Ga naar inhoud

Voorstellen, 'nieuwe z3 én kacheltroubles...


Japz

Aanbevolen berichten

Voorstellen, 'nieuwe z3 én kacheltroubles...

Beste medeliefhebbers,

 

Sinds een kleine 2 weken mag ik mij officieel een Z3-eigenaar noemen, yes! Ik heb een groene Z3 met beige bekleding gekocht met een, voor de meeste mensen, bescheiden 1.8 motor. Maar een pracht exemplaar en ik ben er blij mee. Ik was al een tijdje aan het rondneuzen op dit forum om kennis op te doen, erg fijn! Er zijn hier veel mensen met een boel verstand van Z3's (etc), leuk! Ik heb zelf erg weinig verstand van auto's en hoop die hier wat te vergroten.

 

Nu is het misschien niet netjes om de eerste dag al vragen te stellen, maar ik doe het toch maar. Vandaag was mijn pechdag: met het autowassen spoot ik de helft van het BMW-embleem aan de zijkant bij het rooster eraf (sticker op aluminium blijkbaar, wist ik niet) en stopte  mijn verwarming er mee (tijdens het rijden). Niet zo leuk na 1,5 week, maar goed. Een ritje naar de BMW-dealer leek me wel verstandig.

 

Uitkomst: Aanjager eruit, nieuwe erin. Weerstand vervangen én nieuwe kachelmotor. Plus plaatsen nieuwe embleem (39,-) tezamen 600 euro. 

 

Mijn vraag is: is dit reëel? Of weet iemand een goed alternatief?

 

Alvast hartelijk dank, Elke respons is welkom.

 

Jasper

 

 

 

Link naar reactie
  • Reacties 19
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

6oo Euro lijkt me veel, maar je geeft aan dat je bij de BMW dealer bent geweest. Ik zelf zou naar een Z3 Specialist gaan, ik denk dat je dan goedkoper uit bent en minsten dezelfde kwaliteit. 

 

Bij het autowassen spoot je het embleem eraf. Ik neem aan dat je met een hoge druk reiniger bezig was, ik zou hier voorzichtig mee zijn. Persoonlijk was ik hem altijd met de hand en een gewone tuinslang. 

Link naar reactie

Welkom en veel plezier en AVVR is een serieuze aanrader, laat ik al jaren al mijn onderhoud doen, eerst voor mijn z3 M Coupe en voor mijn z4 e89, een relatief nieuwe auto van 5 jr oud. Heeft ook alle bmw diagnose apparatuur....

 

succes.

Link naar reactie

Allen hartelijk dank! Ik ga nu naar de garage van de vorige eigenaar. Hij heeft 2e hands BMW-spullen en heeft een totaalprijs van 230 euro ipv 600 bij BMW. Alleen geen nieuwe producten uiteraard. Hij heeft de auto altijd met veel liefde verzorgd en is ook fan van mijn z3, hoop dus dat hij het bij de nieuwe eigenaar met evenveel liefde doet ;-)

 

Nu nog een nieuw embleem voor de kieuw!

 

https://imageshack.com/a/img923/4074/t8ENJb.jpg

aangepast door Japz
Link naar reactie
1 uur geleden zei Japz:

 

 

Ik wil misschien de kieuwen vervangen voor chrome kieuwen maar twijfel enorm!

 

Ik zou ze persoonlijk gewoon in carosseriekleur houden, maar het is allemaal natuurlijk een kwestie van smaak.

Je moet doen wat jij het mooiste vindt.

Link naar reactie

Chrome Kieuwen op zo'n mooie  ZZZ; jammer. Het wordt er schreeuwerig van (dat is hier op het forum ook al wel eens anders verwoord....)

Hij is nu zo mooi 'ingetogen'.

Als ik mijn mening mag geven (en dat doe ik dan maar), dan zou ik naar andere velgen uit kijken. Verder is het zo te zien een prachtige auto!

Link naar reactie

Gelukkig dat smaken verschillen, maar chromen kieuwen zou ik nooit doen, staat zo kitscherig, maar het is jou auto en jij maakt lekker zelf uit wat je mooi vind. Paar andere velgen zou ik, zoals Horus ook al zegt, wel overwegen, maar ook daar geldt, jouw smaak geldt.....

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Chrome velgen ga ik niet doen. Ik snap jullie punt en vind het zo ook zeer mooi! Ik vind deze velgen juist wel mooi. Misschien in de toekomst een kijken naar iets sportievere velgen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.