Ga naar inhoud

Basis circuittraining ..... De reacties


joostvdl

Aanbevolen berichten

Zondag was het zo ver. Om 9:00 op het Politie Circuit in Lelystad. De eerste circuit training. Kijken wat je allemaal met een auto op het circuit kunt doen. Deze eerste les is met name er op gericht om de ideale lijn op een circuit te kunnen rijden. En dat natuurlijk zo hard mogelijk uiteindelijk. Het is wel spannend, want je weet niet wat er allemaal kan gebeuren. De instructeurs van GP-ELite geven aan dat er niets kan gebeuren. Ze hebben nog nooit schade gehad. Maar toch....

Na een korte introductie is het dan de baan op. Er zijn in totaal 4 sessie. De eerste 3 sessie zijn op delen van de baan. Ik begin op de meest uitdagende stuk van de baan. Een heuvel met een scherpe bocht achter de helling die je dus niet kunt zien. SPANNEND.

Bij deze training ben je echt de hele dag aan het rijden. Per groep met een eigen instructeur. Deze doet het eerst een keer voor in jouw auto en vervolgens ook nog een keer naast je om je nog instructies te geven. Maar het leuke is wel dat je continu aan het rijden bent. Voor je het weet ben je gewoon 250km verder.

Die instructeurs weten wel hoe je met een auto om moet gaan. Gewoon met 140km/u op een haakse bocht afrijden, op het laatste moment remmen en de auto omgooien. Wauw....

Gedurende de dag leer je je auto steeds beter kennen. De bochten gaan vloeiender, de snelheid gaat fors omhoog en je krijgt het ultieme Top Gear "The Stig" gevoel. Over de randjes met top snelheid, zo laat mogelijk hard remmen, insturen, in de bocht kijken en weer volgas de bocht uit.

De laatste sessie is dan het hele circuit gebruiken. Dan ervaar je ook dat je die dag al veel geleerd hebt over de auto, het circuit rijden en je eigen kunnen. En dan stap je na zo'n dag uit de auto met een smile op je gezicht die er niet meer afgaat. Een nieuwe hobby is geboren. 's nachts in bed met je ogen dicht, draait alles nog. Je beleefd opnieuw alle bochten de G-Krachten op je lichaam, de klamme handjes als je je afvraagt of het wel goed gaat.

Ik kan niet wachten tot de volgende training. Maar eerst nu maar nieuwe remblokken en banden.

Link naar reactie
  • Reacties 1
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.