Ga naar inhoud

Sjef

Member
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Sjef won de laatste dag op 1 juli 2020

Sjef had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2 Gemiddeld

Over Sjef

 • Titel
  1.8 member

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z4
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Omgeving Utrecht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Sjef

  Rol / rij geluid

  Heb dus ook een winterset er even onder gezet en dat maakte best wel een verschil (Stiller). Je schrijft ‘ik heb er een onder mijn daily’ bedoel je dat er 1 band slecht is of alle vier? Heb nl niet alle vier de banden met mijn handen gevoeld of Zij ge cupt waren. Morgen maar eens alle vier goed voelen. Had ook de indruk dat met een linkerbocht het geluid harder werd maar klonk zeker niet als lager geluid. ik ga ook zeker van het aanbod gebruik maken om in de Z4 van Zwippet te rijden om goed te kunnen vergelijken. Eerst even de banden een beetje slijten op de Autobahn.
 2. Sjef

  Rol / rij geluid

  De Z heeft 130.000 gelopen en de banden nog geen 10.000
 3. Sjef

  Rol / rij geluid

  Op zich helemaal niet zo’n slechte opmerking. Heb nooit een auto met dit type platte ‘runflat’ banden gehad en mijn vorige auto met redelijk standaard maat 215-55-16 zette ik altijd op 2,7 rondom. Ook de winterbanden omdat hierdoor het profiel iets meer ‘open’ ging staan voor nog meer grip. Volgens mij heb ik bij de Z4 rondom 2,6 gedaan. Te zacht is dit, volgens mij, sowieso niet.
 4. Helemaal duidelijk nu. Bedankt hiervoor.
 5. Sjef

  Rol / rij geluid

  Zou kunnen maar denk het niet. Als ik begin met optrekken hoor je, als ik alle ramen open heb al bij pl/m 40 km/u banden geluid. Heb echt het gevoel dat 80% van de herrie daar vandaan komt. Ook met bochten wordt het harder. Alsof de randen ge cupt zijn maar zo voelen de banden niet.
 6. Sjef

  Rol / rij geluid

  Als coupé stoort ‘t het meest. Lijkt alsof met het dak dicht het interieur als extra klankkast fungeert.
 7. Ik probeerde ook tijdens het bellen eea harder te zetten. Morgen dit maar eens uitproberen. Bedankt
 8. Sjef

  Rol / rij geluid

  Dat is geen slecht idee en een mooie kans om twee dezelfde auto’s te vergelijken. Kom uit een TR6 en dat was ook bepaald geen luxepaard maar ik vind het geluid van mijn Z4 ronduit vervelend. Zeker op de grote weg. Daarvoor Jaguar XK en dat was zeer stil en luxe. Daar hoorde je alleen het roesten
 9. Dan hebben wij dus precies hetzelfde probleem.
 10. Volume telefoon Mijn iphone keurig via Bluetooth verbonden in de E89 en werkt goed. Alleen geen idee wanneer ik gebeld wordt hoe het volume te verhogen. Knopjes a/h stuur en volumeknop radio werken niet. Kan ik dit alleen aan de telefoonvolume toetsen regelen of zie ik een feature over het hoofd?
 11. Sjef

  Rol / rij geluid

  Zal nog eens kijken welk aantal db’llen deze banden hebben. De stilste hebben 62db tot zo’n 10db hoger voor andere / mindere banden. Heb mij bij al mijn vorige auto’s (en dat zijn er veel) nooit ‘last’ gehad van rolgeluid, los van een keer een lager en hevig ge cupte banden. Toch misschien ook maar eens een 2nd opinion vragen voor mijn differentieel hoewel ik niet hoop dat deze de oorzaak is.
 12. Sjef

  Rol / rij geluid

  Haha nee dat verwacht en verlang ik ook niet maar niet naar de radio kunnen luisteren en met stemverheffen met de passagiere praten is niet wat ik verwacht had. Heb inmiddels een mooie winterset dus die zal ik eens keer eronder doen. Kijken of dit heel anders klinkt. bedankt voor het meedenken.
 13. Sjef

  Rol / rij geluid

  Hallo Ewout, Zoals ik al schreef, de auto is van 2010 en de banden van 2017 en 2018. Wat ik niet had gemeld is dat ik de auto net heb dus geen referentie heb of dit eerder minder erg was cq erger geworden is.
 14. Sjef

  Rol / rij geluid

  Rol / rij geluid Mijn Z4 (2010) maakt behoorlijk veel lawaai tijdens het rijden. Op de snelweg is het luisteren naar de radio niet prettig meer en moet harder met mijn passagier praten. Volgens de garage zijn de banden nauwelijks gecupped en maakt het differentieel een nauwelijks hoorbaar geluid. Deze laatste is in 2013 al een keer onder BMW garantie vervangen. Ik heb nu Bridgestone Potenza banden 225 45 17 eronder liggen. Het maakt wel heel veel verschil op welk soort asfalt ik rij. Van matig, maar nog steeds hoorbaar, lawaai tot veel harder lawaai. Stil is ie nergens behalve
 15. Vandaag de twee relais gemonteerd. Die eruit kwamen waren van de 17e week 2010 dus nog de originele. Heb geprobeerd ze open te wrikken met een schroevendraaiertje maar nog niet gelukt. Wil ze ook niet kapot maken want bewaar ze liever als reserve. (Hoewel ik begrijp dat als het misgaat er ook geen houden aan is. ik friemel vanavond nog wel een beetje steviger. Ben nl heel benieuwd OF en zo ja hoe ernstig ze zijn ingebrand. adit is trouwens mijn 1e bericht op dit forum als kersverse E89 eigenaar. Zal proberen een foto erbij te zetten. Eerst maar eens uitzoeken hoe ik deze onder 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt eventueel de cookie instellingen zelf beheren, anders gaan we er van uit dat je akkoord gaat.
Privacybeleid | Richtlijnen | Registratievoorwaarden & Forumregels