Ga naar inhoud

piepend geluid 10 s na starten


gertz3
 Share

Aanbevolen berichten

Hallo,

Als ik mijn z3 2,2i van 2002 start met een koude motor krijg ik een piepend geluid 10 s na starten. Dit geluid duurt ongveer 3 s.

Ik heb hiervan een geluidsopname. Indien U denkt dat u me kan helpen stuur dan even een berichtje zodat ik U deze opname kan sturen.

In de garage (BMW consessie houder) kon men mij geen uitleg geven!

MVG

Gert

geva@belgacom.net

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 14
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Het oliepeil is voldoende hoog, dit mag niet de oorzaak zijn!

MVG

Gert :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het geluid gehoord en het is inderdaad hetzelfde als wat ik hoor.

Ik zet hem even online om de andere te laten oordelen: piep

Mij werd verteld dat het de toch de oliepomp is die even piept omdat hij zelf zijn smering opgang moet brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmmm, dat lijkt wel de ventilator van de radiateur, of iets anders wat met een slipkoppeling of op een V riem (dynamo?) werkt :lol:

Als het de dynamo is, maakt hij misschien ook dit geluid bij het aanzetten van je licht (of een andere grote verbruiker) :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gebeurt ook wel eens

dat de bendix van de startmotor net even blijft hangen, dus niet gelijk vrij komt van de starterkrans als de motor gestart wordt de startmotor maakt dan in een korte tijd heel veel toeren en dat kan een apart geluid geven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gebeurt ook wel eens

dat de bendix van de startmotor net even blijft hangen, dus niet gelijk vrij komt van de starterkrans als de motor gestart wordt de startmotor maakt dan in een korte tijd heel veel toeren en dat kan een apart geluid geven

Het is niet echt een geluid van iets wat toeren maakt, maar het lijkt inderdaad wel op een slippende riem. Alleen is het bij mij nagekeken en daar niet in gevonden. Flink oliebijvullen verminderde het wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmmm, olie .... hmmm ... stuurbekrachtigingspomp <_<

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit nog gevonden:

linkje1

linkje2

linkje3

Kortom, komt heel vaak voor en oorzaak wordt niet gevonden. Maar er gebeuren dus ook geen vreselijke dingen.

Het valt me op dat het alleen de >2000, dus post facelift modellen zijn en dus de nieuwere motoren (2.0, 2.2, 2.5 en 3.0).

Link naar reactie
Delen op andere sites

grappig om te zien dat er PRECIES dezelfde "modelijkheden" aangekaart worden.

Kortom: olie bijgevuld houden en verder "geen zweet" <_<

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tof om zoveel goede raad te ontvangen!!

Met iets olie bij te vullen is het probleem (tijdelijk?) van de baan. Bedankt voor de hulp.

Gert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt eventueel de cookie instellingen zelf beheren, anders gaan we er van uit dat je akkoord gaat.
Privacybeleid | Richtlijnen | Registratievoorwaarden & Forumregels