Ga naar inhoud

Wat gebeurd er met schade auto's?


Aanbevolen berichten

Hoi,

Door al die verschrikkelijke berichten over schades ben ik eens na gaan denken hoe om wordt gegaan met schade auto's. Afhankelijk van de schade zal de auto nog worden opgeknapt neem ik aan. Maar de schade van Mus is 20.000 euro en de auto is total loss. Denkt dan een opkoper: "Oh, daar maak ik met wat bak-en-braai werk wel weer een auto van? Of worden de auto's opgekocht en in onderdelen verkocht? Z3 onderdelen worden steeds schaarser dus ik kan me hier wel iets bij voorstellen.

Een collega van me had zijn Alfa 156 (special tuning etc etc) voor in elkaar gereden (vergelijkbaar met Mus) en het total loss wrak opgekocht en heeft er weer een nieuwe auto van gemaakt. Maar toch merkt hij dat er wat piepje en kraakjes in zitten en dat hij niet meer zo goed rijdt als "vroeger". Wat kan een schadeherstelbedrijf nog wel en wat niet meer?

Wat zijn de ervaringen?

Groeten, Rogier :thumbup:

Link naar reactie
  • Reacties 4
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Na mijn laatste aanvaring werd mij verteld dat ie economisch total los was,

maar omdat de expert van de prijs uitging van nieuwe orginele onderdelen kon ik

kiezen om "groene onderdelen"[lees sloop onderdelen] te laten gebruiken wat de kosten zou drukken.

Er werd dan gekeken naar de dagwaarde - wat een opkoper biedt = geld bedrag dat je zou krijgen om

de schade te maken. Als het schadebedrijf het voordat bedrag kan maken kun je je auto houden.

Link naar reactie

Kan iemand die zilveren belgische z3 nog herinneren toen we ooit bij cabriocare waren? Er was geeneens een hardtop meer passend op te zetten zo krom bleek ie te zijn, en hij kwam gewoon van een BMW dealer.

Link naar reactie

Nu, hier in België zijn mij een paar zaken bekend (vooral bij auto's met verzamelwaarde, of oldtimers, kortom auto's met meer dan een gewone 'gebruiksvoorwerp' emotie), waarbij de klant (na wat juridisch getouwtrek natuurlijk), het toch verkregen heeft dat de auto 'in regie' hersteld werd.

Argumentatie is in de zin van 'ik hàd zo'n auto, die auto is voor mij een liefhebberij (hobby), en ik wil precies deze terug'.

Het moet natuurlijk technisch haalbaar zijn, als je dus met je Z3 een sneltrein probeert tegen te houden, zal het wellicht niet meer lukken (ik denk ook niet dat je dan zelf de auto nog terug zult eisen :schater: )

Misschien een 'koopcontract' voorleggen (van particulier naar particulier), dat de auto zgn verkocht was aan de prijs van......... ? :thumbup:

Link naar reactie

Ik heb eens een Alfa 164 gezien bij mijn toenmalige Alfa specialist die liet zien dat deze auto uit 2 delen bestond. Er liep een lasnaad overdwars. Onvoorstelbaar maar van 2 Alfa 164 één maken. Knap belazerd vind ik.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.