Ga naar inhoud

TonvanB

Member
 • Aantal items

  33
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

TonvanB won de laatste dag op 30 december 2018

TonvanB had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

19 Goed

Over TonvanB

 • Titel
  1.8 member

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z8
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Leiden

Recente bezoekers van dit profiel

442 profielweergaven
 1. Net op de terugweg van de "Bayerische Traume" rit van de Roadsterclub....volgend jaar beter!
 2. Hoe gaat het "roadbook printen " in zijn werk? Gebeurt dit vanuit een van de bestanden of heb ik ergens een PDF over het hoofd gezien?
 3. Update: Zondag wordt de warmste dag met naar verwachting 28 à 29 graden in Limburg Het moet niet gekker worden!
 4. Meteo Limburg: De kans is vrij groot dat het in het eerste juniweekeinde droog en behoorlijk warm wordt met temperaturen die oplopen richting de zomerse waarde van 25 graden en meer.
 5. Ik ken verschillende eigenaren die hem als daily driver gebruiken en ook 2 tot 3 ton op de teller hebben. Deze recente poll op het US forum laat zien hoe het gebruik is
 6. Je hebt gelijk! De 2 problemen zijn beide het gevolg van innovatie vs kleine oplage. De Z8 was de eerste " moderne" BMW, die voor 99% uit aluminium bestaat. De impact die slechte straten (m.n. in de US), stoepranden e.d. in combinatie met hoge snelheden kan hebben op de voortrein is dan ook onderschat. Daarbij is de auto vanaf het "go" van de Vorstand in 2 jaar ontwikkeld....vrij kort dus.
 7. Zelfs 20 jaar (We hebben in september een verjaardagsfeestje in München). Letterlijk misschien niet, maar als mensen op latere leeftijd kunnen we toch ook nog kinderziektes als mazelen en rode hond krijgen?
 8. Dat klopt! Bijna iedere eigenaar heeft wel eens een achterlicht moeten vervangen. Het sneuvelen van veel lichten heeft niet zozeer met veroudering te maken als wel met een ontwerpfout in het schakelgedeelte. Er zijn eigenaren geweest die jaren lang niet met de auto hebben kunnen rijden (APK afgekeurd) maar sinds vorig jaar zijn er voldoende - nieuw ontworpen- units beschikbaar. Met montage mee komt dat op ongeveer 2000 euro per unit BMW heeft vorig jaar een eenmalige coulance actie gevoerd waarbij (buiten de US) lichten -die op dat moment kapot waren- kosteloos vervangen zijn. Deze
 9. Ik let ook altijd op helicopters
 10. TonvanB

  Beschrijving

  Dank je wel, we genieten alweer volop!
 11. De Alpina werd in de eurotijd verkocht, maar als je het omrekent klopt dat inderdaad
 12. Het is geen Aston Martin of een MC laren he?;-)
 13. TonvanB

  Weetjes

  Weetjes De Z8 Alpina Roadster is een ontwikkeling die pas veel later is ontstaan. De BMW Z8 werd door de US markt ervaren als een harde stugge auto, waar je ook nog eens in moest schakelen. Deze geluiden kwamen bij BMW en de projektleider Onderstel ook door. Deze projektleider was toevallig ook nog eens de zoon van Burkhard Bovensiepen, de stichter en eigenaar van Alpina, die probeerde voet aan de grond te krijgen in de US. Alpina besloot om een Z8 naar Amerikaanse specificaties te bouwen. Ze liepen al snel tegen het probleem op dat de S62 motor niet aan een automatische bak gekoppeld
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt eventueel de cookie instellingen zelf beheren, anders gaan we er van uit dat je akkoord gaat.
Privacybeleid | Richtlijnen | Registratievoorwaarden & Forumregels