Ga naar inhoud

Horus

Member
  • Items

    1,687
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    27

Horus won de laatste dag op 13 oktober 2023

Horus had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 2.5i en BMW 218i
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Lemmer
  • Interesse(s)
    Zeilen, Motortechniek

Recente bezoekers van dit profiel

2,503 profielweergaven

Horus's prestaties

3.0 member

3.0 member (6/12)

131

Reputatie

  1. @ageevt Ik heb hier nog een nieuw in doos Febi carterventilatie set liggen, Het Febi nr. is 101341. Als je daar wat mee kunt € 25, dan kan je ermee voort. Was bedoeld voor mijn E85 (2.5 M54). Stuur eventueel een PM.
  2. Je zal hier toch zo een kunststof 'breekijzertje' voor moeten gebruiken. Een schroevendraaier beschadigd de boel. Die 'breekijzertjes' bij de automaterialenhandel.
  3. Nohh, € 15 / € 25, dat valt toch mee lijkt me. Als ik de knopjes zo zie, dan zitten die vast geklikt. Onder de knopjes zit vast een bordje met micro switches. Haal nou eerst je paneeltje er eens voorzichtig uit en probeer dan de knopjes er af te klikken. Zo dat gelukt is, nieuwe bestellen. Eventueel zet je het bestaande spul weer tijdelijk in elkaar🤣. Succes. Ps. Ik zou voor de zekerheid wel even de -pool van de accu los nemen bij het demonteren van het paneeltje; je weet maar nooit, kortsluiting is vlot gemaakt!
  4. Maar ...... de afdekking/gaasje mag de conus (buitenste beweegbare rand) niet raken. Als dat wel gebeurt komt dat de kwaliteit van het geluid niet ten goede (zwak uitgedrukt lijkt me!).
  5. Die plug is niet te zien zonder demontage werk; laat staan fotograferen...... Het onderste deel van het binnenscherm aan de voorkant van beide achterwielen is demontabel. Twee boutjes en een kunststof moertje los nemen; dan is er nog een boutje onder de auto in de hoek van de side skirt en het kleine 'spatlapje' dat voor het achterwiel zit. Om deze te zien moet je onder de auto met je hoofd; dat is niet comfortabel. Je kunt dat boutje eventueel wel voelen, echt helemaal in de hoek, of met een spiegeltje of je telefoon bekijken. Zodra ook dat boutje er uit is, kan je dat onderste kunststof deel van het binnenscherm naar boven toe weg nemen. Dan kan je in een holte kijken, waar ook het doosje in zit met daarin de verbindingsstekker van de ABS (aan de rechterzijde zit in dat doosje ook de stekker van de remblok slijtage indicator). Aan de bestuurderszijde zie je helemaal links achterin die holte de bewuste 'prop' zitten. Die kan je er naar beneden toe zo uit trekken. Mocht die prop toevallig al niet meer aanwezig zijn, dan is het gat waar hij in hoort te zitten met het oog erg slecht waar te nemen. Maar goed, is die rubber prop verstopt met rommel, dan zal er ook in dat gat nog wel wat (blad ed.) achtergebleven zijn. Dat moet er uit, om een goede afwatering te hebben van het water dat langs je cabriokap naar beneden komt! Kan dat water niet weg, dan komt je pomp van het dak mogelijk onder water te staan en dat is niet fijn voor hem! Succes!
  6. En heeft een van jullie het advies van Ruud-Z4: "Min afkoppelen" al geprobeerd. Denk dat er dan een reset plaats vindt!!
  7. Ook al is het dak open; ik zou even kijken in de kofferbak of het dek waar de kap in komt wel helemaal naar beneden staat. Draaiknoppen links en rechts! Wellicht micro schakelaartje dat moet verraden dat het dek niet volledig beneden is stuk? Afvoergaten jaarlijks controleren!
  8. Als je een E89 hebt, dan kan je wellicht met de "My-BMW" app iets beginnen. Je maakt dan een account aan, dat is nog kosteloos. Daar kan je abonnementen afsluiten, voor o.m. het updaten van je Navigatie. Goed opletten welke service ze bieden per abonnement!
  9. Dag Hans, wat voor ZZZZ heb je precies en welk type navigatie? Zo vergroot je je kans op een een passend antwoord!
  10. De min pool van de accu een kwartiertje los nemen en daarna weer vast zetten. Even wachten ( auto moet een vrije hemel hebben; dus niet binnen staan). Zodra alles weer draait, je zal ook de datum en tijd opnieuw moeten instellen, maar eens een stukje rijden en tevens kijken of je nu een betere positie hebt. Als het niet werkt, is er wellicht toch iets stuk. Succes.
  11. Is er wel voldoende olie gevuld; zit er lucht in het systeem? Lijkt zo!
  12. Vermoedelijk was het embleem al eens vervangen en tegen diefstal ook nog eens met dubbelzijdige tape vast gezet. Nou mooi dat het gelukt is!
  13. Is het niet mogelijk om er met een stukje niet al te dik maar stevig touw/garen tussen te komen en dan voorzichtig omhoog trekken (handschoenen aan!)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.