Ga naar inhoud

Banden


napoje

Aanbevolen berichten

Ik kan van iemand gebruikte banden kopen. Hoeveel profiel moet er sowiezo opzitten (en wat is normaal bij nieuwe?) en zijn er nog meer addertjes onder het gras?

gaarne jullie reactie

Link naar reactie
  • Reacties 2
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

my 50 cents

Slijtage index (Treadwear Indicator , "TWI") (11)

Rondom op de zijkant van de band wordt herhaaldelijk het korte "TWI" (ook andere afkortingen zijn mogelijk) afgedrukt. Als u de pijl volgt, zult u zien dat op deze plaatsen het profiel niet volledig tot op de basis van de band gaat. Reden: Mocht de band tot op de wettelijke 1.6 mm afgesleten zijn, liggen deze plekken duidelijk herkenbaar aan de oppervlakte van de band. De slijtagegrens is bereikt.. Zover zou u het echter niet moeten laten komen. Onderzoek wijst uit dat als onder de 3 mm het grip duidelijk afneemt, vooral bij natheid.

Op een nieuwe band?? Gokje, 8 mm??? zoals ik al dacht:

Bij rijden op modder wegen of in de regen is de profieldiepte van groot belang. Het profiel in de banden voert immers het water en of modder op veilige wijze af. Hierdoor behoudt u de controle. Een nieuwe band heeft ongeveer 7 tot 8 mm profieldiepte. De minimum profieldiepte is volgens de wet 1,6 mm. Maar laat het niet zover komen! Tijdens stromende regen met 120 km per uur rijden met banden met 1,6 mm is ronduit gevaarlijk. U raakt onherroepelijk in een aquaplaning situatie en de kans is groot dat u de macht over het stuur verliest.

MEER TIPS

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.