Ga naar inhoud

radio uitbouwen


Zetter

Aanbevolen berichten

Bedankt voor je informatie. Zo te zien is de zwarte lijst (trim) rondom radio redelijk eenvoudig te verwijderen. Plastic tools daarvoor heb. Daarna een paar schroeven losdraaien en dan kun je de radio naar voren trekken. Zie ik het juist? Dan ga ik dat morgen eens proberen.

Reden is, dat de handsfree module in mijn Z4 niet werkt. Hij kan geen BT verbinding maken met mijn telefoon, dus werkt het niet. Heb een andere telefoon ook geprobeerd met ook hetzelfde negatieve resultaat. Ook bij de software update werd de BT/handsfree niet gevonden.

Aangezien BMW veel geld vraagt voor vervanging (als ze die al nog kunnen leveren)  dit gevonden om alsnog handsfree te realiseren. Misschien wil je jouw opinie hierover ook nog even laten weten. Alvast bedankt.

https://www.vocomo.de/en/bluetooth-freisprecheinrichtung-kx-1-bmw-v2.html

Link naar reactie

Die Vocomo zat ik ook aan te denken om m'n telefoon met de Z te verbinden. Ik ben er alleen nog niet aan toe gekomen. Heeft ook nauwelijks prioriteit eerlijk gezegd. Maar goed, mocht je hiervoor gaan, hoor ik graag een ervaringsbericht. Ik snap ook waarom je de radio los wilt leggen, je wilt checken of je een glasvezel aan je radio hebt. Ik moet dat ook nog doen.

 

Mooie smoes ook om dat prachtige interieur te mogen tonen. :cool:

Link naar reactie

Ja een goede smoes :default_clapping:Maar het is ook zo, dat ik wil gaan proberen  deze module aan de praat te krijgen. Ben helaas niet zo technisch. Dus moet ik er wel zeker van zijn, dat het niet al te moeilijk is. Ga morgen eens proberen de lijst rondom de radio los te krijgen. Hoop dat dit lukt en het liefst zonder schade.

Ik weet niet of de radio een glasvezelkabel aangesloten heeft. Het updaten van de software moest wel via de (centrale?) glasvezelkabel in de auto. Maar één en één hoeft geen twee te zijn, toch? Heet dat toevallig MOST Fiber?.

Link naar reactie

Van wat ik lees is die vocomo een ouderwets schakelende bluetooth carkit, al dan niet via een aux ingang (manueel inschakelen).

Dat zou ikzelf niet snel inbouwen in een e89, ze adverteren 'm ook voor een e46 (wat een veel ouderwetsere auto is)

Daar zijn vast en zeker betere, meer geintergreerde oplossingen voor.

Waarschijnlijk zijn die wel duurder, maar dan kan je ook alles via je stuurwiel bedienen, info op het scherm krijgen, adresboek etc etc.

Weet je zeker dat er iets mis is met je bluetooth, en dat je niet de procedure verkeerd doet? Dit soort modules gaan niet vaak stuk, meestal is het of incompatibiliteit met de telefoon of een verkeerde pairingsprocedure.

Als je niet zo technisch bent als je schrijft, dan zou ik een specialist te raad vragen, bijvoorbeeld thommy.nl

 

Weet je zeker dat je uberhaupt bluetooth hebt en dat het niet 'voorbedraad' oid is. Dat kan je nacheken met de laatste cijfers/letters van je vin en een vin-decoder, zo kan je zien wat er af fabriek origineel in je auto geleverd is.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Ik had overigens de duurdere https://www.vocomo.de/en/bluetooth-freisprecheinrichtung-kx-2-bmw-v3.html op het oog, deze heeft stuurwiel bediening. Ik ben ook geen andere vernuftige nieuwere systemen tegengekomen voor de E89 overigens. Als die er wel zijn, hoor ik dat graag. Ik heb mijn kofferbak open getrokken en er is gewoon niks aanwezig, dus ik moet wel iets anders dan "OEM". Als bluetooth bij Zetter wel eerst gewerkt heeft, dan kan het slim zijn om eerst te kijken of het te repareren is. 

 

Een andere: http://www.carkit-shop.nl/bmw-carkit.html maar 419 euro vind ik niet in verhouding staan, voor mij, waarvoor ik het zou gebruiken.

Link naar reactie

ik zou zelf voor die laatste gaan vanwege de integratie, maar da's een persoonlijke keuze.

Ik twijfel bijvoorbeeld of dat apparaatje wat jezelf aanwijst wel werkt als je bijv. de radio niet aan hebt. Ik vermoed namelijk dat je eerst de radio moet aanzetten voordat je kan praten/luisteren (maar da's niet duidelijk in die link), maar dat soort incompatibiliteit kan je bijv. verwachten.

Maar mijn advies voor Freek is: als je af fabriek bleutooth hebt, en je krijgt het niet aan de gang, spreek met een specialist, desnoods alleen door de telefoon.

Die weet meer dan wij allemaal bij elkaar op dit forum.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

De Bluetooth Handsfree Car Kit kX-2 BMW V3 doet alles wat met de originele BMW handsfree ook kan en gebeurd, behalve dat hij de telefoonnummers niet in het display zet. Maar voor mij is de echte noodzaak alleen dat ik de oproep kan beantwoorden; handsfree. En is veel goedkoper dan het genoemde alternatief of een nieuwe handsfree module van BMW (€ 536,00 !!!!!)

Guido kan jij me een specialist op dit gebied geven. Ik heb die niet kunnen vinden. Had op internet een gebruikte module gevonden op basis van het BMW artikelnummer. Maar die blijkt niet in mijn Z4 te functioneren en moest nog € 140,00 kosten.

Maar als je mij een specialist kan noemen, dan hoor ik het graag. Ga ik direct met hem kontakt opnemen.

aangepast door Zetter
Link naar reactie

Inmiddels bij Thommy.nl geweest. De Combox telematica is kapot, althans functioneert niet meer voor de telefoonwerking. Als ik alles origineel wil houden en niet met andere oplossingen aan de gang wil, dient deze vervangen te worden. Dus wil ik alle functies weer ter beschikking hebben dan is origineel de enige echte oplossing. Maar wel een dure: ongeveer € 700,00 inclusief montage en coderen. Dat gaat dan ook maar gebeuren. Het zij zo!!!

N.B. Volgens Thommy.nl gaat een gebruikte niet werken. Moet op VIN nummer bij BMW besteld worden.
Bedankt voor het meedenken en de tips die jullie hebben gegeven.

aangepast door Zetter
Link naar reactie

Vandaag bij Thommy.nl  in Lisse geweest voor de inbouw van een nieuwe Combox Telematics. De eenheid die zorgt voor de communicatie met een mobiele telefoon.  Die was bij mij, zoals bekend, stuk. Vakkundig geïnstalleerd en gecodeerd. Alle beschikbare functies doen het weer. Kostte wel een paar centen of liever gezegd euro’s,  maar de auto is nu weer “compleet”.

Thommy.nl  is gespecialiseerd in BMW elektronische systemen. Als extra service heeft hij de andere modules in mijn BMW ook nog even gecheckt. Daar kwam gelukkig verder niets uit. Ik kan hem van harte aanbevelen en de koffie staat klaar. Top!

Een vluchtige blik in de kofferbak leerde mij dat een aantal modules (waaronder deze Combox) zijn gemonteerd tegen het tussenschot. Dus bekleding achterin de kofferbak weghalen en dan zie je ze zitten. Dit voor de doe-het-zelfers onder ons.

Link naar reactie

Ik moet toch even wat verbeteren.

we hebben bij jouw 2009 Z4 de Bestaande (defecte) TCU en Mulf uitgebouwd, codering van de cic aangepast, bedrading aangepast en een Combox multimedia ingebouwd.

de Combox multimedia is pas eind 2010 beschikbaar gekomen in de E89 en heeft als extra dat je meerdere telefoons tegelijk kan aansluiten en je kan Bluetooth audiostreamen.

 

grt. Ronald

  • Thanks 1
Link naar reactie

Klopt helemaal hoor Ronald. De vraag over uitbouw radio dateert nog van voor de inbouw door jou. Speelde toen met de gedachte om er zoiets als een Parrot in te bouwen. Maar heb uiteindelijk besloten alles weer origineel te laten maken en ben toen met groot genoegen bij jou terecht gekomen via GuidoK van dit forum. Hoewel de BMW optie wel meer kostte (het is tenslotte een BMW 😁 ) ben ik heel tevreden met de door jou uitgevoerde installatie. Het functioneert allemaal weer uitstekend en zoals het volgens de handleiding ook zou moeten. Ook de mogelijkheden vanmorgen tijdens de Passawaaij Classic te Tiel eens vergeleken met een zelfde 35i en dan blijkt dat deze combox multimedia (zoals die dus heet; bedankt voor de correcte informatie) meer mogrelijkheden biedt dan de oorspronkelijke module. Dat had je trouwens ook al verteld voordat je aan de slag ging. Dus is alles wat je toezegde ook waar gemaakt. Nogmaals heel veel dank. Ik ben er blij mee.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.