Ga naar inhoud

BMW ULF wil pairen maar heeft geen geluid


ReauLeau

Aanbevolen berichten

BMW ULF wilt pairen maar heb geen geluid

Beste forumleden,

 

Aangezien ik pas net een Z4 heb aangeschaft, barst ik van vragen. Ik probeer nu bijvoorbeeld gebruik te maken van de ingebouwde handsfree bluetooth.

 

Ik heb het voor elkaar gekregen om mijn Samsung galaxy S8+ te pairen met de handsfree bluetooth (BMW ULF) van de auto. Mijn contacten zijn zichtbaar op de display en ik kan bellen. Weliswaar loopt het geluid en de microfoon nog door mijn telefoon en niet over de speakers/microfoon van de auto. Is dit een bekend probleem? De instellingen op mijn telefoon staan wel goed wat mij betreft; telefoon kan gevonden worden door andere apparaten, oproepgeluid en contactensync staan ook aan.

 

 

aangepast door 2.5si
Link naar reactie
  • Reacties 8
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

april 2003, dus je hebt een hele vroege z4.

Het probleem met de bmw ULF (of liever gezegd Android), is dat de bmw ULF niet meer het bluetooth profiel heeft (bluetooth stack) wat nu gebruikelijk is voor carkits (zeg maar gebruikelijk de afgelopen 10 jaar).

Dat betekend dat android niet meer compatibel is met die bluetooth stack. Pairen/herkennen gaat nog wel, maar zodra het gebruikt gaat worden (bellen/spreken) gaat het fout.

Dit is bij mijn weten sinds android 4 oid. Toen is de 'legacy support' voor deze bluetooth stack verdwenen uit android.

Ik geloof dat een iphone het nog wel ondersteunt.

 

Er zijn een paar oplossingen:

  • Laastste BMW ulf monteren die past (13e generatie; er zijn dus 13 versies van dit ding gemaakt in z'n levensloop); kost iets boven de 500 euro, wellicht is coderen (bij de dealer) benodigd.

Deze wordt volgens mij nog ondersteund door Android, maar ik weet niet of dat eeuwig doorgaat.

  • Iphone kopen (ik weet niet of die alle functies ondersteunt)

 

  • Oude nokia/siemens/etc monteren en dual sim aanvragen

 

  • Andere (aftermarket) carkit inbouwen. Dan verlies je wel stuurbediening etc op je carkit.

Ik heb nog geen mooie aftermarketoplossing hiervoor gevonden.

 

  • andere autoradio monteren met bluetooth ingebouwd (ziet er helaas meestal niet uit)
aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Beste GuidoK,

Hartelijk dank voor de uitgebreid informatie en mogelijkheden! (zeer nuttig!)

 

Als ik het zo lees dan is de investering om het werkend te krijgen de uiteindelijke gewonnen functionaliteit niet waard.

Weet jij toevallig wel of mijn autoradio op de achterkant een aux aansluiting zal hebben? Zodoende kan ik een aux aansluiting laten inbouwen en daar vervolgens mijn eigen bluetooth naar wens op aansluiten.

Link naar reactie

Voor de fabrieksradio bestaan aux adapters/aux snoertjes.

Ik geloof dat als je navi hebt je niet 1:1 er een kabel in kan steken maar dat je het in het stekkerblokje erbij moet prikken.

Daar moet je op letten als je een kabeltje koopt geloof ik maar ik weet niet 100% uit 'm'n hoofd wat er bij de z4 standaard in het C stekkerblok geplaatst zit.

Radio pinout:

 

img-mt-3466070024138734966-bm54-pinout-b

 

De uitgang kan je ook zelf maken; er zit een weerstandje en 2 condensatortjes in. Als de radio deze schakeling op een uitgang ziet, activeert hij die uitgang:

 

bmw-aux-cable.png

aangepast door GuidoK
Link naar reactie
Op 15-9-2018 om 02:20 zei GuidoK:
  • Laastste BMW ulf monteren die past (13e generatie; er zijn dus 13 versies van dit ding gemaakt in z'n levensloop); kost iets boven de 500 euro, wellicht is coderen (bij de dealer) benodigd. 

 

Mijn UlF was stuk. Kon geen verbinding maken met mijn Samsung mobiel. Vandaag is er een nieuwe geplaatst omdat deze module meer mogelijkheden heeft dan alleen handsfree telefonie. Daarnaast kan ik de knoppen op het stuur en alle menu opties weer gebruiken. Bovendien wilde ik ook niet nog eens iets extra's moeten monteren, zoals bijvoorbeeld een Parrot systeem. (Nog een schermpje) . Aangezien ik voor de beste oplossing heb gekozen was de rekening zeker beduidend meer dan € 500,00 inclusief montage en codering. Maar ik denk, dat er ook andere uitvoeringen zijn voor minder geld. Maar dat kun je beter eens informeren bij Thommy.nl te Lisse. Dit bedrijf heeft de unit vandaag geïnstalleerd en gecodeerd. Hij is gespecialiseerd in elektronische systemen van BMW.  Succes met de oplossing van je probleem. Dit is maar een tip.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.