Ga naar inhoud

Subwoofer rammelt


RobC
 Share

Aanbevolen berichten

Ik heb een HK subwoofer achter de stoelen, in het midden. Ik meen dat Chris dat ook heeft in zijn M. In de kofferbak zit een versterker en het zal het standaard HK systeem zijn wat BMW levert.

Als ik de bas er in gooi, daar is 't toch voor bedoeld, is het net alsof de speaker kapot is. Hij flubbert/klappert, zogezegd. Weliswaar onderscheid ik nog steeds enigszins tonen in het laag (wat me een goed teken lijkt), maar fraai is het allemaal niet, integendeel, het is uiterst irritant.

Op het Duitse forum las ik dat mogelijk een aantal schroeven zijn losgetrild die dit geluid zouden kunnen veroorzaken. Of dat zo is, geen idee, maar ik wil proberen die mogelijkheid uit te sluiten en moet de boel dus loshalen. Maar misschien is de subwoofer zelf gewoon gescheurd o.i.d., hoe dan ook, ik zal er bij moeten komen.

Waar normaal het opbergvakje zit, zit bij mij een gaasafdekking met daarachter de subwoofer. Althans, als ik het afdekgaas verwijder zit daar een soort gekromde toeter (tja, hoe beschrijf je zoiets?), verder zie ik niets. De speaker is daar niet te vinden en lijkt vanaf de binnenzijde niet te bereiken. Helaas stond op het Duitse forum niet vermeld hoe je er dan wél bij komt, maar verder speurwerk leverde op dat de subwoofer vanuit de kofferbak benaderbaar is. Vermoedelijk met veel demontagewerk, al zou ik niet weten hoe en wat.

Is er iemand die het probleem (her)kent, of die me kan vertellen hoe te werk te gaan? Zijn er afbeeldingen of omschrijvingen van (ik kan er niets over vinden)? Ik heb geen idee waar te beginnen. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 10
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Op de tekening te zien mag je met kop en kont in de koffer duiken en die is zo klein dat je dat alleen moet doen en niet met Veerle ;)

maar bovenstaande is wat ik zo snel kon vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heren, dank voor jullie snelle reactie! ;) Ik heb het echter wel gezien: dit láát ik dus doen.

Het is een klus die ik had ingepland voor de klusdag Leeuwarden, bij de audio-specialisten.

Ik hou het daar maar op, zie het niet zitten om zelf te gaan prutsen, als ik dit zo bekijk. B)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oplossen van het gerammel B)

Hé, die post had ik nog niet gezien! Dat is de "toeter" die ik bedoel en inderdaad, die hangt bij mij helemaal los!! Precies als hier beschreven. Dat zou het probleem wel eens kunnen zijn; dit stemt exact overeen met waar ik het over heb. Ga dit straks uiteraard proberen! Ik laat het weten. Dank is weer groot. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die grote afdekkap trek je aan de voorzijde los en scharnier je naar achter. Ben niet bang om iets te breken, het gaat nogal stroef.

Nu worden meerdere schroeven zichtbaar waarmee de HK en enkele platen vast zitten. De meeste zullen speling hebben en kun je met een kruis schroevendraaier vast zetten.

Wij hadden thuis vilt liggen dat je onder tafelpoten plakt, om krassen op de vloer tegen te gaan. Verkrijgbaar bij bouwmarkten en dergelijke. Kort reepje van knippen, en dit plak je vervolgens tussen de afdekkap en de rand.

Het grilgaas trek je aan de bovenste zijkanten los. Ook hier plak je weer langs de rand dunne reepjes vilt.

Weet niet meer wat ik met die snorkel heb gedaan. De ergste trillingen kwamen van het gaas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, duidelijk. Ga nu van het forum, stukje rijden en aan de gang met de subwoofer. I'll be back later!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oplossen van het gerammel :party:

Deze link was 't helemaal. Erg simpel eigenlijk: de tube zat los en het speakergaas rammelde mee. Zonder die beide dingen een uitstekende bas. Ik was even bang dat de woofer zelf kapot was, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Vervolgens tube en speakergaas een beetje vastgeslagen, nog steeds geen gerammel maar een mooie bas, en nu maar hopen dat de boel zo blijft. Lukt dat niet dan volg ik de raad op van de link en lijm de boel vast, óf volg de raad op van Sledge die met vilt heeft gewerkt. Hoe dan ook, het is nu goed, of gaat gemakkelijk goedkomen. En een pak van mijn hart dat niet vanuit de kofferbak de hele boel los moet!

Heren, nogmaals, hartelijk dank voor jullie bijdrage! <_<

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oplossen van het gerammel <_<

Laat ik vandaag nu het zelfde probleem hebben. Mooi man en gelijk de oplossing: Tuut tuut dat is snel!

Mijn dank is groot.

Groet

Pieter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt eventueel de cookie instellingen zelf beheren, anders gaan we er van uit dat je akkoord gaat.
Privacybeleid | Richtlijnen | Registratievoorwaarden & Forumregels