Ga naar inhoud

Shooting brake op basis van nieuwe 1-serie


RvE

Aanbevolen berichten

Op autoweek.nl lees ik net het bericht dat BMW van de volgende 1 serie een shooting brake overweegt! De laatste shooting brake die ze gemaakt hebben was de (iig door mij zeer) geliefde Z3 coupe, dus dit zou wel helemaal top zijn!!

De oer shooting brake, 2002 touring:

ronal007.jpg

En de <_< Z3 coupe:

IMG_0763.JPG

Het gaat dan wel druk worden in de 1-serie familie, als er inderdaad een 3-deurs, 5 deurs, 2-deurs-coupe, cabrio en een shooting break (3-deurs-station-car) komt. Maar okay, de shooting brake 1 serie klinkt als een ideale opvolger van mijn huidige (nog geen twee maanden oude :console: ) 1-serie 3 deurs! :ok:

Link naar reactie
  • Reacties 14
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dank voor de link Frank! <_<

De Duitse tekst heeft het over de nieuwe drie deurs heeft meer de lijnen van een shooting brake. Autoweek heeft het over een shooting brake naast een 3 deurs.

Die Entwicklung des 1er-Nachfolgers treibt man bei BMW mit besonderer Sorgfalt voran. Schließlich legt man hier Hand an den Topseller an. Das gute Stück heißt intern F20 und soll im Herbst 2011 an den Start gehen. Der neue Dreitürer verspricht knackiger zu werden als bisher – ein breiter, flacher Shooting Brake.

Die foto van die gele ziet er inderdaad uit als een plattere, bredere versie van deze:

IMG_1812.JPG

Platter & breder zijn okay!! :ok: :console:

hmmm: prototype met dikbil genen:

60784632_854647488b.jpg

Link naar reactie

Ik weet het niet hoor...

Steeds meer automerken komen met auto's die de zoveelste versie zijn op een bestaand thema of type. Dan weer hoger, dikker, lager etc....Leuker vind ik een compleet nieuw model.

Het zal wel een economische reden hebben om op hetzelfde chassis of met gebruik van dezelfde onderdelen een ander lijkend model op de markt te zetten.

't is maar een mening

Link naar reactie
  • 6 maanden later...

Hij mag al buiten spelen, dan nog wel in de 5 deurs versie.

f645496943d9cb756686122093781145.jpg

Gelukkig blijft er sprake van een drie deurs shooting brake:

Verder denkt BMW aan een driedeurs Shooting Brake.
Maar de :thumbup: 1 klinkt ook goed:
Voor de echte liefhebbers van sportief autorijden komt BMW’s M-divisie met de 1-serie Supersport. Dit is een 1-serie Coupé vol met onderdelen van edele materialen als aluminium en koolstofvezel. Speciaal voor deze versie komt de M-divisie met een topmotor op de proppen, een 3,0-liter twinturbomotor met rond de 325 pk. Deze Supersport volgt in 2012, een jaar na de andere 1-series dus.

2011 is precies op tijd voor de vervanging van de huidige 1 :rolleyes:

Link naar reactie
WTF is een schietende rem? :newblush:

ik vind deze uitleg het beste: "A "shooting brake" carried a driver and gamekeeper facing forward and up to six sportsmen on longitudinal benches with their dogs, guns and game carried alongside in slat-sided racks".

meer uitleg hier :unsure::P :P

Link naar reactie

:newblush:

....and up to six sportsmen on longitudinal benches with their dogs, guns and game carried alongside in slat-sided racks".
Doet me een beetje denken aan een Land Rover Defender long wheel base, waar achterin dan van die opklapbankjes zaten.

zo eentje (met :unsure: snorkel, voor als de Maas weer eens buiten zijn oevers treedt):

defender110.png

defender.conv.gif

Op Autoblog hebben ze het altijd over shooting break. :P

Link naar reactie
dus zeg het maar

Volgens je wiki is "break" Frans. Then I'll choose the English "brake", if you don't mind :newblush:

Link naar reactie

op shooting-brake.com is een verzameling shooting brakes te vinden. De Z3 coupe staat onder het kopje "supersports"

Er staan ook modellen op waarbij de designer wat teveel :kicking: ophad:

lagonda420.jpg

firebird_kammback.jpg

:drank: :drank:

Maar hier zijn ook vast liefhebbers voor te vinden.

Link naar reactie
  • 1 maand later...

Die Adrian is wel een man van zijn woord! :thumbup: Uit een stukje op Autoweek:

Zo staat er een driedeurs shooting brake op het programma

:thumbup:

Maar ook leuk:

een ultralichte 1-serie Supersport of zelfs een echte M-versie van de kleinste BMW doet ons watertanden. Was het maar vast 2012, want dan verwachten we een dergelijk model.
Een combinatie van de twee ( :thumbup: en schietende rem 3 deurs) zou natuurlijk helemaal "Sahne" zijn

Volledige tekst:

Prototypes van de nieuwe generatie BMW 1-serie hebben we al vaker gezien. Dit keer kwam onze spionagefotograaf ‘m tegen met apparatuur aan de wielen die doet vermoeden dat er een vierwielaandrijver in de maak is.

De kleine BMW 1-serie heeft de Beiers in de afgelopen jaren geen windeieren gelegd. Logisch dus, dat het project een vervolg krijgt. Dat rijdt hier rond en in 2011 moet het klaar zijn. Dan verschijnen er in elk geval meer carrosserievarianten. Zo staat er een driedeurs shooting brake op het programma en komt er een vijfdeurs Sportback-achtige, om maar even in Zuid-Duitse terminologie te blijven.

Maar niet alleen op het gebied van carrosserievarianten is er nieuws. Dit prototype rijdt namelijk rond met speciale apparatuur aan de wielen die we doorgaans alleen tegenkomen bij vierwielaandrijvers. Grote kans dus, dat hier de eerste vierwielaangedreven 1-serie rondrijdt. Het X-Drive-systeem zou goed passen bij het hypermoderne motorenaanbod van de BMW. We verwachten namelijk turbotechniek op kleine motoren. Het programma zou zelfs aftrappen met een geblazen 1,3-liter met vermogens tot 177 pk.

Verder ziet het er naar uit dat BMW de 1-serie ook een sportieve inslag geeft. Wij halen natuurlijk onze neus niet op voor de huidige 130i, maar een ultralichte 1-serie Supersport of zelfs een echte M-versie van de kleinste BMW doet ons watertanden. Was het maar vast 2012, want dan verwachten we een dergelijk model.

62f1e7859236ef51712b7034e64aca97.jpg

Link naar reactie

Grappig om te zien is dat BMW best wat moeite gedaan heeft om de hofmeister-knik te verbergen (Z3 coupe is een grote uitzondering op de traditie!) en de indruk te geven dat (dit keer) de achterportieren lang zijn... Ik geloof het niet helemaal.

Ben benieuwd hoe de definitieve versie eruit gaat zien. Op dit moment geen spectaculaire veranderen te vinden behalve dat de hangbuikzwijn lijn langs de onderkant van de portieren is verdwenen...

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.