Ga naar inhoud

In 2 dagen via de Eifel, het Zwarte woud en het Oetztal (Bij Innsbruck) naar Italie


Aanbevolen berichten

De door Rob georgansieerde Europatour 2013 https://www.bmwzforum.nl/index.php?/topic/13216-europatour-editie-ii-7-tm-15-september-2013/page-1 startte in Venlo, en ging in 1 dag over de autobahnen, Koblenz, Stuttgart, Memmingen, naar de Dolomieten.

Bijrijder Henri en ik, wilden echter op de eerste dag al toeristisch rijden en het Zwarte woud “ontdekken”

Onze route begon daarom eigenlijk op de E42 (tussen Luik en Aken). Je rijdt dan direct over een mooie snelweg door de Ardennen en daarna door de Eifel naar de Moezelvallei. Prachtige weg, (max 130km) weinig verkeer.

Ter hoogte van Piesport verlieten we de weg en begonnen aan de afdaling naar het dorp.

Halverwege een koffie, op een terras met prachtig uitzicht op de Moezelvallei. (Hotel/restaurant Moselpanorama -- Am Berg 1, -- Piesport)

p4oi.jpg

Daarna Piesport door en een stukje westwaarts de mooie Moezelvallei gevolgd, daarna weer de snelweg opgegaan richting Saarbrucken.

Je komt daar tegen het uiterste Noord Oosten van Frankrijk en de snelwegen rijden er dan ook omheen naar Stuttgart. Wij gingen echter recht door (dus door Frankrijk, een uitloper van de Vogezen) . De route was vooraf uitgestippeld op een toeristenkaart en opgeslagen in Mapsource (Garmin)

ahkc.jpg

Watermolen (voor industriele toepassing/ aandrijving) in Haguenau (de Vogezen).

aangepast door mohikaan
Link naar reactie
  • Reacties 5
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

BADEN BADEN is een interessanteZuid Duitse stad. Het diner op deze mooie zomeravond gebruikten we in de Warsteiner Biergarten inn het centrum

http://www.loewenbraeu-baden-baden.de/restaurant

Volgende dag door het Zwarte woud (het is een bebost GEBERGTE(!) De toppen gaan tot 1500m hoogte ,zodat je er hoogteverschillen van ruim 1000 m kunt maken.

We wilden over de Schwartzwalder Hochstrasse, onderweg was er een wegomlegging waardoor we naar het dal moesten afdalen, een rivier volgen en daarna weer omhoog. MOOI!!

Langs de Hochstrasse, met mooie uitzichtpunten, de gebruikelijke toeristen winkeltjes met busladingen vol toeristen.

go8u.jpg

mqg5.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Daarna door naar Freudenstadt, omdat we gelezen hadden dat de prijswinnaar van de beste KIRSCHTORTE daar vandaan. Die patisserie konden we niet vinden maar de tortes smaakten heerlijk (minder zoet, en fruitiger dan elders).

yw2q.jpg

aangepast door mohikaan
Link naar reactie

Vandaar langs de Bodensee (Zonnig terrasje gepakt langs het meer in Friedrichshafen) naar Oostenrijk bij grensovergang Lindau / Bregenz.

aangepast door mohikaan
Link naar reactie

Ca. 30 km voor Innsbruck de route van Rob gevolgd. Het Oetztal door, langs de bekende wintersportplaats Solden / Hoch Solden, Ober Gurgl en aan het einde de pas over.

Let op, het is een tolpas en de ambtenaren gaan ’s avonds vroeg naar huis en sluiten de weg af.

Informeer dus vooraf, tot hoe laat je er over kunt.

Trek er voor de zekerheid maar een ¾ uur voor uit, voordat je boven bent.

De pas afgaan duurt ook een half uurtje, maar je bent dan gelijk in het dorpje Sant Leonardo in Passirina, met diverse hotels. (Wij overnachtten met de groep in hotel Passerererhof).

Conclusie:

Het was een mooie 2 daagse rit, de vakantie begon direct al in de Eifel, geen eentonige snelwegen, totaal geen files gehad, terwijl de groep er op zaterdag veel vertraging door had.

aangepast door mohikaan
Link naar reactie

Na afloop van de mooie Dolomieten (en Italiaanse meren) week, terug gereden via Zwitserland en Vogezen. Piep klein verslagje (reis ervaringen) hiervan, komt nog in dit topic.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.