Ga naar inhoud

Anti radar Spray


Aanbevolen berichten

  • Reacties 6
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

[postED DIRECTLY TO GROUP]      Anti-flitsspray op nummerbord blijkt 'haarlak'

      door Dominique Weesie

        AMSTERDAM - De met veel tamtam aangekondigde spray waarmee nummerborden onzichtbaar worden voor flitspalen blijkt niet te werken. Sterker nog; uit eerste experimenten met het middel blijkt dat kentekenplaten zelfs beter leesbaar zijn wanneer ze met dit goedje zijn behandeld.

      Het zogenaamde wondermiddel, Photo-Blocker genaamd, is afkomstig uit de Verenigde Staten, alwaar het al jaren met succes zou worden toegepast om snelheidsovertredingen te ontlopen. De spray, die een kleine dertig euro kost, moet over het nummerbord worden gespoten. "Radarcamera's produceren een sterke infraroodflits om de kentekenplaat te fotograferen als een auto te snel langs de paal rijdt. Door Photo-Blocker Spray reflecteert de flits van de camera echter, waardoor de foto overbelicht raakt en het kenteken onleesbaar wordt", zo claimt de importeur.

      Verboden

      Daarnaast zou het product, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de radardetector, niet verboden zijn in ons land. "Er staat nergens in de wet dat een kentekenplaat fotogeniek dient te zijn. Het nummerbord moet alleen goed zichtbaar zijn en dat blijft hij, ook wanneer de plaat is ingespoten met de spray."

      Volgens John Bennink van het Korps Landelijke Politie Diensten "is het de zoveelste bus haarlak die op de markt verschijnt. Automobilisten worden gouden bergen beloofd, maar het is rommel, ook de Photo-Blocker. Onderzoek heeft dat inmiddels ook uitgewezen. De enige die er beter van wordt, is de fabrikant", aldus Bennink, die er nog bij vertelt dat het kenteken zelfs beter leesbaar wordt.

Lachen ^_^

Link naar reactie
  • 3 weken later...

Zojuist een artikeltje in de autovisie gelezen over de spray, zij hebben ook allerlei tests gedaan maar inderdaad met spray betere foto's van de kentekenplaten.

De fabrikant van de spray blijft volhouden dat hij het met de flitsers van Minister Zalm wel doet, dus we hebben onze vrijwilliger, autovisie is met een auto met spray langs een flistkast gereden........ :huh:

Tot op verschijnen van het blad nog geen bekeuring binnen :(

Als Zalm hier maar niet achter zit ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.