Ga naar inhoud

Afstandbediening Z4


Auke

Aanbevolen berichten

Afstandbediening Z4

Goedendag,

 

Een tijdje geleden werkte mijn afstandsbediening niet meer, maar gelukkig had ik nog een reservesleutel. 

Deze sleutel heeft deze week ook de geest gegeven. Dat betekent dat ik nu twee sleutels heb waar ik nog prima mijn auto mee kan starten maar de afstandsbedieningen werken niet meer. Ik heb op het forum gekeken en vond bij Z4 sleutel een verwijzing hoe de batterij van een sleutel kan worden vervangen. Sleutel netjes uit elkaar gehaald en batterij vervangen. Deze herstelde afstandsbediening werkt nog steeds niet. Werkt ook niet om de sleutel opnieuw te initialiseren. Waar zou dit aan kunnen liggen en eventuele oplossing. Een nieuwe sleutel is door de chip die erin zit erg kostbaar.

Link naar reactie
  • Reacties 7
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik had begrepen dat er geen batterij inzit, maar dat de sleutel wordt opgeladen tijdens het rijden. Daarom wissel ik af en toe van sleutel.

 

Greetz Bruno

Link naar reactie
  • 2 weken later...

In de sleutel zit wel degelijk een oplaadbare batterij. Er staan allerlei filmpjes op het internet om deze batterij te vervangen en dit heb ik bij één van mijn sleutels ook gedaan. Probleem is dat de afstandsbediening nog steeds niet werkt.

Als ik mijn sleutel wil vervangen waar kan ik dit het beste (laten) doen? 

Link naar reactie
Op 10-11-2017 om 10:52 zei ZwarteZ:

Ik had begrepen dat er geen batterij inzit, maar dat de sleutel wordt opgeladen tijdens het rijden. Daarom wissel ik af en toe van sleutel.

 

Greetz Bruno

als er geen batterij/accu in zit hoe houd hij dan stroom vast ? nu ben ik geen ubertechneut maar er is geen andere manier om stroom op te slaan dan een batterij ( accu is gewoon andere naam). 

het is goed de sleutels af te wisselen, mijne zijn ondertussen allebei kapot.

 

@auke, ligt er aan of je genoegen neemt met een aftermarket ( niet OEM) of dat je perse een OEM sleutel wilt. in dat laatste geval zal je naar de dealer moeten, voor de andere zou je wel eens terecht kunnen bij een lokale sleutelmaker, en dan zelf proberen in te leren.

Link naar reactie

Bedankt lightning,

 

Ik hoef niet perse een OEM sleutel, zijn bij de dealer belachelijk duur. Wij hebben het over een oplaadbare accu in een sleutel (kosten accu €2,50)

Maar ik wil het in één keer goed voor elkaar hebben dus dan maar naar de lokale sleutelmeneer.

 

Link naar reactie
  • 2 maanden later...

Het vervangen van de batterij zoals op YouTube heb ik gedaan. Sleutel deed het toch al niet meer. Is niet gelukt, na vervangen werkte de afstandsbediening nog steeds niet. Ook niet na opnieuw aanmelden. Uiteindelijk naar een sleutelspecialist gegaan die apparatuur heeft om de auto uit te lezen en deze data gebruikt om de sleutel te programmeren. Ongeveer €130 euro lichter, maar wat een gemak :)

 

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.