Ga naar inhoud

Volkomen niet-Z3, maar...


RobC

Aanbevolen berichten

Volkomen niet des Z3, maar effe een vraagje voor de computer/internet nerds onder ons:

Ik heb een spam-filter bij mijn provider (die spam-berichten gaan direct naar de verwijderd-box), ik blokkeer elke spam die ik in mijn in-box binnenkrijg (die gaan daarna ook direct naar mijn verwijderd-box) en dan nog krijg ik dagelijks talloze nieuwe spam-berichten. Het lijkt wel of dit zich per dag vermenigvuldigt! Valt er iets aan te doen?? Is er een aanval mogelijk op die ellendelingen??

Voor de duidelijkheid: ik ben zeer spaarzaam met mijn reguliere emailadres, en heb een ander adres voor als ik openbaar ga!

Link naar reactie
  • Reacties 15
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Denk niet dat je daar zomaar vanaf kunt komen. :foto: Die spammerts hebben gewoon één grote database met mailadressen, en zolang zij hun vrije gang kunnen gaan stop je die mail niet. En in landen waar de spam vandaan komt, gelden vaak geen wetten. :rolleyes:

Verschijnt regelmatig in het nieuws dat er weer eens een database met mailadressen van een ISP (internet service provider) "per ongeluk" voor iedereen openbaar wordt gemaakt, dus ook via deze weg kun je ineens "geïnfecteerd" raken.

Verder zijn de makers van de spam kwa techniek altijd een stapje voor op de bestrijders daarvan, dus een spamfilter zal nooit 100% van alle spam filteren.

Link naar reactie

Iedereen krijgt veel spam. Die grappenmakers grazen middels zg. spiders de servers van de providers af en verzamelen de email adressen en dan sturen ze spam naar alle adressen die eindigen op".nl" etc. Als je een website heb kan je je e-mail adres beter als een gif bestandje vermelden. Dat kunnen ze niet lezen.

Link naar reactie
Denk niet dat je daar zomaar vanaf kunt komen. ;) Die spammerts hebben gewoon één grote database met mailadressen, en zolang zij hun vrije gang kunnen gaan stop je die mail niet. En in landen waar de spam vandaan komt, gelden vaak geen wetten. :foto:

Verschijnt regelmatig in het nieuws dat er weer eens een database met mailadressen van een ISP (internet service provider) "per ongeluk" voor iedereen openbaar wordt gemaakt, dus ook via deze weg kun je ineens "geïnfecteerd" raken.

Verder zijn de makers van de spam kwa techniek altijd een stapje voor op de bestrijders daarvan, dus een spamfilter zal nooit 100% van alle spam filteren.

Ja, dat begrijp/weet ik allemaal wel, maar wat valt er praktisch gezien aan te doen?? :rolleyes:

Link naar reactie
Ja, dat begrijp/weet ik allemaal wel, maar wat valt er praktisch gezien aan te doen?? :rolleyes:
Bij de provider er op aan dringen dat als meer als 100? mailtjes tegelijk krijgen ze die niet doorlaten.Maar dat is moeilijk/ gevoelig :foto: . Denk aan instanties als belastingdienst en kvk die ook in 1 keer 10000 mailtjes versturen etc. ;)
Link naar reactie

Er valt helaas weinig aan te doen Rob. Het is een continue strijd tussen spammer en filtermaker. De nieuwste rage is om spam te versturen met iemand anders als afzender. Als het 'naar'adres niet bestaat of wordt geblokeert dan krijgt 'de iemand anders' een foutmelding met daarin ook de spam. Die foutmeldingen fietsen zo door alle filters heen.

In het algemeen komen alle mailtjes bij mij aan in de prullenbak behalve die direct aan mij gericht zijn waarbij ik de afzender kan zien. Uit de prullenbak vis ik dan nog de enkele die ik wel wil lezen. Per dag is het bij mij ongeveer 60-80 x spam (waarbij de meest voor de hand liggende spam door de mailserver als gewist is) en 20-40x goed. Daar is dus geen kruid tegen gewassen..

Voor sommige mensen is het waard om wat te investeren in software die spam kan filteren. Maar bedenk wel dat het redelijk werk is om het filter te leren wat je wel en niet wilt zien, én dat er soms goede mailtjes worden gefilterd en slechte er toch doorheen komen. Perfect zal het dus nooit worden. Ik denk dat de DEL knop altijd sneller en makkelijker zal zijn..

Een andere mogelijkheid zal zijn om kosten in rekening te brengen per Email, bv € 0,01. Dat is voor de gemiddelde gebruiker geen probleem. Maar een spammer die miljoenen mailtjes verstuurd zal dit merken. Helaas zijn er viussen en andere malware die iemand anders account kan misbruiken om de spam te versturen, en dan is weer een onschuldige gebruiker de klos. Enfin, niet makkelijk op te lossen.

Wat nog het irritantste is: de spammers blijven er nog steeds geld mee verdienen. Zolang er dus mensen zijn die de Viagra kopen, de casions bezoeken etc etc blijft het aantrekkelijk.

Link naar reactie

Voor windows kun je ook dit installeren:

http://wiki.apache.org/spamassassin/InstallingOnWindows

En voor de Mac:

http://wiki.apache.org/spamassassin/UsingOnOsx

Linux/Unix gebruikers zullen het wellicht wat makkelijker hebben aangezien bijna alle distributies dit standaard hebben geinstalleerd.

SpamAssassin is de meest gebruikte (en ook nog eens gratis) Spam filter.

Link naar reactie

Tip 1: Filter je inkomende mails.

Zie bijvoorbeeld in outlook Express menu "bericht", regel maken op basis van bericht.

Voorbeeld: op mijn vrouw's laptop van de zaak heb ik het zo ingesteld dat alle mails komende van adressen die in haar adresboek staan worden doorgelaten en als dit niet zo is dat ze in een andere map komen, genaamd "onveilige inbox"

In die onveilige box komen dan ook wel mails van nieuwe mensen die je wel wilt bewaren maar die sleep je gewoon naar je inbox. Als je gelijk hun adres toevoegt aan je adresboek wordt dit de volgende keer al gelijk in je echte inbox gestopt.

De rest van de zooi aanslepen en weggooien. Is dan zo gebeurd.

Ze gebruikt dit al minimaal een half jaar en is er zeer tevreden mee.

Tip 2: Maak een hotmail adres aan

en gebruik deze voor de biedsites als Ebay en marktplaats.

Gebruik je eigen mailadres spaarzaam en denk goed na. Dus wel gebruiken voor je familie of officiële instanties maar bijvoorbeeld al niet voor een site als marktplaats. Er zijn search engines die mailadressen zoeken en die biedsites zijn dankbare prooien alhoewel dit steeds beter geregeld wordt.

Veel succes en verbazend hé dat ik ook wel eens een serieus antwoord kan geven :thumbup:

Link naar reactie

Maak in outlook een whitelistfilter aan. Zie voor uitleg link

Spamfighter (Gratis) Link

Of koop een van de internetsecurity suites (Norton/Mcafee) met Antivirus, Firewall en Antispam.

Sommige providers bieden ook een spamfilter voor een paar euri per maand.

Voorkomen is beter dan genezen, dus zo min mogelijk je mailadres openbaar maken. Schrijf in nieuwsgroepen nooit je emailadres voluit, maar doe het bv zo : robatproviderpuntnl.

Gebruik fakeadressen of een extra hotmail/gmail adres bij het invullen van formulieren of tijdelijke communicatie (Ebay, marktplaats)

Dan heb je van de jokers (vaak van die "slimme" familieleden) die kettingbrieven/PPT grappen grollen rondsturen met jouwmailadres in het CC veld (voor spammers een aantrekkelijke vergaarbak van werkende emailadressen)

Als je er niet op zit te wachten, de betreffende verstuurder uitdrukkelijk inpeperen dat je dit soort ongein niet wil ontvangen.

Suc6

Link naar reactie

is mss vreemd, maar via hotmail krijg ik letterlijk géén spam binnen. gebruik het nu toch al dik vijf jaar.

soms moet je wel goed je ongewenste box letten, want vaak als een mail naar te veel mensen gelijk gestuurd w, komt die daar terecht.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.