Ga naar inhoud

Airco en aanjager kachel doen het niet meer na snel opladen (bijna) lege accu


ariewillem
 Share

Aanbevolen berichten

Airco en aanjager kachel doen het niet meer na snel opladen (bijna) lege accu

Goedemiddag , nadat de accu bijna leeg was en ik deze met de snellader 10 minuten heb geladen ( was voldoende om te starten) doet de aanjager van de kachel en de airco het niet meer.

Ik heb alle zekeringen getest , behalve de 5 hoofdzekeringen want dat weet ik niet hoe dat moet. Wie heeft een oplossing?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Administrator

Dat klinkt als de "transport modus". Die schakelt zichzelf soms in bij een te lage accuspanning. Als die ingeschakeld is doen bepaalde functies het niet.

 

Je dealer kan die resetten, iemand met (verstand van) INPA ook. Je moet je dealer waarschijnlijk er wel zelf even op wijzen dat je denkt dat de auto in transport modus is geraakt door een lage accuspanning. Is meestal niet het eerste waar de dealer naar kijkt.

 

Laat je weten hoe het afloopt?

 

 

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bijna lege accu; snellader; 10 minuten!!! Een kapotte accu is niet onwaarschijnlijk. Even voltage testen, voor de start, na de start en een kwartier na de start. Als ie dan nog minimaal 12,4 V. geeft lijkt ie oké te zijn. Maar hoe komt de accu bijna leeg? Daar kan een startaccu niet tegen hoor! Dat zal minimaal voorkomen moeten worden. Winterslaap; accu aan de lading!

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

dank je wel voor de antwoorden, het is waarschijnlijk inderdaad de transportmodus. Accu is voor de rest nog goed en niet uit de winterslaap gehaald. Wordt ook 's winters meegereden, met vaste kap erop.

had de radio en lichten te lang laten branden en dan gaan ze vanzelf uit.......

Volgende week ff langs de dealer om de transport modus eruit te halen. Lukt in ieder geval niet door de accupool -  los te maken voor meer dan een uur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Het was voor veel monteurs een verassing dat  de auto in de transport modus stond en ze snapten het niet. Maar in de computer kwam het tevoorschijn en is dus verholpen. Dank je wel voor jullie support

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Administrator

Daar was ik al bang voor dat ze daar niet op bedacht zouden zijn. Maar mooi dat het zo is opgelost!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt eventueel de cookie instellingen zelf beheren, anders gaan we er van uit dat je akkoord gaat.
Privacybeleid | Richtlijnen | Registratievoorwaarden & Forumregels