuur, kunst en... auto's.

Het eerste doel was... Doel. Doel is een dorpje onder de rook van Antwerpen, waarvan al jaren geleden is besloten dat het plaats moet maken voor een uitbreiding van de Antwerpse haven. Die uitbreiding is er nog steeds niet enhet is zelfs twijfelachtig of dat ooit nog zal gebeuren. Ondertussen is Doel echter verworden tot een soort spookstadje; er woont vrijwel niemand meer. Sommige panden zijn al gesloopt, de meeste anderen staan leeg. Veelal staat de deur gewoon open en wandel je zo naar binnen. De mensen die er nog wonen, verzetten zich tegen de sloop en een middel om de aandacht op Doel te vestigen is om kunstenaars de gevels onderhanden te laten nemen. Al met al een bijzondere plek om eens een middag doorheen te slenteren.

Vervolgens ben ik doorgereden naar Luxemburg, om daar een paar dagen te blijven.

De eerste dag stond in het teken van Luxemburg stad. Vlakbij het hotel waren o.a. het nieuwe symfoniegebouw en het museum voor moderne kunst.

Tenslotte stond ook het oude centrum van de stad nog op het programma.

(wordt vervolgd...)

Link naar reactie
  • Reacties 23
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

De volgende dag in Luxemburg ben ik buiten de hoofdstad wezen kijken. Te beginnen bij een leuk oud bruggetje over een kabbelend riviertje, compleet met waterval.

Het stadje Larochette is een charmant plaatsje met een kasteel(ruïne).

De derde (en laatste) bestemming vandaag: Echternach, vooral bekend vanwege het klooster cq de basiliek. De belangrijkste kerk van het land, zo schijnt.

Oh, en ze hebben er kennelijk ook nog een Renault Alpine club.

Ik had in Luxemburg trouwens geparkeerd in een bewaakte parkeergarage direct naast het hotel. Op een plekje vooraan, direct tegenover de loge van de beveiliging. Die parkeergarage was ingedeeld volgens een stramien van drie parkeerplaatsen kolom drie parkeerplaatsen kolom etc. Ik had mijn auto neergezet op de rechtse plaats van zo'n rijtje van drie.

Toen ik de auto weer nodig had zag ik dat ook de linkerplaats van dat blokje bezet was, maar dat ze middelste plek met pionnen hadden afgezet. Dit was de enige plek waar ze dat gedaan hadden; bij de andere blokjes van drie kon je ook de middelste plek gewoon benutten. Ik vroeg me dus af wat er aan de hand was met die plaats naast mijn auto.

Toen ik weer terugkwam heb ik mijn auto op een andere plek neergezet, wel weer aan de rechterkant van een blokje van drie en in het directe zicht van de beveiliging. De volgende ochtend was de plek naast me weer (als enige) afgezet met pionnen. Toen bedacht ik me: kennelijk doen ze dat om mijn auto te beschermen. Geen auto ernaast betekent geen risico op parkeerdeukjes, -krassen e.d.

Erg fijn als de bewakers autoliefhebber zijn en daar op deze manier blijk van geven. thumbup.gif

(wordt vervolgd...)

Link naar reactie

Mijn overnachtingen in Luxemburg zaten erop en het was tijd geworden om naar Duitsland te rijden, maar dan wel via een omweg. Via de kastelen van Vianden en Bourscheid.

Eenmaal in Duitsland was Baden Baden de eerste te bezoeken plaats. Een oud kuuroord met thermale baden en veel (deels vergane) glorie. Het opulente casino werd door Marlene Dietrich beschouwd als het mooiste ter wereld en is nog steeds in gebruik.

Een sterk contrast hiermee is het hypermoderne museum voor moderne kunst.

Verder is het gewoon een leuk, oud, vrij klein en dus goed beloopbaar (hoewel behoorlijk heuvelig) Duits stadje.

(wordt vervolgd...)

Link naar reactie

Baden Baden ligt aan de rand van het Zwarte Woud en ligt aan het ene uiteinde van de Schwarzwald Hochstrasse. AAn het andere uiteinde ligt Freudenstadt en ertussen in ligt een prachtige mooie weg van zo'n 60 km door het Zwarte Woud, die ik heen en terug gereden heb, met een tussenstop in Freudenstadt.

Hierna ben ik doorgereden naar Stuttgart en daar wordt het voor de autoliefhebbert natuurlijk opeens behoorlijk interessant. Voor de architectuurliefhebber trouwens eveneens.

Allereerst het Porsche Museum, dat beide interesses combineert.

Vlakbij ligt de Weissenhof Siedlung. Een (destijds) zeer modern, experimenteel woonwijkje uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De bekendste architecten die er gebouwd hebben zijn Le Corbusier en Mies van der Rohe, maar voor de chauvinisten onder ons zijn er ook door J.J.P. Oud en Mart Stam ontworpen huizen te vinden.

Het ziet er nu misschien niet erg bijzonder meer uit, maar bedenk eens hoe bijv. de auto's er in die tijd uitzagen en je beseft hoe schokkend modern dit destijds moet zijn geweest.

(wordt vervolgd...)

Link naar reactie

Om niet alle autopret achter elkaar te doen, maar even een dagje ingelast in het centrum van Stuttgart. Met een nieuwe glazen kubus, die een museum voor moderne kunst bevat, en daarna de Staatsgalerie, eveneens een museum.

De volgende dag kan er dan weer met frisse moed naar autootjes (en architectuur) gekeken worden, dit keer in het Mercedes Museum.

(wordt vervolgd...)

Link naar reactie

Rest alleen nog de terugreis. Een lange rit, die mooi nog even onderbroken kan worden bij Meilenwerk in Düsseldorf.

Foto's van deze reis zijn hier te vinden:

- België: Doel

- Luxemburg

- Duitsland: Baden Baden, Zwarte Woud, Stuttgart, Düsseldorf (Meilenwerk)

Het reisschema was als volgt:

01. Amersfoort - Doel - Luxemburg

02. Luxemburg

03. Luxemburg

04. Luxemburg - Baden-Baden

05. Baden-Baden

06. Baden-Baden - Schwarzwalderhochstrasse - Stuttgart

07. Stuttgart

08. Stuttgart

09. Stuttgart

10. Stuttgart - Düsseldorf - Amersfoort

Link naar reactie

Allereerst: hele mooie foto's Jeroen! :muur:

Foto's zijn duidelijk iets waar je plezier in hebt, is dan ook des te leuker om ze te bekijken!! :rolleyes:

Mooie route ook, met goede tips voor wat te bezoeken in welk gebied. :chick:

Meilenwerk is eigenlijk altijd even de moeite waard als je er in de buurt bent, al is het maar voor een koffie in de Biergarten en even langs de auto's slenteren in de grote hal.

Link naar reactie

Erg fraai verslag and indeed Zéér fraaie pic's... :rolleyes:

Het plaatsje Doel lijkt me het beZoeken meer dan waard.

Bij het leZen van dit soort draadjes krijg ik wel eens het gevoel Zélf even er op uit te Zijn, wellicht vast je bedoeling.

Ik vraag me af of je tijdens de rit alle gegevens secuur vastlegd, ik gok Zelf van wel, want je weet nog alle informatie, goed beZig... :chick:

Link naar reactie

Fantastische foto's en leuk om je reis zo stap voor stap mee te reizen !

Deze trip komt op mijn 'to drive lijstje'. :thumbup:

PS. Je maakt hetzelfde type foto's (qua uitsnede en compositie) als dat ik doe, geinig om te zien.

Link naar reactie
('k ben behept met dezelfde afwijkingen: architectuur, auto's en fotografie.
Ik heb heel andere hobbies dan architectuur, auto's en fotografie. Maar zo'n verslagje brengt altijd weer een big smile op mijn gezicht, dus :thumbup::thumbup: .
Link naar reactie
  • 1 jaar later...

Dit topic verdient het om weer eens naar voren gehaald te worden.

Goed verslag en hele mooie fotos Jeroen!

........ De belangrijkste kerk van het land, zo schijnt.

Toevallig dit jaar ook in Eternach geweest, de restanten van Willibrord liggen in deze kerk. Dat is nogal wat in de RK wereld.

Geschiedenisles : het christendom werd in de lage landen gepredikt door Willibrord en Bonifacius (te dokkum vermoord in 654). Opm: deze parate kennis werd er vroeger op de lagere/basisschool gewoon ingestampt!!

Link naar reactie
  • 1 maand later...
  • 2 weken later...
Het is één lange weg, dus dat kan haast niet mis gaan. Vertrek uit Baden Baden en geef in je navigatie Freudenstadt op als bestemming. Even opletten dat je vanuit Baden Baden op de goede weg uitkomt (er loopt ook nog een andere weg, meer naar het oosten) en dan gewoon de weg blijven volgen. :thumbup:

Bedankt voor de tip ,we nemen hem ook eens op in onze route naar het zonnige zuiden :rolleyes: next year.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.