Ga naar inhoud

Wie heeft ervaring met verhelpen olielekkage dak e89?


RoadsterRo

Aanbevolen berichten

Hi all,

ik heet Rogier en ben nieuw hier op het forum. Ik rij ca 20 jaar BMW, waaronder Z3, Z4 3.0 e85 en op dit moment een nieuwe i4 en een Z4 e89 35i uit 2010 met 60.000km op de klok. 
 

Sinds enkele dagen heb ik een behoorlijke olielekkage aan het dak van de Z4, bijrijderskant. Ik ben zowel bij de Nederlandse BMW dealer waar de auto in onderhoud is als een BMW dealer in Duitsland geweest. Beide hebben dit probleem maar een enkele keer aan de hand gehad en rekenen 2-5 dagen aan arbeid om dit op te lossen. De hele hydraulica en kabelboom moet vervangen worden. De monteurs die hier ervaring mee hebben zijn met pensioen waardoor de stapjes om dit te repareren opnieuw uitgezocht moeten worden, met alle risico’s van dien.
 

Ik heb kunnen lezen dat deze topic eerder in de forum behandeld is, al langere tijd geleden. Hierbij worden alleen de leidingen vervangen door leidingen van een betere kwaliteit, zonder de kabelboom te vervangen. Weet iemand van jullie een specialist die hier meer ervaring in heeft en mij mogelijk kan helpen?

 

Dankjewel alvast.

 

groeten,

Rogier

Link naar reactie
  • Reacties 4
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

over een garage kan ik je niets vertellen maar ik heb toendertijd idd de slangen aan de rechterkant zelf vervangen. ik denk dat ik de hele dag er wel mee bezig was.

de reden dat de dealer de kabelboom ook wil vervangen is omdat het allemaal aan elkaar vast getaped zit.

ik heb alles logs gehaald en weer getaped.

idd wel een gekloot geweest maar t is gelukt.

en let erop dat voor begonnen word de kofferdeksel open gemaakt word en ervoor gezorgd word dat deze niet dicht kan vallen. of dat er een bmw ista d systeem aanwezig is.

Link naar reactie

Hi,

 

alles overwegend ga ik t zelf niet doen en heb ik de auto afgelopen maandag naar Ruud gebracht in Reeuwijk (Roodkapje). Ruud heeft deze reparatie al meerdere keren uitgevoerd. Vrijdag zal mijn ZZZZ weer klaar zijn en kan t kapje weer open en dicht. Ik zou Ruud gewoon even bellen als je vastloopt. Wellicht kan hij je verder helpen.

 

Groeten,

Rogier

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.