Ga naar inhoud

Gezocht: onderdeeltjes van windscherm Z3


Aanbevolen berichten

Ik ben op zoek naar 2 (links en rechts) plastic 'vierkantjes met gat', die aan de achterkant zitten van een origineel Z3 windscherm van het type dat om de rolbeugels gemonteerd zit. Deze 2 'houders' vallen precies om de pinnetjes waarmee je de afdekhoes kan monteren (dit gaat nu dus niet...).

Als ik er nu nog achterkom of en hoe ik foto's kan plaatsen, dan kan ik precies laten zien wat ik bedoel (heb foto's van hoe het is en hoe het hoort).

Ik hoop dat iemand mij hieraan kan helpen, of wellicht een andere oplossing kent voor dit probleem?

aangepast door Petorie
Link naar reactie
  • Reacties 20
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik weet toevallig wat je bedoelt, ik heb net zo een net aangeschaft en mij af zitten vragen hoe dat nou zat met die gaatjes en die knopjez.

Als het net erop zit past de persenning namelijk niet omdat die metalen knopjes niet ver genoeg uitsteken.

tijdens de Teutenburgerwald rit heb ik twee alternatieven gezien. 1 de knopjes met zeskant steken langer uit en er zit een buisje tussen waar het net mee vast zit en de persenning past ook op de knopjes en twee het net zit net als aan de binnenkant vast met een haakje aan elastiek.

Ik wist trouwens niet dat die plastic vierkantjes los kunnen. wellicht kun je ze namaken van hout ?

Link naar reactie

Op de foto's zie je met en zonder dat plastic deel. Bij mij zijn beide zonder (thanks to Cabriogirl72 voor de soll-foto).

En dank voor jullie snelle replies. Als ik het nu goed zie en begrijp heb ik dus, wanneer ik een oplossing heb voor de ontbrekende stukken plastic, nog steeds een probleem omdat het pinnetje niet 'verlengd' is. En dat laatste is dan wel weer gewoon te bestellen via BMW.

Misschien dat ik zelfs met dit verlengde pinnetje geen plastic delen meer nodig heb?...

Link naar reactie

Ik denk dat je dat plastic deel wel nodig hebt, tenzij je ALTIJD de persenning monteerd, die houd eea op de plek. Je kan ook een plat elastiek eraan naaien met een haakje zoals het an de voirkant zit. Foto volgt.

Link naar reactie

Dank Cornelis, ik wacht die foto af.

Intussen ben ik erachter dat die verlengde binnenste bevestigingspunten voor de afdekhoes niet meer via BMW-dealer of onderdelenspecialist te bestellen zijn...

Kan iemand mij hieraan helpen? Wellicht heb je ze zelf gemonteerd, maar juist niet nodig? Kan ze eventueel ook omruilen met de bij mij aanwezige standaard bevestigingspunten (die volgens mij bij alle andere windscherm-types afdoende zijn voor de montage van de afdekhoes). Zie voor verduidelijking van wat ik nodig heb de bijgevoegde foto (item nr 3):

Verlengstuk_zpss5rybvlz.jpeg

Bij de foto van post #4 hierboven zie je deze ook gemonteerd zitten (en bij de foto op post #6 de standaard punten die bij mij aanwezig zijn).

Hoop dat iemand mij verder kan helpen!

Link naar reactie

Ik vermoed dat de vorige eigenaar van je netje ook het probleem had van te korte bevestigings schroeven, ik heb ze er uit gehaald en nu kan ik de persenning wel vastmaken op de schroeven omdat die dikke plastik randjes weg zijn. De rand van de persenjing blijft precies boven de rand van het net.

Op bovenstaande tekening zie je de elastiek bandjes zitten die ik wilde fotograferen.

aangepast door .cornelis.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
  • 2 weken later...

Bij mij zijn beide zonder........

........ wanneer ik een oplossing heb voor de ontbrekende stukken plastic.......

Bij een zeilmakerij even twee zwart metalen oogjes doorheen laten slaan.

Link naar reactie

Gelukt?

Ik heb ze er bij mij een stuk uitgedraaid en die plastic ringen verwijderd uit het net en daarvoor in de plaats elastiek zoals op de voorkant met haken die onder de rand van de kunsstof middenbak klemmen. Het net hoeft er toch niet meer af.

De schroefdraad is mooi lang genoeg en de persenning past nu wel. Omdat ik die stugge persenning een onding vind ben ik bezig om een soepele uitvoering te maken van kunstleer. Ik heb intussen een mal van een soort nylon die ik nog moet perfectioneren. Nylon zou ook kunnen maar dat knispert in de wind en dat is irritant. Als eea past dan maak ik een devinitieve versie met drukknopen. De originele bevestigings knoppen zijn me te duur. 22euro pst.

Link naar reactie

Vandaag een setje originele verlengde bevestigingspunten ontvangen. Dus het probleem an sich is opgelost. Voor het esthetische aspect wellicht inderdaad bij een zeilmakerij oid wat moois zoeken om die ontbrekende plastic delen te vervangen. Maar, de functionaliteit is in ieder geval weer 100%.

Dank voor jullie input!

Link naar reactie
  • 2 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.