Ga naar inhoud

Toe aan een nieuwe accu?


Individual

Aanbevolen berichten

Toe aan een nieuwe accu?

Mijn auto is uit 2009, dus inmiddels bijna 11 jaar oud. Volgens mij zit er nog steeds de originele accu in. Van de week kreeg ik - na een kort ritje - de melding dat de accu bijna leeg was.

 

Die melding heb ik daarna niet meer gehad, maar toch... Is 11 jaar een mooi moment voor een nieuwe accu? Rijden jullie nog rond met das Originalexemplar?

Link naar reactie

Van de week net weer een hele nieuwe er in moeten laten zetten. Deze was 4jaar oud. Krijg altijd in de winter meldingen als ‘hoge accu ontlading’ en soms ‘lage accu spanning’. Komt omdat we er te weinig mee rijden en hij buiten staat. Dan wordt de accu te ver ontladen en zijn de ritjes te weinig/kort om hem genoeg op te laden. Er zit een AGM in en zou een goede moeten zijn. Had nu nog ongeveer 60% capaciteit. Goede (dure) leer en zal toch minimaal 1x per week een rit moeten rijden om hem goed te houden. Geen straf hoor... 😉

(Druppel)lader is niet echt een optie. 

Link naar reactie

Een medewerker op mn werk die weg is van mijn Z, heeft zelf een 3-serie coupé, nieuw gekocht 12 jaar geleden. Hij sprak me laatst aan dat nu pas de accu vervangen moest worden, na 280d km. 
 

In onze Honda die alleen korte ritjes doet, zit ook nog de originele inimini accu uit 2008.

 

Overigens, als je de accu door een gelijk type vervangt, is dat hele inleer of registreer verhaal van BMW niet van toepassing. 

Link naar reactie

Die van mij was 9 jaar oud, recent preventief vervangen. Merkte dat het openen van het dak met de sleutel niet meer goed functioneerde en had geen zin in een niet startende Z als ik een keer spontaan weg wilde.

Hij staat overigens binnen, verwarmde garage en niet op slot; alarm trekt hem dus niet leeg. 

Geen druppelaar, na twee weekjes stilstand springt ie meteen aan, daarna altijd een langere rit (> 50 km) zodat ie goed opgeladen wordt.

Dacht dat dat "inleren" met name voor de start / stop systemen nodig was, zit er bij mij niet op, zie wel op de factuur "aanmelden aan boordsysteem" staan.

MIijn BMW specialist heeft er een Bosch AGM 70Ah 760a ingezet, 180€ ex Btw.

aangepast door Frenkie
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Op 30-1-2020 om 16:43, Ewout zei:

 

Overigens, als je de accu door een gelijk type vervangt, is dat hele inleer of registreer verhaal van BMW niet van toepassing. 

lulkoek, wie heeft jou dat wijs gemaakt?

Op 30-1-2020 om 20:47, Frenkie zei:

 met name voor de start / stop systemen nodig was, zit er bij mij niet op, zie wel op de factuur "aanmelden aan boordsysteem" staan.

MIijn BMW specialist heeft er een Bosch AGM 70Ah 760a ingezet, 180€ ex Btw.

nee heeft daar niets mee te maken.

het gaat op het "slimme "laadsysteem wat er in de auto zit,dit laad de accu op rekening houden met de toestand van de accu, als je dus een oude vervangt met een nieuwe dan moet dit systeem gereset worden,anders gaat het systeem (een tijdje) de nieuwe accu laden alsof dit de oude was.

dit is natuurlijk niet supergoed voor de nieuwe accu.

na verloop van tijd past het systeem zich wel aan maar wanneer t gereset word gaat dat veel sneller en dat is beter voor de nieuwe accu.

 

 

  • Like 1
Link naar reactie
  • 1 jaar later...

Die 9 tot 12 jaar voor AGM accu's klopt denk ik wel.. De originele accu in mijn E89 Z4 30i uit 2010 met 115.000km op de teller heb ik na ongeveer 10 jaar moeten vervangen.. Ik begon het te merken dat de accu minder werd door het niet branden van de welkomverlichting (dat schijnt de auto preventief uit te zetten bij te lage accuspanning) en het niet goed vasthouden van de lading na opladen mbv druppellader..

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.