Ga naar inhoud

Stoelverwarming én Metaal =


Aanbevolen berichten

Beste Z3 rijders,

Het lijkt wel of ik niet "mag" genieten van mijn Z3 monster :rolleyes: . Gisteren meld ik nog dat mijn achterraam geknapt is door de kou. Vandaag wéér iets bijzonders mogen ervaren!

Zittend in de auto met een riem (met metalen delen) door de lussen van mijn spijkerbroek, mét de stoelverwarming aan (volgen jullie me nog?), heb ik tot mijn grote schrik bij het uitstappen gemerkt dat metaal én stoelverwarming niet samen gaan. Op die plek waar mijn riem contact maakte met mijn stoel, is het leer licht/deels "verschrompeld" (ik kan er even geen andere benaming aan geven). Fijn om te weten dat één plaats op je stoel zó warm/heet kan worden dat én het leer verschrompeld én er geen zekering is die denkt "dit wordt me nou toch écht even te heet"! En dus zit ik nu met een smeltplek in mijn leren bekleding.

Dus nog een tip: geen ceintuur met metaal dragen als je de stoelverwarming aan hebt staan. Zou ik dit bij mijn brandverzekering kunnen verhalen? Iemand enig idee?

Oh ja ... het lampje van de airbag is ook spontaan gaan branden. Dit euvel al eerder gehad en toen de garage dit nakeek was het probleem vanzelf verholpen (zonder dat ze er ook maar iets aan hadden gedaan). Kent iemand dit spontaan aangaan? En kan ik er zelf iets aan doen? (alleenstaande vrouw zonder technische kennis, maar dat was al wel duidelijk, toch?) :lol:

Groeten,

Cora

PS: Per ongeluk dit bericht onder "links" geplaatst. Mijn excuses aan de beheerder en overige gebruikers.

Link naar reactie
  • Reacties 35
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Wordt vanzelf verwijdert dat bericht :lol:

De 318i van mijn vader heeft ook vaker het euvel met de airbag gehad. Als je hem vervolgens naar de dealer stuurt, krijg je te horen dat zei het probleem ook niet gevonden hebben, en dat ze de boel maar gereset hebben. :rolleyes: Blijf je toch achter met de onzekerheid van: "Zou hij wel echt werken?"

Spijtig van het leer. Normaal is leder goed bestand tegen hogere temperaturen.

Van welk bouwjaar is de Z?

Link naar reactie

Als leer goed bestand is tegen hoge(re) temperaturen kan je wel nagaan hoe "heet" het moet zijn geworden. Die riem gaat dus ook in de grijze container!

V.w.b. de airbag; ik denk dat die wel werkt alleen irriteer ik me mateloos aan dat felle rode lampje op mijn dashboard. Volgende week zetten ze nieuw achterraam, kunnen ze meteen dat lampje (weer) checken.

Geld moet rollen en BWM moet bijven bestaan (zucht!)

Link naar reactie

Waarschijnlijk heeft de temperatuur sensor (pt100, thermocouple) niet ingegrepen

en heeft verwarmings element niet optijd afgezet of ander electrisch euvel

natuurlijks.

Hoop niet dat de stoel (Leer) erug verrot is. Schijnt nogal duur!

Verder denk ik dat je beetje pech hebt. Normaal gesproken is BMW zeer degenlijk

Link naar reactie

Geluk in de liefde .. pech met de BMW. En toch, ondanks deze (kleine) tegenslagen, blijf ik genieten van mijn PunT GaaF bakkie. PT-GF is mijn kenteken dus hij moet wel in topvorm blijven wil ik dit ezelsbruggetje van mijn kenteken kunnen blijven gebruiken. Ik ga er voor. Ik ben én blijf trots op mijn Z3! Zodra het écht lenteweer wordt zal ik wat mooie foto's maken en hier publiceren.

Nog even terugkomend op de vraag van Sledgehammer; de Z3 1.8 is van juli 1999, model 2000.

Link naar reactie
Gast Tony van Berkum

Het probleem met het airbag lampje had ik ook, het is een veel voorkomend probleem bij alle bmw`s.

Bij de meeste auto`s blijkt dat het stekkertje van activering van de gordelspanner slecht contact gaat maken na verloop van tijd en dan een te hoge weerstand krijgt waardoor de foutmelding ontstaat.

optie is ; het stekkertje vervangen door een vaste aansluiting, maar dan kan de stoel niet meer worden verwijderd.

wat ik heb gedaan; stoel eruit gehaald, contactjes van de stekker iets strakker gezet, vaseline erin en klaar.

Moet alleen de computer nog gereset worden.

Tot dusver geen last meer.

Kan het best worden uitgevoerd met de kap open daar de stoel er gemakkelijker uitgehaald kan worden.

Kijk uit, het is een klein teer stekkertje. :rolleyes:

Link naar reactie

Picture this: vrouw, 58 kilo, 1.73 cm, geen technisch inzicht, opent de deur én het dak van haar cabrio, kijkt met een frons naar de stoel van haar auto én .... besluit om toch maar weer naar de BMW dealer te gaan om het stekkertje van vaseline te laten voorzien. Dank voor de tip Tony, ik geef het door aan de dealer. Ik ben al lang blij dat het een veel voorkomend probleem van de Z3 is.

PS: woont er toevallig een Z3 rijder bij mij in de buurt die .... :rolleyes: Naaah .. Laat maar!

Link naar reactie

Ik heb momenteel ook dat irritante rode lampje van de airbag branden.

Toen ik de auto kocht brande het ook, toen ik hem heb opgehaald was hij spontaan weer uit.

Ik zal ook een naar het stekkertje onder de stoel kijken, goeie tip.

Wat betreft het resetten van de computer? iemand dit zelf al eens gedaan of moet dit via de dealer?

Groet andre

z3 1999 facelift

Link naar reactie
Picture this: vrouw, 58 kilo, 1.73 cm, blond haar, lange benen,

PS: woont er toevallig een Z3 rijder bij mij in de buurt die ....

Kijk maar uit,

voor je het weet staan er Zo;n tweehonderd Z3's voor jouwn deur...... :lmao:

Welkom in "The Z lane".

Link naar reactie

:D nooit gedacht dat een Z3 rijder ook een snuffelsurfer op het internet kon zijn. En ja, da's mijn site en uh, misschien daar ook maar eens wat foto's van de Z3 plaatsen? Ik zal daar zelf echter niet op te zien zijn; ik weet nog niet hoe de zelfontspanner werkt ;)

Vanochtend trouwens 3 uur in de wachtkamer van de BMW dealer gezeten; mijn achterraam is vervangen, het lampje van de airbag is vervangen (het lag toch aan het stekkertje? ), de zwanenhals is wat strakker gemonteerd (KPN Mobile Buss. Center is $%$%& :D) en zit nog niet naar mijn zin én ik krijg eerdaags een prijsopgaaf voor het repareren van mijn lederen bekleding. Het viel trouwens niet onder de garantie; ze is immers al 6 jaar jong! Misschien ook maar eens met radar bellen? Het werkt voor de Smartrijder ook, nietwaar? :party:

Al met al "blij" dat ik de poll goed ingevuld heb; ik denk dat ik dit jaar wel 1000 euro aan mijn trots uit ga geven!

Heren & dames, fijn dat ik welkom ben én hoop hier veel tijd door te kunnen brengen (scheelt meteen in de benzine)!

Groet,

Cora

Link naar reactie
:D nooit gedacht dat een Z3 rijder ook een snuffelsurfer op het internet kon zijn.

Groet,

Cora

Je had deze link bij je profiel staan was dus niet echt snuffelen :D

Link naar reactie

af, Huub, af :lol:

Welkom Cora. :)

Ik hoop dat je veel tips kan vinden hierzo. Als je mooie foto's hebt van je Z3; mensen genoeg hier die je wel verder willen helpen met het posten op dit forum.

:D

Problemen met het forum? Laat het me weten ;)

Link naar reactie

Mijn oprechte excuses voor mijn oordeel (de Z3 snuffelsurfer) :lol: Al helemaal vergeten dat ik deze gegevens ingevuld had. Ben ook zo in de wolken met mijn Z3.

Gisteren nog gemeld dat het probleem met mijn airbaglampje door de dealer verholpen is. Nou, WAS! Vanochtend begon hij weer spontaan te branden. Dus de dealer maar weer gebeld. Ik mag langskomen. Joepie! Meteen aanleiding om de auto weer even lekker te wassen én jawel, met een zaklamp onder mijn stoel gezocht naar het stekkertje. Een stekkertje gevonden onder de bijrijdersstoel maar of dat ook inderdaad het beruchte stekkertje is?!? :D

Meerdere forumgebruikers de auto in onderhoud bij De Beier in Heerenveen? En? Reacties? Of is dit niet de plaats om te "roddelen" over de dealer?

Cora

Link naar reactie
Zittend in de auto met een riem (met metalen delen) door de lussen van mijn spijkerbroek, mét de stoelverwarming aan (volgen jullie me nog?), heb ik tot mijn grote schrik bij het uitstappen gemerkt dat metaal én stoelverwarming niet samen gaan. Op die plek waar mijn riem contact maakte met mijn stoel, is het leer licht/deels "verschrompeld" (ik kan er even geen andere benaming aan geven). Fijn om te weten dat één plaats op je stoel zó warm/heet kan worden dat én het leer verschrompeld én er geen zekering is die denkt "dit wordt me nou toch écht even te heet"! En dus zit ik nu met een smeltplek in mijn leren bekleding.

Cora nog een opmerking over je stoelverwarming, als je deze aanzet en aan laat, gaat ie bij jou dan wel vanzelf als het te warm wordt een stand lager, misschien dat hij te heet is gebleven doordat hij op volle warmte is blijven staan.

Anders heb je het de volgende keer weer......

Groet André

Link naar reactie

André,

Hij springt normaliter van de hoge stand over naar de lage stand en vervolgens uit. Ik ben nogal een koukleum en zet hem dus regelmatig weer terug op de hoge stand. De schakeling werkt dus wel.

Ik heb inmiddels prijsopgaaf voor het repareren ontvangen: 850 euro! De gehele rugleuning wordt opnieuw bekleed (inclusief nieuwe weerstand/stoelverwarming). Pittig prijsje! Schijnt nogal exclusieve bekleding te zijn (en daarom vond ik hem ook zo mooi denk ik) :angry:

Link naar reactie
Ik heb inmiddels prijsopgaaf voor het repareren ontvangen: 850 euro! De gehele rugleuning wordt opnieuw bekleed (inclusief nieuwe weerstand/stoelverwarming). Pittig prijsje! Schijnt nogal exclusieve bekleding te zijn (en daarom vond ik hem ook zo mooi denk ik)  ;)

Pittig prijsje, ja! Dat kun je wel zeggen. Heb je elders nog prijsopgave gevraagd? Er zullen toch specialisten zijn die dit goedkoper kunnen aanbieden?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.