Ga naar inhoud

ZReihe

Member
 • Aantal items

  57
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

4 Gemiddeld

Over ZReihe

 • Titel
  1.9 member

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z4 2.2 E85, 520i G30, 218i AT
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Lelystad
 • Interesse(s)
  Auto's, formule 1, horloges, films, de gebruikelijke mannendingen eigenlijk.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. ZReihe

  Doffe koplampen

  Missie geslaagd. De koplampen zijn nu netjes gepolijst, 'zoals meteen al had gemoeten' volgens het schadeherstelbedrijf waar ik Z4 naar toe had gebracht voor deze klus en herstel. Dat oogt toch een stuk netter.
 2. ZReihe

  Doffe koplampen

  Ik had bij nadere bestudering gezien dat op de plekken met een waas nog krassen waren te zien en heb dus idd al weer een afspraak voor herstel gemaakt. Het polijstwerk is gewoon niet goed (slordig) gebeurd.
 3. Ik heb de BMW-specialist waar de Z4 in onderhoud is, bij het laatste onderhoud in maart gevraagd het raamrubber te vervangen. Ik had het raamrubber bij Ekris besteld en al in de kofferbak gelegd. Hij gaf - net als de BMW-dealer - aan dat dit in principe het raam los moest. Hij vond het rubber niet zodanig slecht dat hij het nu al zou vervangen. Dat is dus niet gedaan. Vandaag merkte ik dat het rubber in de bewuste hoek bijna geheel was doorgescheurd. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben zelf maar (als niet-techneut) aan de slag gegaan. En zoals te doen gebruikelijk, ging het niet vanz
 4. ZReihe

  Doffe koplampen

  Ik heb van de week de koplampen bij een schadebedrijf laten polijsten en laten voorzien van een nieuwe coating voor EUR 150. Ruim EUR 800 voor een nieuwe set koplampen gaat me wat te ver. Het is een hele verbetering en de duidelijk verweerde plekken zijn helemaal weg. Perfect is het niet (wellicht ben ik een neuroot), onder bepaalde hoeken zie je op bepaalde plekjes een licht grijze waas. Als je er recht voor staat, ziet het er weer ok uit.
 5. Het lijkt er inderdaad op. Volgens de site van Cabrio Shield zijn er overigens twee uitvoeringen: https://cabrioshield.com/uk/bmw-z4.html
 6. Shopforcovers.com (Vaassen, Nederland). Merk: Cabrio Shield, op maat voor Z4 E85. Het is echt een stevige cover. Verstevigd aan de onderzijde en simpel en snel te bevestigen met klittenband rond de spiegel. BMW heeft destijds ook een gelijksoortige cover als accessoire gehad. Geen gedoe met banden die aan de wielen bevestigd moeten worden en de carrosserie kunnen beschadigen. Ik weet niet of ze er ook één voor de MX5 hebben.
 7. Ik heb onlangs voor de zomerperiode een cover gevonden die snel over het cabriodak is te bevestigen en ook snel kan worden verwijderd. Erg handig aangezien katten het cabriodak een lekkere uitkijkpost vinden zo onder de beschutting van de carport. Daarnaast hoef ik het cabriodak niet elke keer te ontdoen van stof, kattenharen, bladeren, etc. Je denkt dat de auto mooi beschut staat onder zo'n grote carport. De praktijk is anders, het is verbazingwekkend hoeveel rotzooi zich op en om de auto verzamelt binnen enkele weken.
 8. Ik heb gisteren een extra 17 inch set styling 103 velgen gekocht voor mijn Z4. De velgen zijn gerenoveerd en gepoedercoat. Ze zijn daardoor eigenlijk gewoon nieuw. Ik heb op het moment een gelijke set onder mijn Z4. T.z.t. laat ik de nu gekochte set voorzien van nieuw rubber en dan kan de set die op het moment gemonteerd is een renovatie ondergaan (of worden verkocht).
 9. Klopt helemaal! Dank voor je reactie. Ik heb nog de originele ruit. Gelukkig stelt het dus niet veel voor!
 10. rubber voorruit Hallo allen, In het rubber dat om de voorruit van mijn Z4 E85 zit, begint in de hoek aan de bestuurderskant een barstje te ontstaan. Het rubber an sich ziet er nog niet erg slecht uit maar ik overweeg het rubber toch preventief te vervangen. Het rubber zelf is niet zo prijzig (ca. EUR 30). De hamvraag is of het rubber op de E85 is te vervangen zonder dat de voorruit dient te worden gedemonteerd? Heeft iemand al ervaring met het vervangen van het rubber? Als het een relatief eenvoudige klus is, laat ik het dit jaar met het onderhoud meenemen. Alvast mij
 11. Ik heb het geprobeerd, maar heb besloten niet met deze originele sierstukken te rijden omdat ik de aansluiting met de uitlaatmonden niet mooi vind (ook al zouden ze voor de 2.2 moeten passen). Dus voor wie interesse heeft, ik heb nog twee originele BMW-sierstukken liggen waar geen km mee is gereden.
 12. Via marktplaats. Er stonden pas enkele sets aangeboden.
 13. Van de week de bij de auto horende brochure en een accessoirebrochure gekocht. Leuk om bij de auto te hebben.
 14. Erg mooie auto en mooie kleur!! Ik wist niet dat de LCI’s al werden geleverd.
 15. Beide lampjes branden weer en blijven nu branden. Morgen worden beide druksensoren vervangen. Je zal zien dat als de één is vervangen, de andere kort daarop ook storing gaat geven. De auto is ten slotte vijftien jaar oud. Vandaar vervanging van beide sensoren. Update. Inmiddels gedaan. Remvloeistof is direct vervangen en het systeem is ontlucht.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt eventueel de cookie instellingen zelf beheren, anders gaan we er van uit dat je akkoord gaat.
Privacybeleid | Richtlijnen | Registratievoorwaarden & Forumregels